Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 20:17

Υποψήφια με τον Καμμένο η Χριστοφορούλα Λιάτσου

Την υποψηφιότητά της για Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του Σταύρου Καμμένου ανακοίνωσε με δήλωσή της η Χριστοφορούλα (Χρίστια) Λιάτσου.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Γεννήθηκα στο Αγρίνιο των χωραφιών και των καπνομάγαζων. Σαν παιδιά παίζαμε καραγκιόζη και “αμάδες” στις αλάνες της γειτονιάς και τις Κυριακές κάναμε βόλτες στον Άγιο Χριστόφορο και μετά για πορτοκαλάδα στη “Γαρδένια”.

Στην εφηβεία μας όλα τα ραντεβού δίνονταν στο πάρκο και στη συνέχεια σινεμά στο ΡΙΑΛΤΟ, στο ΠΑΝΘΕΟΝ, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ…

Τους χειμώνες λουκουμάδες στο Μάλκο και μπακλαβά στον Γαϊτάνη. Τα καλοκαίρια εκδρομές στη λίμνη που κατέληγαν με ούζο και αθερίνα στη Μυρτιά.

Το Αγρίνιο ήταν τότε το οικονομικό κέντρο της περιοχής και τα γύρω χωριά, του εξασφάλιζαν άνετα τα προς το ζην.

ΣΗΜΕΡΑ καμιά δυναμική καλλιέργεια δεν αντικατέστησε τα καπνά στα χωράφια, οι πολυκατοικίες “έπνιξαν” τον Άγιο Χριστόφορο και η περιοχή γύρω απ’ το καθημαγμένο παλιό Νοσοκομείο ερήμωσε. Το πάρκο είναι πια φάντασμα του παλιού εαυτού του και η Τριχωνίδα παραμένει θλιβερά αναξιοποίητη σε σχέση με τις δυνατότητές της, προς όφελος των πολιτών της περιοχής μας. Τα παιδιά της γειτονιάς μου δεν παίζουν πια με τον καραγκιόζη, αλλά με tablet και κινητά, η μοναδική παιδική χαρά στα Σφαγεία, παρατημένη και επικίνδυνη για τα πιτσιρίκια της πόλης και η πλειοψηφία των νηπιαγωγείων εξακολουθεί να στεγάζεται σε σπίτια και μαγαζιά, χωρίς αυλές και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Τα χρόνια της κρίσης ερήμωσαν τα χωριά και τα περιφερειακά διαμερίσματα της πόλης και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής την άφησε μακριά από την Ιόνια Οδό, χωρίς ταυτότητα και στίγμα, με συνέπεια να συνθλίβεται οικονομικά, θεσμικά, πολιτιστικά ανάμεσα στην Πάτρα και τα Γιάννενα.

Πριν κάποια χρόνια, φτιάξαμε την παράταξη “Αγρίνιο – Ανατροπή τώρα – Πολίτες σε δράση”, που με την ψήφο των συμπολιτών μας εκπροσωπήθηκε επάξια στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Προσωπικά, νιώθω περήφανη γιατί ανήκω σε μία παράταξη που πέντε χρόνια τώρα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, δεν κώφευσε, δε σιώπησε, δεν έστρεψε την πλάτη στα προβλήματα, δεν έκανε κριτική για την κριτική. Με δημιουργική σκέψη, άκουσε, πρότεινε, έκανε κριτική, κατήγγειλε αλλά και συμφώνησε, όταν επρόκειτο για το καλό της πόλης.

ΕΜΕΙΣ δεν προσποιηθήκαμε ένα συνδυασμό με άχρωμη, άοσμη πολιτική βούληση. Έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση για όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, έχουμε σταθεί απέναντι σε συμφέροντα που βλάπτουν τους πολίτες, έχουμε πάρει επάνω μας και τη λύση θεμάτων στο βαθμό που η θεσμική μας θέση μάς επέτρεπε.

Λειτουργήσαμε πάντα ως πολίτες με ενδιαφέρον για τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, για τα σχολειά της πόλης μας, τις παιδικές χαρές, την παιδική βιβλιοθήκη, το εγκαταλελειμμένο παλιό Νοσοκομείο, τον Αχελώο, το πάρκο, το περιβάλλον…

Δεν υπήρξαμε ποτέ κηφήνες ή βολεμένοι αυτής της πόλης, αλλά εργάτες της. Δεν ενδυόμαστε έναν τίτλο για να εγκαινιάσουμε παραμονή εκλογών αυτονόητες δομές , που θα ‘πρεπε εδώ και πολύ καιρό να λειτουργούν (αφού υπήρχαν τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία από την πολιτεία). Ούτε υποδυόμαστε ρόλους για αφελείς που κομίζουν, ετεροχρονισμένα, καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

ΕΙΜΑΣΤΕ αληθινοί χαρακτήρες σε μια συλλογική προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με αγάπη και όραμα για τον Δήμο Αγρινίου. Στηριζόμαστε στις αξίες και στη συλλογική μας δράση και όχι σε ονόματα και παράγοντες. Δε χρειαζόμαστε να δηλώσουμε με ένα Ταρατατζούμ την ενασχόλησή μας με τα κοινά.

ΕΜΕΙΣ δε θα κάνουμε προεκλογικά σόου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπαγορευμένα από μια αμήχανα σχεδιασμένη επικοινωνιακή στρατηγική, λόγω ανυπαρξίας πραγματικής πολιτικής και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους πολίτες, όπως συμβαίνει με τους κατέχοντες θεσμικούς ρόλους στα χρόνια που πέρασαν.

Δε θα προσποιηθούμε τους ‘’απολιτίκ’’, αλλά ούτε θα παραμείνουμε στο λιμάνι της κομματικής σιγουριάς.

ΣΗΜΕΡΑ ζητάμε την ψήφο όλων των συμπολιτών μας που αγαπούν αυτή την πόλη, που θέλουν να δώσουν χρώμα στο γκρίζο της και όνομα στην ταυτότητά της. Καλούμε όλες και όλους, να κολυμπήσουμε μαζί στο ρεύμα της νέας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, στην ανοιχτή θάλασσα των προκλήσεων της μετακρίσης εποχής με όλους τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει.

Και επειδή όλοι δεν είμαστε ίδιοι , επειδή πιστεύω πως οι πράξεις μετρούν πάνω απ’ όλα (με τη ζωή του μιλάει ο καθένας μας), τολμώ να ζητήσω την ψήφο των μαθητών μου, των συναδέλφων μου εκπ/κών και των συμπολιτών μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, κοιτώντας τους στα μάτια, με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Σταύρο Καμένο, έναν άνθρωπο κοντά στον πολίτη, αυτοδημιούργητο με βαθιές δημοκρατικές αξίες, που όχι μόνο θέλει αλλά και μπορεί με όλους τους πολίτες ΜΑΖΙ να αλλάξει την πόλη και τον τρόπο ζωής μας.»

agriniovoice.gr