Σάββατο, 18η Μαίου 2024  7:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 12:53

Ομιλία Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί των σχεδίων νόμων: α. Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2021. β. Κύρωση του Ισολογισμού και των λοιπών Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης, περιόδου αναφοράς 1/1/2021 έως 31/12/2021.

Σήμερα ο υπουργός, ο κος Σκρέκας, από υπουργός έγινε καθολικός ιερέας!! Μίλησε για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε πολυεθνικές. Και ρωτάει: διαφωνείτε με τα πρόστιμα στις πολυεθνικές; Μα κανείς δεν διαφωνεί. Γιατί όμως εδώ και 2 χρόνια αισχροκερδούσαν; Ήταν αρμόδιο το υπουργείο να επιβάλει τα πρόστιμα ή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Η Αρχή Ανταγωνισμού τι έκανε;; Κατάργηση, λοιπόν, εδώ και τώρα όλων των ανεξάρτητων αρχών!

Να περάσουμε και στην οικονομία…. Έχω εδώ τα στοιχεία για το εισόδημα των Ελλήνων το 2022. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα είναι στην 24η θέση στην ΕΕ, δηλ. στο 58% του μέσου όρου της ΕΕ! Όταν δηλ. εγώ έχω 100 ευρώ για να ψωνίσω, ο  Γερμανός έχει 500! Το εισόδημα των Ελλήνων αντιστοιχεί στο 42% του εισοδήματος των Ολλανδών, στο 46% των Γερμανών, στο 52% των Γάλλων, στο 58% των Ιταλών!. Τα μαγειρεμένα στοιχεία δεν απεικονίζουν σωστά την πραγματικότητα.

Και εμείς είμαστε υπέρ του φιλελευθερισμού, αλλά με κρατική επιστασία. Δηλ. φιλελευθερισμός με έλεγχο. Αυτό που υποστηρίζετε εσείς είναι πλήρης ασυδοσία και βαρβαρότητα, είναι ισοπέδωση των Ελλήνων.

Εσείς στη ΝΔ μιλάτε για εισαγόμενη ακρίβεια. Γιατί δεν ψάχνετε για το αίτιο; Επικαλείστε συνεχώς το κόστος της ενέργειας. Αφού λοιπόν είναι ακριβά γιατί πρέπει να παίρνουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο ρωσικά μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας και δεν παίρνουμε απ’ ευθείας από τη Ρωσία; Γιατί επιτρέπετε στους εφοπλιστές να κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου ρωσικού και δεν επιβάλλετε και σε αυτούς πρόστιμα; Και βέβαια προχωρήστε σε εξορύξεις φυσικού αερίου και πετρελαίου εδώ στην Ελλάδα!

Ο κος Σκρέκας ήρθε εδώ είπε ό,τι είχε να πει και έφυγε. Η δικής μας απάντηση είναι ότι όταν δεν πεινάς μπορείς να μιλάς για πείνα επί ώρες. Μόνο όταν πεινάσεις εσύ καταλαβαίνεις την πείνα του άλλου.

Πάμε και στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα. Σε ό,τι αφορά το σημερινό ν/σ για την ενσωμάτωση της οδηγίας της ΕΕ για την δημοσιοποίηση των στοιχείων φορολογίας ορισμένων επιχειρήσεων κλπ, εμείς λέμε «όχι». Γιατί με το ειδικό τιμολόγιο που θεσμοθετείται με το άρθρο 17, ή αλλιώς το ενιαίο τιμολόγιο, θα γίνει επανενεργοποίηση των ρητρών αναπροσαρμογής, (οι οποίες είχαν τεθεί σε ανατολή το 2022), όταν η τιμή του ρεύματος θα ανεβαίνει πάνω από ένα όριο. Αυτό όμως θα μετακυλίεται στον καταναλωτή!  Το ακριβό ρεύμα που πληρώνουν οι Έλληνες έχει ονοματεπώνυμο: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Τι προτείνει η Ελληνική Λύση; Προτείνουμε να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των συναλλαγών μεταξύ των μητρικών και των θυγατρικών τους στην Ελλάδα, ώστε να έχει άμεση εικόνα η ΑΑΔΕ και να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε μπανανία. Πείτε μας σε ποια άλλη χώρα του κόσμου συμβαίνουν αυτά.

Ζούμε στη χώρα όπου ματαιώνεται η καθιερωμένη κυριακάτικη αλλαγή της φρουράς στο Σύνταγμα, επειδή γινόταν μια διαδήλωση. Η αλλαγή φρουράς είναι μία εκδήλωση υψηλότατου συμβολισμού. Είναι η τιμή στους νεκρούς Έλληνες, που πολέμησαν για την ελευθερία, τη Δημοκρατία, για μια ανεξάρτητη Ελλάδα. 

Ζούμε στη χώρα όπου ο υπ. Μετανάστευσης και ασύλου δεν παρατηρεί ότι υπάρχει έξαρση στις λαθρομεταναστευτικές ροές, ενώ όποιος δεν αποδέχεται τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική χώρα είναι κάτι μεταξύ επαρχιώτη, ακροδεξιού και ημίτρελλου.

Ζούμε σε μία χώρα όπου γίνεται ένα δυστύχημα, σκοτώνονται 57 άνθρωποι και κανείς δεν τιμωρείται. Προτείναμε να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή, αλλά κανείς εδώ μέσα δεν ψήφισε την πρόταση. Τα όποια αδικήματα έχουν παραγραφεί και τώρα ξαφνικά έρχεται το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι σκέφτεται να καταθέσει πρόταση για εξεταστική. Το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση. Μα έχουν παραγραφεί τα αδικήματα! Αν αυτό είναι λάθος, πείτε μας αν πρόκειται για εκούσιο ή ακούσιο λάθος. Η πρόταση η δική μας είναι να μπουν στην φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος. Την φέραμε την πρόταση εμείς, δεν την ψήφισε κανείς από εσάς εδώ μέσα, αλλά όποιος φέρει μία τέτοια πρόταση, εμείς θα την ελέγξουμε και θα την ψηφίσουμε! Γιατί εμείς δεν έχουμε ιδεοληψίες! Για εμάς πάνω απ΄ όλα είναι η Ελλάδα και η Δικαιοσύνη!

Ζούμε στη χώρα που κακοποιά στοιχεία επιτέθηκαν με ενέδρα σε ομάδα της ΔΙΑΣ, χτύπησαν έναν – δύο αστυνομικούς που δεν πρόλαβαν να τρέξουν, έσπασαν και έκαψαν τις μηχανές, τράβηξαν βίντεο τα κατορθώματά τους, πανηγύρισαν για το πόσο σκληροί είναι, συνελήφθησαν και στο τέλος αφέθησαν ελεύθεροι.

Ζούμε στη χώρα που Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της Χιτζάμπ, πλην του ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης!

Ζούμε στη χώρα που ηθοποιοί δεν ποιούν ήθος πλέον. Ποιούν φαυλότητα. Η κα Θέμις Μπαζάκα, σε συνέντευξή της έβαλε στο στόχαστρο την σχολική πρωινή προσευχή και τα θρησκευτικά, την έπαρση της σημαίας και πρότεινε να αντικατασταθούν με την σεξουαλική αγωγή. Αν ηθοποιός σημαίνει φως, σημαίνει ποιώ ήθος, αυτό είναι η απόδειξη της ανηθικότητας. Αν ηθοποιός σημαίνει φως, η κυρία αυτή να μην βρίζει αποκλειστικά και μόνο την ορθοδοξία. Έλληνας είναι αυτός που σέβεται τα πιστεύω των άλλων. Και εσείς δεν σέβεστε τα δικά μας πιστεύω. Η δημοκρατία αυτά λέει.

Ποια είναι η Ελλάδα της ΝΔ;; Μια Ελλάδα που σημειώνει ρεκόρ στο δημόσιο χρέος προς όφελος των δανειστών; Που οι τιμές των τροφίμων είναι στα ύψη προς όφελος των σούπερ μάρκετ; Που βρίθει αντεργατικών νόμων προς όφελος των εργοδοτών; Που τα δάση καίγονται προς όφελος των επενδυτών; Που οι τιμές των καυσίμων είναι στα ύψη προς όφελος των διυλιστηρίων; Που οι τράπεζες επιβάλλουν χαράτσια στις συναλλαγές με τους πολίτες προς όφελος των τραπεζιτών;;

Στηρίξαμε τις τράπεζες με 70 δις. με λεφτά των Ελλήνων και τώρα έρχεστε και τις ιδιωτικοποιείτε για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό είτε είναι λάθος είτε είναι κομπίνα. Διαλέξτε τι είναι από τα δύο.

Εν τω μεταξύ, έχουμε καταιγίδα ξενοδοχειακών πλειστηριασμών έως το τέλος του Νοεμβρίου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δήθεν βιομηχανίας του τουρισμού που μας λέτε συνεχώς, στην οποία το κόστος έχει αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με το 2019, ενώ οι τιμές μειώθηκαν. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι πάντως το καλοκαίρι ανησυχούσαν πώς θα τα βγάλουν πέρα, με τα χρέη τους στα ύψη.

Αλλά μιλάμε για κανονική εξαπάτηση των εκλογέων από εσάς. Πουθενά στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν αναφέρετε το νέο φορολογικό ν/σ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εισήχθη όμως λίγους μήνες μετά τις εκλογές. Αυτό δεν συνιστά εξαπάτηση των εκλογέων; Ε, λοιπόν η ΝΔ εξαπάτησε τους ψηφοφόρους της!

Εσείς φέρνετε οριζόντια φορολόγηση. Και ρωτώ, σε ποιο άρθρο του Συντάγματος γράφει για οριζόντια φορολόγηση; Σε ποιο άρθρο γράφει για πλαστικό χρήμα, για κατάργηση των μετρητών;

Εσάς όμως όλα αυτά δεν σας νοιάζουν. Γιατί εσείς έχετε άλλο πρόγραμμα. Το πρόγραμμά σας επικεντρώνεται μόνο στην ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα. Έχω εδώ ένα έγγραφο από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (κατάθεση εγγράφου στα πρακτικά της βουλής), το οποίο διοργάνωσε διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα με χρήματα των Ελλήνων και συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τίτλο: «Διασφάλιση της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των Ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας στη Δημόσια Διοίκηση». Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης χαρακτηριστικών και φύλου, για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Δηλαδή δίνετε εκατομμύρια ευρώ, για να μάθουν οι Έλληνες τους ΛΟΑΤΚΙ και τις ταυτότητές τους; Μα οι Έλληνες πεινούν. Πώς δίνετε εκατομμύρια ευρώ για κάτι τέτοιο;

Επίσης, πείτε μου σε ποια χώρα του κόσμου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκλογές σε 7 μήνες και δεν ξέρουν οι βουλευτές πώς θα διεξαχθούν. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζει μια επικίνδυνη μεθόδευση για τις ευρωεκλογές. Θα χωρίσει τη χώρα σε 7 περιφέρειες, από τις οποίες θα προκύψουν 20 ευρωβουλευτές. Ο διαχωρισμός αυτός αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, αφού μιλάμε κυριολεκτικά για «αφανισμό» των ακριτικών περιοχών από την εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο. Για παράδειγμα η Κρήτη, αντί να εκπροσωπείται από το σύνολο των Ελλήνων ευρωβουλευτών, θα εκπροσωπείται μόνο από 1 ευρωβουλευτή!

Μιλάμε για κατάντια. Μετά την ΠΑΣΟΚοποίηση της ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης τίμησε τον αρχιερέα της διαπλοκής: τον κο Σημίτη! Ο οποίος ευθύνεται για την αντιμετώπιση της κρίσης στα Ίμια, για το Χρηματιστήριο, για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ με πλαστά στοιχεία. Η ΠΑΣΟΚοποίησή σας έχει περάσει στο DNA σας!  Και να μην μιλήσω για τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη. Όλοι τα ξέρετε! Ξέρετε όμως γιατί χρεωκόπησε η Ελλάδα; Χρεωκόπησε γιατί ο Σημίτης έκανε τα swaps με την Glodman Sachs, στην οποία Goldman Sachs εργαζόταν ο κος Κασσελάκης, που μας λέει ότι δεν έχει καμμία σχέση με εκείνους που χρεωκόπησαν την Ελλάδα!! Ποιον κοροϊδεύετε; Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;;

Εμείς αυτά θα τα λέμε, γιατί εμείς αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας. Και όσο ζούμε θα αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας, για τους Έλληνες και για όσους πιστεύουν στην Ελλάδα.