Κυριακή, 19η Μαίου 2024  7:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 18:51

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους «Σπαρτιάτες»: Ερευνώνται οι καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα

Στο μείζoν θεσμικό ζήτημα που προκάλεσαν όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως και μάλιστα από το βήμα της Βουλής από τον πρόεδρο του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα περί «εκβιασμών, απειλών για τη διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης, γκρίκ μάφια και Δον Κορλεόνε», παρεμβαίνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έδωσε εντολή διενέργειας επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τις καταγγελίες του Προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών κ. Στίγκα. Για το λόγο αυτό έχει κληθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Στίγκας να καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Αδειλίνη, την Τρίτη στις 10.00 π.μ. Με αυτό τον τρόπο, αφενός ο κ.Στίγκας οφείλει πλέον να αναφερθεί με ονόματα και διευθύνσεις σε όσα ανέφερε και αφετέρου δεν αποκλείεται όσα πει να αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων συνολικά για το κόμμα και για την κρατική χρηματοδότησή του.

Επίσης είναι προφανές πως ενδεχομένως θα τεθεί υπό δικαστική διερεύνηση η τυχόν επιρροή με όλους τους τρόπους του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα ή ενδεχομένως και τυχόν παραβίαση της δικαστικής απόφασης που επέτρεψε την κάθοδό τους στις εκλογές , όταν ακόμα δεν ήταν γνωστή η «στήριξή του» σε αυτούς. Αν δηλαδή πρόκειται εν τέλει για τον αφανή ηγέτη τους και αν παραπλανήθηκε το Α1 τμήμα του δικαστηρίου ώστε να του επιτρέψει να κατέλθει στις εκλογές.

Αποχώρησε ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος

Προς την πλήρη διάλυση οδεύουν οι Σπαρτιάτες, καθώς ήδη ο Γιώργος Μανούσος έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Κωνσταντίνος Φλώρος. Συνεπώς, η ΚΟ των Σπαρτιατών πλέον θα αριθμεί 7 βουλευτές και εφόσον φύγουν άλλοι 3 τότε πλέον δεν θα υφίσταται ως κόμμα στη Βουλή. Σε παρέμβασή τους οι δύο δήλωσαν πως στόχος τους δεν είναι τα χρήματα (δήθεν είπαν θα τα δώσουν για την αποκατάσταση του Έβρου) εντούτοις δεν έκρυψαν την πικρία τους για το γεγονός ότι έμαθαν την περασμένη Δευτέρα ότι κατατέθηκε το πρώτο τμήμα της κρατικής επιχορήγησης προς τους Σπαρτιάτες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής των Σπαρτιατών αναγκάστηκε να διαγράψει 3 από τους 11 βουλευτές του με τους βουλευτές να απαντούν ότι αποτελεί πιόνι(;) της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα χρειάζεται πέντε βουλευτές ενώ θεωρητικά για τη σύσταση μιας νέας (εκ μέρος των ανταρτών) απαιτούνται 10 βουλευτές. Όμως, σε αυτή την περίπτωση η κρατική χρηματοδότηση (που αποτελεί και το διακύβευμα) και πάλι θα πάει στο κόμμα των Σπαρτιατών, δηλαδή στον λογαριασμό του Βασίλη Στίγκα.

Ενώπιον των εξελίξεων φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν θα μείνει αμέτοχη, μετά και την παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη. «Είχαμε δει κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα είδαμε και αρχηγό χωρίς κόμμα. Αυτά τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα στη Βουλή, ο κ. Στίγκας είχε κάνει λόγο για Greek mafia και για καταστάσεις Don Corleone. «Οι κύριοι που λείπουν (σ.σ. οι βουλευτές του) είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, το λέω με το θάρρος της γνώμης μου», είπε και συνέχισε: «τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia μαφία και Don Corleone». Απαντώντας οι «11» τον χαρακτήρισαν πιόνι της κυβέρνησης και τον κατηγόρησαν ότι ο ίδιος εφαρμόζει τακτικές μαφιόζων: «Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν και συμπληρώνουν ότι οι οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε».

sinidisi.gr