Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 20:47

Ιράν και Ιράκ ετοιμάζονται για επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις αν οι ΗΠΑ κτυπήσουν την Χαμάς: Κλιμάκωση χωρίς τέλος

Το Ιράν και το Ιράκ, που πλέον είναι σύμμαχοι μετά την επικράτηση στον σιιτών στην Βαγδάτη και το αντιδυτικό-αντιισραηλινό μένος των σουνιτών του Ιράκ μνα παραμένει ισχυρό, κινούνται προς απάντηση στις κινήσεις υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ: Μεγάλες δυνάμεις Ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων αναπτύχθηκε στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ μέσω της Συρίας (πάνω από 7.000), ενώ επιπλέον 20.000 Ιρακινοί έχουν συγκεντρωθεί σε κέντρα κατάταξης στο Ιράκ.

Το πιο επικίνδυνο πλέον είναι ότι οι Ιρανοί είναι έτοιμοι μαζί με τους Ιρακινούς να κτυπήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Ιράκ σε περίπτωση που οι ΗΠΑ εμπλακούν ενεργά στην μάχη κατά της Χαμάς.

zlatti71 13 10 2023jpg

Ιρακινοί αξιωματικοί ζητούν «Το Ιράκ να απαλλαγεί άμεσα από την αμερικανική επιρροή και να υποχρεωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρύνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις από τη χώρα».

Ο ιρανικός Στρατός ενίσχυσε μια μία τεθωρακισμένη Ταξιαρχία τα βόρεια σύνορα με το Ιράκ και ο επικεφαλής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί στην Προσευχή της Παρασκευής στην Τεχεράνη και απαντώντας στους Ισραηλινούς που καταγγέλλουν δολοφονίες εκατοντάδων αμάχων στην επίθεση της Χαμάς του περασμένου Σαββάτου, μίλησε για την σφαγή στη παλαιστινιακά στρατόπεδα Σάμπρα και τη Σατίλα στον Λίβανο το 1982 (τότε που ο Έλληνες πρωθυπουργός Α.Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει «Ναζί» τους Ισραηλινούς διαρρηγνύοντας κάθε σχέση Ελλάδος-Ισραήλ για πολλά χρόνια).

conflict 13 10 2023

Αυτή την στιγμή το μπλοκ Ιράν-Ιράκ έχει σχηματοποιηθεί και απειλεί το σύνολο των ισορροπιών στην περιοχή σε όλα τα επίπεδα…

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 09:31