Σάββατο, 18η Μαίου 2024  6:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 14:10

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Ακούσαμε να διαγωνίζονται για την κεντροδεξιά οι κύριοι Μητσοτάκης, Φάμελλος και Ανδρουλάκης. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα.

Μας αποκάλεσε ακροδεξιά ο κος Φάμελλος. Και ξεχνά ότι το κόμμα του ήταν που χειροκροτούσε εδώ μέσα τους μαχητές του Αζόφ.

Ο κος Ανδρουλάκης ασχολήθηκε με την εργασία μου. Ένας πολιτικός με δεκάδες ακίνητα, ένα παιδί του κομματικού σωλήνα. Τιμή μου!

Είπατε κε Ανδρουλάκη ότι έχετε ρυθμίσει τα δάνεια του κόμματός σας. Λέει ψέμματα ως συνήθως. Δεν έχει γίνει καμμία ρύθμιση των χρεών του ΠΑΣΟΚ. Και αύριο θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να μάθουμε με ποια εγγύηση το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί και υπάρχει και δεν γίνεται πλειστηριασμός της περιουσίας του κομματος. Ο κος Ανδρουλάκης απλώς συνεχίζει το δρόμο της λάσπης και της λοιδωρίας.

Αν μιλάτε επί προσωπικού θα μιλάμε και εμείς επί προσωπικού.

Πάμε και στο δεκανίκι. Το ΠΑΣΟΚ έχει υπερψηφίσει το 60% των ν/σ της ΝΔ. Όχι δεκανίκι του συστήματος, αλλά αναπηρικό καροτσάκι έχει καταντήσει.

Πάμε και στον ΣΥΡΙΖΑ….

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διασυνδεμένος με τις μυστικές υπηρεσίες και γνωρίζει ότι θαααα επέβαλε πρόστιμο η εφορία σε εμένα και ότι θαααα επέβαλε η ΑΔΑΕ πρόστιμο στην ΕΥΠ. Αν τα γνωρίζετε αυτά ή είστε πράκτορες ή είστε προφήτες. Και επειδή για χριστιανούς δεν σας βλέπω, μάλλον είστε πράκτορες.

Επικαλείστε στον κο Ράμο. Ποιος είναι ο κος Ράμος; Ήταν ο πρώτος δικαστής μαζί με άλλους τρεις, που ενώ με νόμο είχαν κοπεί οι συντάξεις των Ελλήνων, εκείνος ζήτησε να μην κοπεί η δική του σύνταξη!

Και να μας πει επιτέλους ο κος Ράμος ποια μέλη δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του. Ονόματα θέλουμε! Να τα καταγγείλει. Ούτε παραιτήθηκε, ούτε κατήγγειλε κάποιον, αλλά συνεργάζεται κανονικά με όλα τα μέλη της ΑΔΑΕ.

Τι θέλατε λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ; Να αφήσουμε μια παρανομία (αφού είχε λήξει η θητεία του ΕΣΡ) να συνεχίζεται; Όχι, δεν θέλατε αυτό. Θέλατε την ΑΔΑΕ για να έχετε εσείς  τον έλεγχο με τους αριστερούς και τους ψευτο-αριστερούς. Εμείς ψευτοαριστερούς δεν θα στηρίξουμε ποτέ.

Και ρωτώ, με ποιο δικαίωμα μας στοχοποιείτε; Ποιος είστε; Τι ξεχνάτε; Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το ΑΣΕΠ αργά το βράδυ σε συνεργασία με τη ΝΔ. Μήπως ξεχνάτε την πραξικοπηματική απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την ηγεσία της δικαιοσύνης τον Ιούνιο του 2019 σε προεκλογική περίοδο; Σε προεκλογική περίοδο πήγατε να ορίσετε πρόεδρο και εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ευτυχώς ο τότε πρόεδρος ήταν ο έντιμος Προκόπης Παυλόπουλος, που δεν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα. Τι είστε εσείς λοιπόν; Φασίστε είστε!

Να θυμίσω επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ το Βουλκανιζατέρ στην Σαντορίνη. Στο σπίτι του κρεμασμένου μην μιλάτε για σχοινί.

Και θα πάω στην Εφ.Συν. που αναφέρθηκε σε παλαιότερα άρθρα του κου Κασσελάκη στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ, στα οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τασσόταν υπέρ της μείωσης των μισθών, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και όταν ρωτήθηκε ο κος Κασσελάκης είπε: «Δεν τα θυμάμαι. Ήμουν 24 ετών. Ένα παιδί που δούλευε σκληρά». Παιδιά όσοι είστε 24 ετών έχετε δικαίωμα μετά να μην θυμάστε τίποτα.

Να πάω και στον πρωθυπουργό. Είπε ότι καταργήσατε φόρους. Ποια φορολογία μείωσε; Ο ΦΠΑ είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη. Κομπάζετε για τις αγορές που μας έδωσαν επενδυτική βαθμίδα. Μα αυτό έγινε για να μπορούμε να δανειζόμαστε και να τους πληρώνουμε. Μιλήσατε για αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Πραγματικά ζει σε άλλη χωρα. Οι πολίτες περιμένουν να πάρουν ένα pass και αυτό το χαρακτηρίζει αύξηση εισοδήματος;

Θεσπίσατε παρόμοιο νόμο, τον 4735, το 2020. Τότε σας λέγαμε ότι δεν ήταν καλό αλλά δεν μας ακούγατε. Τώρα ξαναφέρνετε νόμο για το ίδιο θέμα, γιατί ήταν αποτυχημένος! Το ίδιο θα γίνει και με αυτό το νόμο. Μα αυτό είναι ο ορισμός της ανικανότητας. Είμαστε το κράτος με τους περισσότερους νόμους. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια πολυνομία.

Μίλησε για αξιοκρατία ο πρωθ. και έχουμε 62 υπουργούς όταν άλλες χώρες δεν ξεπερνούν τους 20. Ε, όχι. Εμείς αυτό θα το σταματήσουμε.

Πάμε και στο επιτελικό κράτος…

Στη ΝΔ έχετε φτιάξει ένα τόσο πολύ επιτελικό κράτος, ώστε έχουν προκύψει προβλήματα συμβατότητας των νέων ταυτοτήτων με τις ΔΥΟ. Για να μην αναφερθώ στην απ’ ευθείας ανάθεση σκάνδαλο για τις ταυτότητες.

Υπάρχει, λοιπόν, στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ καταγγελία από πολίτη που θέλησε να εκδώσει ΑΦΜ στην εφορία Πατρών. Οι υπάλληλοι της ΔΥΟ δεν μπόρεσαν να τον εξυπηρετήσουν, γιατί το πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ δεν δεχόταν τα στοιχεία του. Γιατί, λέει, ο αριθμός της νέας ταυτότητας περιλαμβάνει ένα γράμμα της αλφαβήτου και 8 αριθμητικά ψηφία. Οι παλαιές ταυτότητες είχαν 2 γράμματα της αλφαβήτου και 6 αριθμητικά στοιχεία. Επίσης ο αριθμός της νέας ταυτότητας συγχέεται με τον αριθμό των νέων διαβατηρίων, που είναι ίδια μορφής! Μπάχαλο τα κάνατε. Θα το βρείτε μπροστά σας. Σας το λέγαμε. Και κάνατε και απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 80 εκατ. ευρώ. Εμείς το καταγγείλαμε, όχι γιατί πιστεύουμε στο Χριστό, αλλά γιατί πιστεύουμε στο δικαίωμα της επιλογής.

Ενοικιάζετε χώρους. Πόσους; Γνωρίζετε; Όχι. Δεν γνωρίζετε! Σκορπάτε εκατοντάδες εκατομμύρια του Ελληνικού λαού ενώ υπάρχουν κτήρια που ρημάζουν. Γιατί πρέπει να γίνεται τέτοια σπατάλη.

Λέτε ότι μείωσατε τους φόρους. Μα οι φόροι είναι ανταποδοτικοί. Όταν δεν έχω σωστή παιδεία και στέλνω το παιδί μου σε φροντιστήριο, είναι σαν να πληρώνω φόρο.

Μπαίνει κόφτης σε διάφορες αιματολογικές και όχι μόνο εξετάσεις. Π.χ. γενική αίματος θα γίνεται μόνο ανά 4 ημέρες. Και αν κάποιος έχει ανάγκη να κάνει νωρίτερα, η εξέταση θα γίνεται μόνο σε δημόσια δομή, δηλ. νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. Αν πας λέει να κάνεις τι εξετάσεις ιδιωτικά δεν σε αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Υπάρχει σχετικό ΦΕΚ γι’ αυτό. Επίσης, μπήκε κόφτης στη Β Χοριακή. Μια έγκυος κάνει Β Χοριακή κάθε 2 ημέρες για να είναι σίγουρος και ο γιατρός ότι το κύημα μεγαλώνει κανονικά. Τώρα θα κάνει την εξέταση κάθε 4 ημέρες! Έχουμε δημογραφικό πρόβλημα και αντί να κάνετε εύκολη την ζωή των Ελλήνων, τους δυσκολεύετε και σε αυτό τώρα.

Περίμενα σήμερα να μιλήσουμε λίγο για τα ελληνοτουρκικά αλλά σιωπή ιχθύος. Σας ενδιαφέρει η Γάζα και όχι η Βόρεια Ήπειρος. Ξέρετε ότι η Τουρκία εξέδωσε Νόταμ για την Ζουράφα; Αν ο Ερντογάν κάνει δοκιμές με πυραύλους S400 θα είναι έγκλημα.

Και αναρωτιέμαι γιατί συζητάμε, αφού ο Ερντογάν είναι εχθρός και επιπλέον βρίσκεται στην λάθος πλευρά της ιστορίας; Δεν το λέω εγώ αυτό. Ο κος Μητσοτάκης το είπε. Είπε χαρακτηριστικά ότι «στην λάθος πλευρά της ιστορίας βρίσκεται ο Ερντογάν». Αφού λοιπόν βρίσκεται στην λάθος πλευρά, στις 7 Δεκεμβρίου να μην επιτρέψει η κυβέρνηση να πατήσει Τούρκος στην Θεσσαλονίκη, την οποία ο Ερντογάν θεωρεί Γάζα. Ο Ερντογάν λέει ότι οι 40 Εκκλησιές στη Θεσσαλονίκη είναι η Γάζα τους και εμείς θα τον δεχθούμε με κόκκινα χαλιά; Και δεν μιλά ούτε ο Ανδρουλάκης ούτε ο Φάμελλος; Έχετε συμφωνήσει κάτι; Θα χτυπήσουν οι Τούρκοι ελληνικό έδαφος στη Λαδόξερα και δεν μιλά κανείς; Θα γίνει άσκηση και βολή σε ελληνικό έδαφος και εμείς το επιτρέπουμε;

Έγινε τριήμερο συνέδριο για την ψευτομακεδονική μειονότητα κει εκεί ακούστηκε ότι εμείς καταπιέζουμε τις μειονότητες. Καταπιέζουμε λέει τη Βλάχικη μειονότητα! Είναι δυνατόν; Τους ευεργέτες μας θα καταπιέσουμε; Μίλησαν για καταπίεση της μακεδονικής μειονότητας. Και εσείς δεν μιλήσατε. Δεν αντέδρασε κανένας.

Να πάμε και στο θέμα των πλημμυρών και των κασταστροφών στη Θεσσαλία… Καταπέλτης ήταν το πόρισμα για τα αίτια που οδήγησαν σε θανάτους και καταστροφές μεγάλης έκτασης από την κακοκαιρία Daniel.

Στο πόρισμα λοιπόν αναφέρεται σαφώς ότι: «όσοι είχαν την κατά νόμον υποχρέωση να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή γνώριζαν τα προβλήματα και τους κινδύνους ήδη από το 2018, (ποιος ήταν στην κυβέρνηση το 2018; Ο ΣΥΡΙΖΑ) από τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας που είχε εκπονήσει το υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος».

Για τους πολίτες το πόρισμα αναφέρει ότι: «οι αρμόδιες αρχές τους άφησαν αβοήθητους κατά τις πρώτες κρίσιμες ώρες του καιρικού φαινομένου έως και την απομάκρυνσή τους από τις σωστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των εγκλωβισμένων. Δεν μερίμνησαν έγκαιρα να διασώσουν τα 17 θύματα και εξ αιτίας αυτή της ολιγωρίας απώλεσαν τη ζωή τους από πνιγμό».

Μετά την Θεσσαλία τελειώνει και ο Παγασητικός κόλπος. Έγιναν δειγματοληψίες από ειδικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, στο δυτικό, κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Παγασητικού σε βάθη από 60 έως 100 μέτρα. Μετρήθηκαν τα φυσικοχημικά και βιολογικά χαρακτηριστικά της υδάτινης στήλης. Τα πρώτα αποτελέσματα  έδειξαν σαφή εισροή γλυκού νερού στο επιφανειακό στρώμα του Παγασητικού. Αποτέλεσματα:

-1) ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: στο επιφανειακό στρώμα είναι ελαφρώς αυξημένη, περίπου στους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου.

-2) ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ: είναι ελαφρώς μειωμένη και κυμαίνεται περίπου στο 33 – 35 τοις χιλίοις.

Ο καθηγητής κος Βαφείδης μιλώντας σχετικά με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, είπε: «απαιτούνται άμεσα έργα εν όψει του Χειμώνα. Αν σε αυτό το διάστημα δεν επισπευστούν τα έργα και οι καθαρισμοί, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Η αποκατάσταση της περιοχής αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας. Απαιτούνται άμεσοι καθαρισμοί και έργα. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Όλα αυτά τα φερτά υλικά ή θα μείνουν εκεί ή θα έρθουν στον Παγασητικό».

Απευθύνω έκκληση στους Έλληνες, όσοι μπορούν να ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα, να επισκεφθούν τις περιοχές που επλήγησαν. Να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες να μην φύγουν από τον τόπο τους.

Και για να περάσουμε στη δημόσια διοίκηση και την διαπλοκή, θα ήθελα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τα καφέ των κρατικών μουσείων; Θα δούμε λοιπόν τώρα με ποιο τρόπο γίνονται οι κομπίνες. Οι χώροι των αναψυκτηρίων των κρατικών μουσείων ανήκουν στο κράτος. Αντί ο ΟΠΑΔ να προκηρύξει για κάθε ένα από αυτά πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωσή του, τα διαμοίρασε σε 3 ενότητες και προκήρυξε διαγωνισμό ανά ενότητα και όχι χωριστά για κάθε χώρο. Στόχος βεβαίως είναι να πάρουν περισσότερα χρήματα οι «δικοί» μας. Επίσης τέθηκαν οι εξής φωτογραφικοί όροι για την συμμετοχή στο διαγωνισμό:

-1) η ανάδοχος εταιρεία εστίασης πρέπει να έχει την τελευταία 5ετία ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1 εκατ. ευρώ και

-2) να έχει περισσότερα υποκαταστήματα σε τουλάχιστον 2 περιφέρειες.

Μόνο τρεις εταιρείες πληρούν αυτές τις προδιαγραφές, αλλά ο «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» ήταν ο πιο γρήγορος!!! Φίλος της κυβέρνησης. Σύμπτωση είναι αυτό. Έτυχε ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ, φίλος της κυβέρνησης, να είναι πιο γρήγορος από όλους!

Πάμε και στο σκάνδαλο των εταιρειών μικρο-πιστώσεων. Οι εταιρείες αυτές δίνουν δάνεια!!! Ποιες είναι; Είναι οι: «ΤΜΕΔΕ - MICROFINANCE SOLUTIONS», «AΦΗ ΜICROFINANCE Α.Ε», «ΜICROSMART». Όμως επιτρέψατε σε εταιρεία Αλβανών να δίνει δάνεια;; Αναφέρομαι στην εταιρεία «FONDI BESA» (εταιρεία που έχει σχέσεις με ναρκωτικά) είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα μικρο-πίστωσης των Βαλκανίων, με πάνω από 29.000 πελάτες και χαρτοφυλάκιο άνω των 100 εκατ. ευρώ. Ιδρύθηκε στην Αλβανία το 1994, όταν η χώρα προσπαθούσε να ορθοποδήσει, εκτελεστικός διευθυντής της είναι κάποιος Μπαϊράμ Μουτσάϊ. Ο δημοσιογράφος Καστριότ Μουφταράϊ, που εντελώς συμπτωτικά πρόσφατα «αυτοκτόνησε» πέφτοντας στο κενό, είχε πει: «πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει πλούσιοι σε όλο τον κόσμο, με το εισόδημα που ονομάζεται δημόσιος πλούτος. Ένας από αυτούς είναι ο Μουτσάϊ, εκτελεστικός διευθυντής του BESA FUND». Βέβαια! Έτσι εξηγείται η αγάπη για τον Ράμα!!

Και θα κλείσω αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή. Όμως ρωτώ κάτι: είναι φίλοι μας η Χαμάς; Όχι!! Η Χαμάς ποτέ δεν υποστήριξαν τα δίκαια της Ελλάδας. Εδώ και 40 χρόνια οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι ψηφίζουν κατά της Ελλάδας.

Πέρα από αυτό όμως, η ουσία είναι πως όταν κάποιος επιτεθεί, δεν σκοτώνεις γυναικόπαιδα σε αντίποινα. Γιατί τότε αυτά δεν είναι αντίποινα, είναι σφαγή. Για εμάς κάθε σφαγή καταδικάζεται. Απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Επίσης, είναι άλλο η Χαμάς και άλλοι οι Παλαιστίνιοι. Είναι άλλο το Ισραήλ και άλλο οι Εβραίοι. Και θα σας δώσω παραδείγματα γι’ αυτό που λέω:

-1ο παράδειγμα – ο Βρετανός ιστορικός Άβι Σλέϊμ, που προέρχεται από οικογένεια Εβραίων του Ιράκ, εξηγεί το αυτονόητο: είναι άλλο πράγμα ο αντισημιτισμός και άλλο ο αντισιωνισμός. Και εξηγεί επίσης γιατί το Ισραήλ επίτηδες συγχέει τις δύο έννοιες, για να λασπώνει όσους ασκούν κριτική στην κατοχή της Παλαιστίνης.

Αυτά τα λέει ισραηλινός. Και ρωτώ την κυβέρνηση: Ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι σκοπεύετε να φέρετε Παλαιστίνιους μετανάστες στην Ελλάδα;