Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 09:39

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Κασιδιάρης – Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Την πρόθεσή του να κατέβει κανονικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με το δικό του κόμμα «Έλληνες» και όχι με τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης του ο Ηλίας Κασιδιάρης. 

«Στις εκλογές της 21 ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη

«Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος Κυβερνητικός ή Δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το Κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια. Στις 2 Μαΐου στον Άρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο με το Άδικο, ο Νόμος με την Παρανομία, η Δημοκρατία (που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες) με την τυραννία του πολιτικού συστήματος.

Έχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια της ζωής μου μέσα σε καθεστωτικές φυλακές, γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος».

«Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία», ανέφερε σε δική του δήλωση ο νέος πρόεδρος του κόμματος Έλληνες, Δημήτριος Χατζηλιάδης.

Σύμφωνα με τις χρονικές προθεσμίες που θέτει η εκλογική διαδικασία, εως την λήξη της 26ης Απριλίου 2023 τα κόμματα υποχρεούνται να δηλώσουν στο ανώτατο δικαστήριο το όνομα του συνδυασμού και το έμβλημα που θα τυπωθεί στα ψηφοδέλτια. Όσα το πράξουν προκρίνονται στην επόμενη φάση ενώ εκείνα που δεν θα τα καταφέρουν χάνουν το εκλογικό δρομολόγιο της 21ης Μαΐου 2023.

Σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία εντός της οποίας κάθε πολιτικό κόμμα γνωστοποιεί στον Αρειο Πάγο το όνομα και το έμβλημα που θα χρησιμοποιεί στις εκλογές και στα ψηφοδέλτια. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η χρήση εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων, στέμματος ή εμβλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος τους 21ης Απριλίου 1967.

Ο Άρειος Πάγος

Εως τις 30 Απριλίου, δηλαδή εντός επτά ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κάθε κόμμα καταρτίζει και υποβάλλει τους συνδυασμούς του και τα ψηφοδέλτια Επικρατείας στον Aρειο Πάγο. Η Ολομέλεια του Α’ Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου μέσα σε τρεις ημέρες εξετάζει και ανακηρύσσει σε δημόσια συνεδρίαση τους εκλογικούς συνδυασμούς που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Η συγκεκριμένη διαδικασία που λήγει στις 2 Μαίου θα καθορίσει εάν τελικά θα επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη, της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλης εγκληματικής οργάνωσης που εμφανίζεται με μανδύα πολιτικού κόμματος.

protothema.gr