Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 14:25

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση (εικόνες)

Με την τελετή ορκωμοσίας και την ευχή «καλή δύναμη» από τον Μητροπολίτη Ωρέων, Φιλόθεο, ξεκίνησε ο «βίος» της υπηρεσιακής κυβέρνησης. υπό τον Ιωάννη Σαρμά.

Μετά την ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγο μετά τις 12:30 οι ορκισθέντες υπουργοί μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για να ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τα υπουργεία.

Στις δηλώσεις τους οι νέοι υπουργοί πέραν της χαράς και της τιμής που εκφράζουν για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό τους δεσμεύονται ότι θα βοηθήσουν στο να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από τους 20 υπουργούς οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, έδωσαν πολιτικό όρκο τον οποίο εκφώνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθησε η διαδικασία υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου με τις δύο πρώτες να μπαίνουν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένας-ένας όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης που έχει καθήκον να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι δηλώσεις

Από τους πρώτους που έφτασαν ο υπηρεσιακός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Τσακίρης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο ωστε να τακτοποιήσουμε πράγματα που έχουν δρομολογηθεί για να μην έχουμε εκκρεμότητες».

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, είπε ότι «χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να φανώ αντάξια».

Ο υπουργός Παιδείας, Χρήστος Κίττας, είπε ότι «αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είνα στα παιδιά που εοτιμάζονται για τις Πανελλήνιες και τα παιδιά που δίνουν ήδη απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια. Η ευθύνη είναι μεγάλη και τη δέχθηκα, τώρα είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν από 11 χρόνια. Μου τηλεφώνησε ο κ. Σαρμάς, δεν αιφνιδιάστηκα».

«Μεγάλη τιμή που μας αναθέτουν αυτό το καθήκον προς την πολιτεία, Θα το ασκήσουμε όπως πρεπει ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό στη λειτουργία του κράτους» είπε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Γκιόλιας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, ευχήθηκε καλή δύναμη, ένας μήνας είναι και με το καλό η κάλπη, εκκρεμότητες θα δούμε ώστε να αφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες αποκαλύπτοντας ότι του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός.

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που θα αναλάβω το υπουργείο αυτό για να προσφέρω αυτά που θα προσφέρω για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός μέχρι να παραδώσω στον επόμενο» είπε η υπουργός Εργασίας, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου την οποία συνοδεύουν ο γιος της και η κόρη της.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» αρκέστηκε να αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Βασίλης Σκουρής δηλώνοντας «πάντοτε» αισιόδοξος.

«Είναι μια τιμητική θέση που ανέλαβα με μεγάλη χαρά. Έχουμε διάθεση να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα ξεκινήσουμε, είναι ένας μήνας με μια κυβέρνηση που δεν έχει πολιτικό πρόσημο αλλά θα είναι απολύτως λειτουργική» σημείωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης.

Πηγή: prorothema.gr