Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  1:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 20:03

Κλάους Σβαμπ: Όταν έλεγε «στο μέλλον οι εκλογές θα είναι άχρηστες γιατί θα ξέρουμε από πριν το αποτέλεσμα»!

Πριν από μερικές ημέρες το pronews.gr είχε δημοσιεύσει δηλώσεις του ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ όπου έλεγε πως «στο νέο κόσμο, πρέπει να αποδεχτείτε την απόλυτη διαφάνεια η οποία θα γίνει μέρος της προσωπικότητάς σας και τα πάντα θα είναι διαφανή» .

Η δήλωση αυτή από μόνη της μπορεί να μην κινήσει υποψίες σε όλους όσους την ακούσουν, αλλά αν συνδυαστεί με αυτή που έκανε μιλώντας με τον συνιδρυτή της Google Sergey Brin στην ετήσια συγκέντρωση του WEF στο Davos της Ελβετίας το 2017 όπου μίλησε για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των εκλογών λόγω της ανάπτυξης των τεχνολογιών και επειδή θα γνωρίζουν οι άνθρωποι το αποτέλεσμα από πριν (!), γίνεται τότε κατανοητό πως μας ετοιμάζουν έναν κόσμο, απολυταρχικό με το πρόσχημα πως «όλα θα δουλεύουν ρολόι άρα δεν χρειάζεστε εκλόγές και δημοκρατικές ελευθερίες».

Με λίγα λόγια η «τελειότητα της ζωής μας» θα έχει γίνει η φυλακή μας.

(Δείτε μετά το 7:40)

Παραθέτει ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο οι εκλογές θα ήταν ουσιαστικά…άχρηστες σε έναν κόσμο πολύ υψηλής τεχνολογίας!

«Η τεχνολογία τώρα είναι, οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν κυρίως αναλυτική ισχύ. Τώρα μπαίνουμε σε μια προγνωστική δύναμη.

Αλλά δεδομένου ότι το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι να μπείτε σε προκαθοριστική λειτουργία, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να έχετε εκλογές πια γιατί μπορείτε ήδη να προβλέψετε τι, να προβλέψετε και μετά να πείτε, “Γιατί χρειαζόμαστε τις εκλογές;” ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Μπορείτε να φανταστείτε έναν τέτοιο κόσμο;»

Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι κάποιο γραφικός τυχαίος άνδρας που έχει δικές του ονειροπολήσεις. Είναι ο συντονιστής του WEF όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται πολιτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες κ.λ.π. ακριβώς για να… συντονιστούν στις δικές του ιδέες και στο δικό του «όραμα» για τον πλανήτη.

pronews.gr

Διαβάστηκε 983 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 20:09