Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:00: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 18:22

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 εδάφια γ΄ και δ΄ του Συντάγματος και 144 παρ.5 εδάφιο β΄ του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Δημήτριος Κουτσούμπας και οι Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα: «Τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό»

Η εικόνα που παρουσιάστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Μιλάμε για μια υποκριτική και μη σοβαρή πολιτική εικόνα. Όταν τον περασμένο Ιούλιο καταθέσαμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, που κατετέθη πριν μήνες. Πείτε μας γιατί;

Εδώ ακριβώς είναι και η διαφορά μας από εσάς. Εμείς έχουμε το πολιτικό θάρρος και την πολιτική πυγμή και έχουμε ξεπεράσει τις ιδεοληψίες και λέμε πως ό,τι φέρετε που είναι καλό για την Ελλάδα και τους Έλληνες θα το ψηφίσουμε. Εσείς όμως, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ δεν το κάνετε.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ότι όλοι προσποιείστε πως δεν γνωρίζετε. Δεν αναφέρεται κανείς στην πρότασή μας που υπεβλήθη πριν μήνες. Γιατί προσποιείστε ότι δεν γνωρίζετε πως καταθέσαμε πρόταση για εξεταστική για τα Τέμπη; Θα σας πω κάτι: μια ινδιάνικη παροιμία λέει πως είναι αδύνατον να ξυπνήσεις κάποιον που προσποιείται ότι κοιμάται. Και εσείς προσποιείστε ότι κοιμάστε και προσπαθείτε να κοιμίσετε τον Ελληνικό λαό με τα ψέμματα που λέτε εδώ μέσα.

Είδαμε οδυρμό και θλίψη από όλους όσοι μίλησαν για τα 57 παιδιά που χάθηκαν. Καλά πού ήσασταν εσείς όταν εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας; Ο εισηγητής της ΝΔ δάκρυσε, παρά λίγο να τον πιστέψω κι εγώ. Αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, ο κος Τασούλας, όταν εμείς καταθέσαμε την πρόταση, την κράτησε κρυμμένη στο συρτάρι του για 4μήνες. Γιατί κε Τασούλα;

Δημοκρατία δεν είναι το βόλεμα, αλλά το να έχεις το ξίφος και να κόβεις γόρδιους δεσμούς. Αν θέλατε πραγματικά να ρίξετε φως στο δυστύχημα των Τεμπών, θα έπρεπε τότε να είχατε ψηφίσει. Τώρα το μόνο που επιδιώκετε είναι η συγκάλυψη.

Και θα σας πω από πού φαίνεται αυτό. Σήμερα ο ανακριτής έδωσε εντολή ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι να ψάξουν στα βαγόνια για ίχνη. Γιατί προ καιρού βρέθηκαν «ξεχασμένα» ανθρώπινα μέλη.  

Επίσης, εμείς φωνάζαμε μέχρι και ένα μηνα πριν, να δοθεί στην δημοσιότητα τι μετέφερε το βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Και τώρα ο ανακριτής ζητά να δοθεί ο σκληρός δίσκος από την εταιρεία με τα στοιχεία φόρτωσης. Να δούμε τι μετέφερε το τραίνο!

Εδώ είναι η βουλή. Δεν γίνεται να κάνουμε μόνο επίκληση στο συναίσθημα. Πρέπει να καταθέτουμε επιχειρήματα και στοιχεία για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιος λέει ψέμματα.

Το έγκλημα είναι διακομματικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατ. ευρώ, αλλά με την υποχρέωση επενδύσεων 750 εκατ. ευρώ. Μα αυτό ήταν αδύνατον να γίνει για τους χρεωκοπημένους Ιταλούς.

Η ΝΔ προίκισε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 50 εκατ. / έτος και μείωσε την υποχρέωση των επενδύσεων στα 160 εκατ. ευρώ.

Για την ασφάλεια όμως καμμία μέριμνα. Απόλυτη αδιαφορία. Δεν σας νοιάζουν οι Έλληνες.

Η ΝΔ χάρισε 50 εκατ. ευρώ / χρόνο στους Ιταλούς, βαπτίζοντας άγονη τη γραμμή Αθήνα – Θεσ/νίκη. Είναι άγονη η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη; Και εμείς δίνουμε εκατομμύρια στους Ιταλούς για να μεταφέρουν τα παιδιά μας με νεκροφόρες.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει σιδηρόδρομο. Ποτέ δεν είχαμε. Ποιος φταίει; Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί φταίνε. Ποιος φταίει; Το ΚΚΕ; Εσείς κυβερνήσατε.

Όλη αυτή η ιστορία όμως μυρίζει συγκάλυψη. Όλα όσα έχουν γίνει, όλες οι συμφωνίες που φέρατε όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα είναι υπέρ των ιδιωτών.

-1) η σκανδαλώδης εξαίρεση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την υποχρέωση αποζημίωσης των επιβατών, με απόφαση της 27/12/2019. Δηλαδή, με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και με υπογραφή του τότε υφυπ. Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη, εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 5 χρόνια, ως το 2024 από το να αποζημιώνει χρηματικά επιβάτες, όταν παραβιάζονται βασικά δικαιώματά τους. Όλες οι εξαιρέσεις είναι υπέρ των ιδιωτών και εναντίον των πολιτών.

-2) ο νόμος 4876/2021 άρθρο 149 με το οποίο διαγράψατε τις απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου από τον ΟΣΕ, ύψους 800.490.000 ευρώ από ομολογιακό δάνειο που είχε πάρε ο οργανισμός με ημερομηνία λήξης την 12/6/2037. Διαγράψατε υποχρεώσεις του οργανισμού προς το δημόσιο.

-3) η θέσπιση του ακαταδίωκτου για την επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος. Ακαταδίωκτο σε τραπεζίτες, ακαταδίωκτο στου γιατρούς που επέβαλαν το εμβόλιο. Ακαταδίωκτο και στην Επιτροπή; Θεσπίσατε το ακαταδίωκτο με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης. Και αν κάνει κάπου λάθος η επιτροπή; Δεν θα πρέπει να δώσει λόγο; Δεν αποτελεί αυτό απόδειξη για απόπειρα συγκάλυψης; Πέραν τούτου όμως είναι και προσβολή προς τις οικογένειες των θυμάτων.

-4) η επιχωμάτωση και το μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος. Γιατί; Απολογηθείτε γιατί δώσατε εντολή στον κο Αγοραστό να ρίξει χώμα και μπάζα στο σημείο του δυστυχήματος; Όταν γίνεται ένα έγκλημα αποκλείεται η περιοχή και γίνονται έρευνες.

Και επιμένω. Πείτε μας τι μετέφερε το βαγόνι στη δεύτερη αμαξοστοιχία. Υπάρχουν τα αδικαιολόγητα εγκαύματα που παρατηρήθηκαν στους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος. Υπάρχει ιατρική βεβαίωση και γνωμάτευση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ημερομηνία 7/3/2023. Πυροσβέστης πήγε στο νοσοκομείο με χημικό έγκαυμα 3ου βαθμού του καρπού και της άκρας χείρας και χημικό έγκαυμα 2ου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός, όπως αναφέρεται στη γνωμάτευση. Η οποία προσθέτει ότι ο ασθενής έχρηζε χειρουργικής φροντίδας και καθημερινών αλλαγών, καθώς και ανάρρωσης και αποχής από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης. (Κατάθεση γνωμάτευσης και βεβαιώσεων στα πρακτικά)

Υπάρχει όμως και συνομιλία με πυροσβέστη, από τους 10 πυροσβέστες που υπέστησαν τα χημικά εγκαύματα, που ενεπλάκη στο δυστύχημα, όπως κατεγράφη από τον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ: «…ήταν ένα από τα πιο δύσκολα συμβάντα. Γενικά ήταν πολύ δύσκολο… επικρατούσε χάος… ο κόσμος είχαν βγει στο δρόμο… όλοι ήταν χτυπημένοι. Άλλοι λίγο άλλοι αρκετά… φτάσαμε με αυτοκίνητο κατ’ ευθείαν πήραμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε και με αυταπάρνηση πήγαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους… για το συνάνθρωπο που ήταν εκεί…»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «εσείς πότε καταλάβατε ότι κάτι δεν πάει καλά και έχετε αυτά τα εγκαύματα στο σώμα σας;»

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ: «… το κατάλαβα το πρωί που σχόλασα, μόλις γύρισα και άλλαξα στο σταθμό… από την πρώτη εικόνα έβλεπα ότι στον καρπό ήταν λίγο πιο βαρύ απ΄ ότι στα πόδια… όσο δουλεύαμε δεν καταλάβαμε κάτι. Νιώσαμε κάτι σαν γρατζουνιές, αλλά είπαμε ότι ήταν από τα γυαλιά… και το πρωί που άλλαξα είδα ότι δεν ήταν γυαλιά, αλλά ότι ήταν έγκαυμα… οι στολές δεν είχαν πάθει το παραμικρό, ούτε κάποια αλλοίωση, ούτε τρύπα… είναι σαν να μην φορέθηκαν... Από την πρώτη στιγμή που πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν ότι φαίνονται για χημικά εγκαύματα…»

Ο πυροσβέστης είπε ακόμα ότι δεν υπήρχε φωτιά. Είχε σβήσει η φωτιά. Τα εγκαύματα που προκλήθηκαν ήταν κάτω από τη στολή. Και εμείς ξαναλέμε: ΞΥΛΟΛΙΟ!!! Αυτό ήταν που έκαψε τα παιδιά μας, και μπράβο στον ανακριτή που ζήτησε το σκληρό δίσκο της εταιρείας, η οποία, όλως περιέργως λέει ότι έχουν χαθεί στα στοιχεία. Και ήρθε και η κυβέρνηση και έκανε το χειρότερο: Έδωσε εντολή να μπαζωθεί ο χώρος.

Όλοι κάνετε ότι ενδιαφέρεστε για την αλήθεια. Όταν όμως την είπαμε κάνατε ότι δεν ξέρετε. Όλοι θέλετε να θεραπεύσετε τα προβλήματα, αλλά όπως έλεγαν οι αρχαίοι «….είστε γιατροί για τους άλλους, αλλά οι ίδιοι είστε γεμάτοι πληγές». Αυτοί είμαστε. Γιατί η υποκρισία ξεχειλίζει εδώ μέσα. Πείτε ονόματα. Ακούσαμε για τον Σπίρτζη και τον Καραμανλή. Βάλτε τους στη φυλακή. Θα λυθεί το πρόβλημα; Όχι. Γιατί εδώ μιλάμε για μια προβληματική νοοτροπία ετών. Γιατί υπάρχουν άλλα 40 άτομα που ευθύνονται για το δυστύχημα. Γιατί ευθύνες έχει και η ιταλική εταιρεία και όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν και να πάνε στη φυλακή.

Τι λέει το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης των ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων των οικογενειών; Λέει ότι ήταν έγκλημα!

-1) στην εξωτερική επιφάνεια της μπλέ μηχανής του τραίνου εντοπίστηκε η χημική ουσία ξυλόλιο, που χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία. Και ποιος μίλησε γι’ αυτό στη βουλή;; Ποιος δεν φοβήθηκε να το πει εδώ στη βολή; Μόνο η Ελληνική Λύση, που δεν φοβήθηκε τον Ιταλό ολιγάρχη!  

-2) η έκρηξη και η πυρκαγιά που προκλήθηκε αποκλείεται να ήταν αποτέλεσμα του «ηλεκτρικού τόξου» που δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση των τραίνων.

-3) η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη καύσιμη ύλη.

-4) η χημική ουσία που εντοπίστηκε δεν «τεκμηριώθηκε ότι προέρχεται από τα έλαια των μετασχηματιστών. Έβγαιναν στα κανάλια οι δημοσιογράφοι και έλεγαν ανοησίες. Έλεγαν ό,τι προλάβαιναν. Μα εκεί έγινε κανονική έκρηξη. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι είδαν το μανιτάρι από μακριά.  

-5) στη μοιραία αμαξοστοιχία υπήρξε σκευοφόρος ενός επιβάτη που είναι άγνωστο τι περιείχε.

-6) ορισμένοι τραυματίες επιβάτες υπέστησαν χημικά εγκαύματα, άγνωστο από ποια χημική ουσία.

Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε πόσους μετέφερε το τραίνο. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι νεκροί.  

Πολλά και περίεργα είναι μαζεμένα. Έχουμε τον περίεργο θάνατο του διευθυντή του ΟΣΕ πριν την κατάθεσή του. Έχασε τη ζωή του σε ένα περίεργο τροχαίο κάπου στο Σούνιο.

Τίποτα δεν γυρίζει πίσω κύριοι. Τα πράγματα πρέπει να τα φροντίζεις την ώρα που συμβαίνουν. Τα παιδιά πρέπει να τα φροντίζεις όταν μεγαλώνουν. Τα όνειρα όταν παίρνουν σάρκα και οστά. Την ιστορία μας τη γράφουμε μόνοι μας κάθε μέρα. Με τις μικρές και μεγάλες επιλογές μας. Δεν τελειώνει παρά μόνον όταν φύγουμε από τη ζωή. Το θέμα των Τεμπών δεν τελειώνει εδώ, επειδή δήθεν κάνετε ότι αγωνίζεστε για την αλήθεια, κύριοι. Εάν θέλατε την αλήθεια θα ψηφίζατε πριν 4μηνες την πρόταση που καταθέσαμε για την εξεταστική επιτροπή. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) είναι τα κόμματα του εξορθολογισμού. Εσείς οι τρείς εδώ μπροστά είστε οι εξορθολογιστές. Τι ωραία που το είπε!!! Δυστυχώς όμως ζείτε μέσα στο ψέμμα. Εμείς όμως σας λέμε ότι εδώ μέσα δεν μπορείτε να λέτε και να κάνετε ό,τι θέλετε. Εμείς θα σας ελέγχουμε.  

Και να πάμε στα Ελληνο-τουρκικά και με την συνάντηση που προγραμματίζεται μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ταγίπ Ερντογάν. Και ρωτώ: πείτε μας για ποιο λόγο καλείτε τον Ερντογάν στην Ελλάδα; Για το Κυπριακό; Για τη Θράκη; Για τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο; Δεν είδατε τι έγινε με το Ισραήλ; Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Νετανιάχου και ο Ερντογάν αγκαλιάζοντας και προανήγγειλαν ότι θα έκαναν μαζί εξορύξεις. Τώρα δείτε πώς είναι οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας.

Και εσείς φέρνετε τον Ερντογάν εδώ στις 7 Δεκεμβρίου. Καταλαβαίνετε τι κάνετε; Το έχετε σκεφτεί; Στις 7 του Δεκεμβρίου θα έχουμε τις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο!

Και πείτε μας, ποια είναι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία; Γιατί αυτά που λέει ο ΣΚΑΪ δεν είναι μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Γιατί λέει ότι θα πετούν τα τουρκικά αεροσκάφη και θα θεωρούνται φιλικά και τα δικά μας δεν θα κάνουν αναχαιτίσεις!!

Την ίδια ώρα το υπ. Πολιτισμού της Τουρκίας ανακοινώνει ότι θα επιβληθεί εισιτήριο στην Αγ. Σοφία για τους Χριστιανούς επισκέπτες από τις 15/1/2024. Σύμφωνα με όσα προγραμματίζονται, οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να βγάζουν τα παπούτσια τους κατά την είσοδο στο ναό, το τμήμα του κυρίως ναού θα παραχωρηθεί αποκλειστικά και μόνο στους Μουσουλμάνους για προσευχή και οι τουρίστες θα μπορούν να πηγαίνουν στον γυναικωνίτη. Αυτή είναι η ισχυρή εξωτερική πολιτική μας; Και μην κάνετε το λάθος και ψηφίσετε την κατάργηση του βέτο των μικρών χωρών στην ΕΕ. Θα είναι καταστροφικό!  

Να πάμε και στο συμβάν του αστυνομικού με τον 17χρονο Ρομά. Και ρωτώ, πόσο σοβαρό είναι βουλευτές να γίνονται σχολιαστές χωρίς στοιχεία; Πόσο σοβαροί είστε; Ξέρουμε τι έγινε; Όχι. Επειδή κάποιοι ψάχνουν να βρουν ρατσιστικά κίνητρα, να τους πω ότι οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ρατσισμό. Εγώ πήγα σχολείο στο Δενδροπόταμο. Εσείς δεν έχετε πάει να ζήσετε εκεί πότε. Οπότε δεν μπορείτε να έχετε άποψη. Τα όπλα, τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα, είναι η ζωή εκεί. Είναι η καθημερινότητα. Η Ελλάδα έχει γεμίσει από Ρομά που έχουν έρθει από τη Βουλγαρία, από την Αλβανία και τρομοκρατούν τους Έλληνες Ρομά. Αλήθεια, μήπως γνωρίζετε ποιοι κρύβονται πίσω από τις κλοπές χαλκού; Ποιοι είναι εκείνοι που κάνουν το μικρο-εμπόριο ναρκωτικών; Σκεφτήκατε ποτέ; Εδώ και δεκαετίες φωνάζουμε για την ανάγκη αφομοίωσης αυτών των ανθρώπων.

Τι κάνουν οι πολιτικοί σε μια σοβαρή χώρα; Δεν μιλούν. Μιλούν με τις πράξεις τους. Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία. Όχι μόνο παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός με την υπόνοια της διαφθοράς, επειδή τα οικονομικά στοιχεία δεν ήταν σωστά.

Και επειδή θα ήθελα να δώσω μια απάντηση στον κο Αλαφούζο…. Υπάρχουν δυο τρόποι λαθρεμπορίου. Το νόμιμο που γίνεται και επιβάλλονται κυρώσεις και το άλλο που γίνεται με την άδεια του πρωθυπουργού στο Λακωνικό Κόλπο. Εμείς επαναλαμβάνουμε ό,τι είχαμε πει; Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου στον Λακωνικό Κόλπο. Είναι δίκαιο οι εφοπλιστές να μην υφίστανται κυρώσεις, αλλά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να υφίστανται;

Και μια υπενθύμιση: εμείς υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών, όχι των ολιγαρχών.