Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  3:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 13:31

Τελικά ποιο ποσοστό πρέπει να πάρει κάποιος για να έχει πλειοψηφία;

Τελικά ποιο ποσοστό πρέπει να πάρει κάποιος για να έχει πλειοψηφία; – Στο θολωμένο μυαλό ανθρώπων που δεν έχουν καμία συμπάθεια στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, όποιο ποσοστό και να πάρει κάποιος για να κυβερνήσει θα είναι μειοψηφία! 

Άνθρωποι που ονειρεύονται δικτατορίες του έθνους ή του προλεταριάτου, κάνουν υψηλή κριτική για το πολίτευμα θεωρώντας το… άδικο. Προσοχή: μόνο όταν δεν βγάζει αυτό που θέλουν εκείνοι!

Ακόμη και 55% να πάρει κάποιος για παράδειγμα θα βγουν να του πουν ότι υπάρχει και η αποχή! Ξεχνώντας πως σε όλο τον κόσμο είναι αποδεκτό ότι την απόφαση για την Δημοκρατία παίρνουν εκείνοι που συμμετέχουν, όχι οι απέχοντες. Κάπως έτσι φτιάχνουν πίνακες-τερατουργήματα βγαλμένους από κακά μαθηματικά κατά το δοκούν και συχνά είναι εραστές της…αμεσοδημοκρατίας!

Να μαζευόμαστε σε πλατείες και κάτω από πλατάνια να αποφασίζουμε τοπικά για κάθε θέμα και μόνο αν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία π.χ. να εγκρίνουμε αν θέλουμε την επένδυση 1 δισ. ευρώ που φέρνει στα Σπάτα η Microsoft!

Το σημαντικό, δε, που ξεχνάνε όλοι αυτοί οι χαροκαμένοι των επαναστάσεων της πενταετίας 2008-2013, είναι ότι αν αποφασιζόταν όλα με βάση τοπικά δημοψηφίσματα, οι μαύροι σε χιλιάδες σημεία του κόσμου δεν θα είχαν δικαιώματα και οι ομοφυλόφιλοι θα ήταν ακόμη περιθωριακοί και εξοβελισμένοι!

Στο προκείμενο, χθες είδαμε άλλο ένα τέτοιο ρεσιτάλ στην τηλεόραση από πολύ προβεβλημένο δημοσιογράφο προσκείμενο στο πολύ βαθύ κομμουνιστικό ιδεώδες, ο οποίος είπε σε εθνικό δίκτυο:  “Το 40% ενέκρινε τον Μητσοτάκη, άρα το 60% θεώρησε ότι ήταν μια κακή κυβέρνηση”!

Πράγματι, κάπως έτσι πάει.

Μόνο που για το δικό του κόμμα, αν δεχτούμε αυτή τη λογική, το 92,77% έκρινε ότι είναι ένα κόμμα που πρέπει να είναι μακριά από κάθε ρόλο διακυβέρνησης στην Ελλάδα!

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 526 φορές