Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 14:20

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Εμμανουήλ Φράγκου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αδιάβλητο των εκλογών στην Ελλάδα

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος, αναφορικά με την έντονη αμφισβήτηση που δέχεται η εταιρεία Singular Logic, η οποία έχει επιλεγεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, για την μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία, η οποία απολαμβάνει της στήριξης του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, φαίνεται πως έχει κάποιου είδους «μονοπώλιο», τα τελευταία 40 έτη, αναφορικά με την μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβληματισμό ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας, αφού αυτό το «μονοπώλιο» μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κατάχρησης.

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας τηρεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα περί υπολογισμού και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και με ποιόν τρόπο συμβάλλει στην εξασφάλιση του αδιάβλητου και ανεπηρέαστου της διενέργειας των κοινοβουλευτικών εκλογών στην χώρα μας.