Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 20:18

Δημοσθένης Καπώνης: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής – Στο δρόμο για την μεγάλη Ανατροπή

Γράφει ο Δημοσθένης Καπώνης*

Οι εκλογές της 21 ης Μαΐου 2023 είναι γεγονός. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με αίσθημα ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος, είναι ήδη έτοιμο με το σύνολο των ψηφοδελτίων του επαρκώς συγκροτημένα.

Ψηφοδέλτια ανανεωμένα και εμπλουτισμένα, αποτελούμενα από γυναίκες και άνδρες, με αναφορές στην κοινωνία, στον εργασιακό τους χώρο και στην επιστημοσύνη τους.


Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι και πάρα τα άνισα χαρακτηριστικά του αγώνα που βιώνουμε, είμαστε καταδικασμένοι αυτή τη φορά να φτάσουμε στο ξέφωτο, όπως αυτό υπαγορεύεται από την ιστορία της παράταξης και τις  δημοκρατικές μας καταβολές, αλλά πρωτίστως από τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Μπροστάρης και οδηγητής μας σε αυτόν τον αγώνα ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης !

Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας, είναι το κάλεσμα που απευθύνει κάθε φορά στα μέλη και στους φίλους της παράταξης ο Πρόεδρος μας!

Ένα κάλεσμα που ηχεί στα αυτιά όλων μας σαν αίσθηση καθήκοντος, σαν η ανάκτηση των οραματικών μας στοχεύσεων που σαν παράταξη πάντα είχαμε. Και η απήχηση είναι τεράστια, που κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή αμφιβολίες δεν αφήνει!

Τα μέλη και οι φίλοι μας, τα στελέχη μας όλα, σε κάθε γωνία της χώρας με ενότητα και σιγουριά, στο μετερίζι του μεγάλου μας αγώνα. Το μεγάλο διακύβευμα για να ξεφύγει η χώρα μας από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και τις σειρήνες του λαϊκισμού, μπροστά μας είναι. Είμαστε το αφήγημα της αλήθειας, της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της Δημοκρατίας.

Είμαστε ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός με ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την επόμενη μέρα όπως αυτές προέκυψαν μέσα από ένα συνεχή διάλογο με όλες τις κοινωνικές, παραγωγικές και θεσμικές εκφράσεις της χώρας μας.

Είμαστε αυτοί που οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που σαρώνει την χώρα μας , αποτελούν τη μοναδική ασφαλή και δίκαιη επιλογή για την έξοδο της κοινωνίας από το τούνελ της παρατεταμένης κρίσης.

Είμαστε αυτοί που οριοθετήσαμε τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας σε προτεραιότητες που αφορούν μεγάλες καινοτόμες παρεμβάσεις σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές. Είμαστε αυτοί, που με την υπεύθυνη και με πολιτικό κόστος πολλές φορές, στάση μας, προασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και συμβάλουμε με καταλυτικό τρόπο στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Είμαστε αυτοί, που προτάσσοντας την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,με κανόνες και πρόγραμμα, βάζουμε τις βάσεις για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας, παράλληλα με την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Είμαστε αυτοί που μπορούμε να μιλήσουμε απλά και κατανοητά σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε θύλακα του Ελληνισμού, για την παιδεία, την υγεία, το πολιτισμό, το περιβάλλον κλπ.

Ας συμπορευτούμε λοιπόν όλοι οι Έλληνες Δημοκράτες πολίτες σε αυτή τη συλλογική αγωνιστική μας πορεία, για τη μεγάλη νίκη.

Μια νίκη που θα δώσει το έναυσμα για την δημιουργία της αυριανής, της καινούργιας Ελλάδας.

Με δικαιοσύνη και κανόνες, με αξιοκρατία και ηθική, με μεράκι και δημιουργικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πάντα ήταν στο κέντρο των μεγάλων αλλαγών και εξελίξεων στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Το 1981 με τον αείμνηστο Πρόεδρο μας Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήσαμε την μεγάλη Αλλαγή.

Τώρα με τον νέο Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη καλούμαστε να κάνουμε την μεγάλη Ανατροπή.

*Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

και ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής