Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 15:06

«Τα τρία μεγάλα έργα της επόμενης τετραετίας στη συνάντηση του Σπήλιου Λιβανού με το ΤΕΕ Αιτωλοκαρνανίας. Στο επίκεντρο Τριχωνίδα - Πλατυγιάλι - Οδικός Άξονας Πλατυγιαλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και η κάθετη σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας Οδού»

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.04.2023 συνάντηση του Σπήλιου Λιβανού, πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνο Μπλέτσα, τον Αντιπρόεδρο ΤΕΕ Δημήτρη Κανάτα, τον Γ.Γ. ΤΕΕ Κώστα Παπαθανασίου, τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ Γιώργο Νικολακόπουλο και Ανδρέα Καϊπάνο, και το μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Παναγιώτη Ψυλλιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας ενημέρωσε τον κ. Λιβανό  για τα πεπραγμένα και τις σχεδιαζόμενες δράσεις του Επιμελητηρίου, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση του ψηφιακού χάρτη και του Μητρώου υποδομών ως ενιαίο πληροφοριακό σύστημα και ακολούθως αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που απασχολούν το Νομό, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον οδικό άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία και τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. 

Στη συνέχεια, όπως επισήμανε ο Σπήλιος Λιβανός, με δεδομένο ότι θεωρεί ιερό καθήκον κάθε πολιτικού  να λογοδοτεί στους πολίτες για τις πράξεις του,  ανέλυσε μια σειρά  έργων που προώθησε στη διάρκεια της θητείας του.
Ψηλά στην ατζέντα ενδιαφέροντος της συζήτησης βρέθηκε το εμβληματικό σχέδιο εκσυγχρονισμού αρδευτικών υποδομών, ΥΔΩΡ 2.0, για το οποίο ο κ. Λιβανός ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο χρηματοδότησής του, τονίζοντας ότι “έχει ήδη εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του από το ΠΑΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ολοκληρωθεί η ανακήρυξη των τεχνικών και χρηματοϊκονομικών συμβούλων που υλοποιούν τις απαραίτητες μελέτες βιωσιμότητας και τεχνικών προδιαγραφών”.

Επιπλέον, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στην παραχώρηση έκτασης 1.300 στρεμμάτων στη θέση Polder στο Μεσολόγγι, ιδιοκτησίας Υπ.ΑΑΤ, για τη δημιουργία του μεγαλύτερου Ενεργειακού Πάρκου της Ελλάδας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 90 εκ. €.