Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 19:08

Selfies, χαμόγελα και νέα πρόσωπα στην ορκωμοσία των «βουλευτών της μιας μέρας»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκε η νέα ,αλλά σύντομη σε διάρκεια, Βουλή των Ελλήνων της ΙΘ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Αύριο Δευτέρα η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Η σύγκλιση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε με Προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενο από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν θεση να καθίσουν. Αρχικά ειχε σχεδιαστεί να καθίσουν στα έδρανα που μέχρι πρότινος είχε το ΜεΡΑ25. Τα συγκεκριμένα έδρανα όμως «καταλήφθηκαν» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν σε βορειότερα έδρανα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στην αίθουσα δέκα λεπτά πριν τις 18.00 και χαιρέτησε όλους τους βουλευτές της ΝΔ. Εκείνη την ώρα μπήκε και ο Κυριάκος Βελόπουλος αλλά δεν μπορούσε να περάσει από τον διάδρομο. Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε «πρόεδρε να τους κρατήσεις όλους αλλά να περάσουμε και εμείς;».

Φυσικά μεταξύ των 300 οι επτά βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, αυτοί που επανεξελέγησαν Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Νίκος Παπαναστάσης (ΚΚΕ) αλλά και ως «πρωτάκια» οι Θανασης Παπαθανάσης (ΝΔ), Μίλτος Ζαμπάρας , Γρηγόρης Θεοδωράκης (ΣΥΡΙΖΑ), και Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ). Στους 300 και οι Αγρινιώτες που εξελέγησαν σε άλλες περιφέρειας Νίκος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Παύλος Σαράκης (Ελληνική Λύση, Επικρατείας).

Ευθυμο κλίμα μεταξύ του Αιτωλοακαρνάνα Θανάση Παπαθανάση και της Σοφίας Ζαχαράκη

Ο Παύλος Σαράκης σε πρωτο πλάνο

protothema.gr