Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 18:46

Το Πράσινο & Μωβ για την απόφαση απόρριψης συμμετοχής του στις εκλογές από τον Άρειο Πάγο

Ο συνασπισμός κομμάτων Πράσινο & Μωβ, σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς, προβαίνουμε σε όλες της απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναθεωρηθεί η χθεσινοβραδινή απόφαση του Άρειου Πάγου, που αποκλείει τον συνασπισμό μας από τις βουλευτικές εκλογές.  

Η απόφαση του Α1 τμήματος δικαιολογεί τον αποκλεισμό του συνασπισμού αναφέροντας ότι - όπως και άλλα κόμματα - δεν υπέβαλε την απαραίτητη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη εντός της οριζόμενης προθεσμίας. 

Η εν λόγω απόφαση ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει σε ποια παράληψη/καθυστέρηση αναφέρεται ούτε εξηγεί αν έχει ληφθεί υπόψη η απόφασή του Υπουργείου Εσωτερικών το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαίου να παρατείνει τη σχετική προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, επειδή η ηλεκτρονική πύλη δεν λειτουργούσε σωστά. Παράλληλα, αρκετά κόμματα επίσης δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αρχική προθεσμία λόγω της δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης.

Πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν οποιεσδήποτε παρανοήσεις ή επουσιώδεις τυπικές ελλείψεις στην ηλεκτρονική κατάθεση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά για να δοθεί η δυνατότητα στους 249 υποψηφίους μας και στις 59 εκλογικές περιφέρειες να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο.

Οι συνεπικεφαλής του Πράσινο&Μωβ
Βασιλική Γραμματικογιάννη, gramvas@yahoo.gr, 6978330032
Δομήνικος Χρυσίδης, d.chrysidis@prasinomov.gr, 6987581426

Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα