Κυριακή, 19η Μαίου 2024  12:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 19:51

Η Ρωσία με προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα – «Δώρο» Πούτιν στον Ερντογάν;

Αν και οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να μην δώσουν έκταση, λέγοντας ότι η κίνηση της Ρωσίας να ανοίξει προξενείο στα Κατεχόμενα δεν αποτελεί αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη Μόσχα, τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν ως μεγάλο βήμα την κίνηση αυτή.

Μάλιστα, η είδηση μεταδόθηκε ως έκτακτη και ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη, αλλά η επίσημη πολιτική ηγεσία δεν έχει πάρει ακόμη καμία θέση. Είναι πάντως μια εξέλιξη σίγουρα που δείχνει τις προθέσεις Πούτιν απέναντι στον φίλο του τον Ερντογάν. Ακούγονταν για καιρό και φαίνεται σαν να βγάζει μια υποχρέωση για τις «καλές υπηρεσίες» που έχει προσφέρει ο Τούρκος πρόεδρος τα τελευταία χρόνια απέναντι στη Ρωσία. Από τη μία υπάρχει -λοιπόν- ένας ενθουσιασμός μεγάλος για τη ρωσική κίνηση στην Κύπρο.

Προκλητική χαρακτηρίζουν την επίσκεψη Μενέντεζ

Από την άλλη, τα τουρκικά ΜΜΕ «έβγαλαν» μία έντονη ενόχληση και μία ‘χολή’ για την επίσκεψη του Μενέντεζ στην Κύπρο στις 24 Αυγούστου. «Ο εχθρός των Τούρκων, που τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, αντιστάθηκε στην πώληση των F-16, επισκέπτεται την Ελληνοκυπριακή πλευρά» γράφουν. «Ο Μπομπ Μενέντεζ, που βρίσκεται πίσω από κάθε βήμα κατά της Τουρκίας, πραγματοποιεί αυτή τη φορά μια προκλητική επίσκεψη», τονίζουν τα τουρκικά μέσα, που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το γεγονός της επίσκεψης Μενέντεζ στην Κύπρο σε λίγες μέρες και ξεσπαθώνουν κατά του Αμερικανού γερουσιαστή με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς.

ethnos.gr