Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  9:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 19:01

Ο Αγρινιώτης Παύλος Σαράκης στη Γερμανία δίπλα στους ομογενείς για την 28η Οκτωβρίου

Με εκπροσώπους τον Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκο, τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κώστα Χήτα και τον Βουλευτή Επικρατείας Παύλο Σαράκη σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο, η Ελληνική Λύση έδωσε βροντερό παρών στην πόλη της Στουτγκάρδης στην Γερμανία

Ο λόγος που βρέθηκαν στην Γερμανία είναι η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου δίπλα στους ομογενείς δείχνοντας πως οι εκατομμύρια Έλληνες της διασποράς δεν πρέπει να ξεχνιούνται και το Ελληνικό κράτος να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά τους και να τους στηρίζει με κάθε δυνατό μέσο καθώς οι Έλληνες της διασποράς πονάνε και αγωνίζονται για την πατρίδα τους, την Ελλάδα!

Στην καρδιά της Στουτγάρδης, της πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, συγκεντρώθηκαν και φέτος οι Έλληνες της Γερμανίας για να τιμήσουν τους ήρωες και τα θύματα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Χθες Σάββατο 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε  η παρέλαση με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ελληνικών σχολείων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, ελληνικών κοινοτήτων και συλλόγων απ’ όλη τη Γερμανία. Σημείο συγκέντρωσης των συμμετεχόντων ηταν η κεντρική πλατεία της Στουτγάρδης Σλόσπλατς.

Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η μεγαλύτερη γιορτή του ελληνισμού στην Ευρώπη. «Μαζί για την παρέλαση, μαζί για τη γαλανόλευκη», είναι το βασικό τους σύνθημα.

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Γενοκτονίας

Σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 09:30, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και θα αποδοθεί φόρος τιμής στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων παρουσία του αγήματος των Ευζώνων, στο Έσλινγκεν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά τον εκκλησιασμό των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προαύλιο του οποίου βρίσκεται το μνημείο.

voicenews.gr

 

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 19:13