Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 15:04

Πήραμε αυτό που μας αξίζει..

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτό που του αξίζει και κάτι παραπάνω. Όπως και η Ελλάδα πήρε αυτό που της αξίζει. Από την Νότια Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Μια χώρα κουπονιών εξαγοράς συνειδήσεων. Κερδισμένοι; Το κλειστό κλαμπ συμφερόντων που θα συνεχίσει να πλουταίνει και η χώρα να πέφτει σε πιο βαθιά φτωχοποίηση και περιορισμό της δημοκρατίας.
 
Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος 
 
Τι θα συμβεί στις επόμενες… είναι προδεδικασμένο. Η Ελλάδα απέκτησε τον δικό της Ερντογάν.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί-ίσως να είναι και επιβεβλημένο, μας ανοίγει το δρόμο για να σταματήσει επιτέλους το σύστημα να έχει άλλοθι, να έχει το μπαμπούλα – το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, έχοντας ξεπλυθεί από τα εγκλήματα του και πλέον δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πολιτική δύναμη που να μπορεί να ΟΡΘΩΣΕΙ ανάστημα με καθαρό, εθνικό, ενωτικό, δημοκρατικό πολιτικό λόγο. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα αποτελέσματα.
 
Τα κόμματα της κεντροαριστεράς τις τελευταίες 15 ημέρες αντι να έχουν ένα μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ αλληλοκατηγοριών που εκνεύρισε και έδωσε την ευκαιρία στο Μητσοτάκη να ανακάμψει. Δημιούργησαν κλίμα ανασφάλειας, διέλυσαν το αφήγημα της απλής αναλογικής και της συνεργασίας ενισχύοντας το αφήγημα της κυβερνητικής πλευράς για σταθερή κυβέρνηση.
 
Όσοι έχουν μιλήσει μαζί μου ξέρουν ποιες είναι οι θέσεις μου.
Τα είπα ξανά και ξανά αλλά δυστυχώς κάποιοι έχουν κλειστά αυτιά. Ο κατακερματισμός είναι ο δούρειος ίππος. Δείτε για μια ακόμη φορά την ξεφτίλα όλων αυτών των γραφικών τύπων που μόλυναν την ατμόσφαιρα και οδήγησαν τον κόσμο είτε σε αποχή, είτε να πέσει στην παγίδα του Μητσοτάκη.
 
Μερικές δεκάδες αποκόμματα που πήραν όλα μαζί 7% και στην ουσία έβαλαν τις βάσεις για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που ούτε στη Νέα Δημοκρατία φανταζόντουσαν στα πιο τρελά τους όνειρα. Γέμισαν οι οθόνες μας από γραφικούς και τσαρλατάνους που έγιναν ένα ωραίο άλλοθι για το σύστημα εξουσίας να φανεί πως είναι η μόνη σοβαρή δύναμη με υπευθυνότητα και προοπτική.
 
Δεν θα τους αναφέρω ονομαστικά είναι τόσοι πολλοί και τόσο ανεύθυνοι… αντί να αναζητήσουν μια πραγματική συμμαχία υγειών πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που θα δώσει εναλλακτική πρόταση και διέξοδο, που θα προβάλει ένα όραμα, μια εναλλακτική πρόταση ευθύνης, προτίμησαν να παίξουν το δικό τους προσωπικό παιχνίδι, που δυστυχώς δεν ήταν αθώο… στις περισσότερες περιπτώσεις.
 
Όσο πιο γρήγορα μας απαλλάξετε από την παρουσία αυτού του περιοδεύοντος θιάσου κομματιδίων της συμφοράς, τόσο πιο γρήγορα θα βρει η κοινωνία τα πατήματα της να αντιδράσει.
 
Μπορεί να έχουμε υποστεί ένα σοκ … αλλά μέσα από ένα τέτοιο σοκ μπορεί πραγματικά να ξεφυτρώσει η ελπίδα.
 
Στην μνήμη των παιδιών που δολοφονήθηκαν… και των παιδιών που θα δολοφονηθούν… στη μνήμη της κοινωνίας των αξιών.
 
ΥΓ1: Στις προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι από τους θριαμβευτές, απαντώ με την πορεία 30 χρόνων συνέπειας. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε όλοι εξαγοράσιμοι. Ούτε θα με κάμψει το προσωπικό μπούλινγκ. Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν πως εγώ από αυτά γιγαντώνω, τρέφομαι και γίνομαι μέσα μου πιο δυνατός. Δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό… αλλά έτσι είναι η κοινωνία μας. Μια άμορφη μάζα, μια βαβέλ, μια αγέλη που κατασπαράσσει ότι βρει μπροστά της και που τρέμει μην χάσει την μίζερη καθημερινότητα της.
 
ΥΓ2: Αν έπεσα έξω στις προβλέψεις μου. Ναι έπεσα έξω, όπως έπεσαν οι πάντες. Ποτέ δεν μίλησα για ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για ρεύμα οργής και τιμωρίας που τελικά δεν εκδηλώθηκε…το γιατί έχουμε ήδη πει πολλά και θα πούμε ακόμη περισσότερα.
 
ΥΓ3: Στη Νέα Δημοκρατία, λάβατε το 24% του συνολικού εκλογικού σώματος και τις ίδιες ψήφους με το 2019. Στο ΣΥΡΙΖΑ, το καθαρό σας ποσοστό είναι στο 17% περίπου. Το υπόλοιπο 3% ήταν ευκαιριακό από τον κεντροδεξιό και ακροδεξιό χώρο που δεν θα το ξαναδείτε σε μερικές ημέρες.
 
ΥΓ4: Έκανα μια προσωπική επιλογή στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θεωρώ πως αξίζει να της δώσουμε την ευκαιρία, είναι μια καθαρή αντισυστημική και πατριωτική φωνή που στην επόμενη Βουλή μας χρειάζεται… δεν μένω σε αυτά που μας χωρίζουν αλλά σε αυτά που μας ενώνουν και για μένα είναι σημαντικά!
 
 
Διαβάστηκε 4735 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 15:09