Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 12:54

Σπήλιος Λιβανός στο Lepanto TV : “Δεσμεύομαι να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε έναν αγώνα πολυπεπίπεδο, από όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα του τόπου για μια Αιτωλοακαρνανία δυνατή, πρωταγωνίστρια, με πολίτες περήφανους”

Το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου για τη χώρα αλλά και ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανια, ανέλυσε ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην τηλεόραση Lepanto TV και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καρέλη.

Ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι οι πολίτες καλούνται να αξιολογήσουν το έργο της περιόδου 2019-2023 προκειμένου να διαπιστώσουν ότι υλοποιήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία που σημαδεύτηκε από την πανδημία και τον πόλεμο της Ουκρανίας : -Μειώθηκαν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, -Αυξηθηκαν οι συντάξεις και ο κατώτατος μισθός, -Δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας -Αυξήθηκαν οι επενδύσεις και ο τουρισμός που μάλιστα σημείωσε ρεκόρ εσόδων βελτιώνοντας σημαντικά την οικονομία της χώρας.

«Οι πολίτες καλούνται τώρα να συγκρίνουν το συγκεκριμένο έργο με το αντίστοιχο της προηγούμενης περιόδου 2015-2019 και να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν τη συνέπεια της διακυβέρνησης της ΝΔ ή θα μπουν σε απρόβλεπτες οδυνηρές περιπέτειες», σημείωσε ο βουλευτής Αιτ/νιας.

Πιστός στη θέση του ότι οι πολιτικοί πρέπει να λογοδοτούν στους πολίτες, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την Αιτωλοακαρνανια κατά τη διάρκεια της θητείας του Μεταξύ άλλων απαρίθμησε τις εξής πρωτοβουλίες και δράσεις του τόσο κατά τη θητεία του στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όσο και κατά την τετραετή κοινοβουλευτική του θητεία :

·- Την αύξηση του προϋπολογισμού για τους νέους αγρότες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τα 30.000.000 ευρώ σε 44.000.000 ευρώ, ενώ δόθηκε η δυνατότητα εισόδου στο πρόγραμμα και στους νέους μελισσοκόμους.
·- Την έγκριση 782 Νέων Αγροτών με τριπλασιασμό του πριμ πρώιμης εγκατάστασης έως 45,000 .
· - Την ενίσχυση χρηματοδότησης του προγράμματος LEADER/CLLDQ κατά 50 εκ. ευρώ, με θετικά αποτελέσματα στις ιδιωτικές επενδύσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα.
·- Την οικονομική ενίσχυση πάνω από 16,5 εκ. € για την ενίσχυση από τις συνέπειες του covid και άλλων αιτίων στους παραγωγούς, κτηνοτρόφους & αλιείς της Αιτωλοακαρνανίας.
· - Την στήριξη των παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς του νομού μας, και
·- Τον σχεδιασμό του ΥΔΩΡ 2.0 με το οποίο τέθηκαν οι βάσεις για δημιουργία 31 νέων & σύγχρονων αρδευτικών δικτύων με προϋπολογισμό 242 εκ. € για 29 ΤΟΕΒ, την κάτω ζώνη Αχελώου 11Α & τα εγγειοβελτιωτικά έργα Αμβρακίας, Αμφιλοχίας & Βάλτου.

Ειδικότερα, για την περιοχή της Ναυπάκτου, ο Σπήλιος Λιβανός παρέθεσε μια σειρά δράσεων που ανέλαβε και αγωνίστηκε με απώτερο στόχο την ανάδειξη της περιοχής και την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων σε έργα υποδομής, που επιγραμματικά συνοψίζονται:

· Συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ναυπάκτου για την επιχορήγηση με 2,2 εκ. € από το Υπουργείο Εσωτερικών για το σύνολο των μελετών κατασκευής του έργου «Παράκαμψη του Κέντρου (Κάστρου) της Ναυπάκτου ( Τούνελ).

· Δρομολόγηση χρηματοδότησης € 4 εκ. για εκσυγχρονισμών αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Γαλατά και Τρικόρφου

- Ενίσχυση χρηματοδότησης του προγράμματος LEADER/CLLDQ κατά 4εκ. ευρώ, με θετικά αποτελέσματα στις ιδιωτικές επενδύσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα της Ναυπακτίας

- Σχεδιασμός υλοποίησης έργων υποδομής, όπως η χρηματοδότηση 400.000,€ για τη βελτίωση οδοποιίας και την αποκατάσταση βατότητας με ρίψη ασφαλτικών, 2 εκ ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναβάθμιση του λιμανιού και 500.000 € για αγροτική οδοποιία.

Ερωτηθείς για το όραμα του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αιτωλοακαρνανια, την επόμενη τετραετία, ο πρωην υπουργος προέκρινε τη σύνδεση της αγροτικής αναπτυξιακής πορείας της Αιτωλοακαρνίας με τον τουρισμό και τις εξαγωγές, καθώς και την υποστήριξη δύο ακόμα ευαίσθητων τομέων, αυτών της παιδείας, σε όλες της τις βαθμίδες, και της υγείας, μέσα από πρωτοβουλίες αναβάθμισης των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, αλλά και των Κέντρων Υγείας, καθώς, όπως υποστήριξε, η παρεχόμενη δημόσια υγεία στην περιοχή είναι το απόλυτο ζητούμενο και η προφανής επιδίωξη.

«Δεσμεύομαι να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε έναν αγώνα πολυπεπίπεδο, από όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα του τόπου για μια Αιτωλοακαρνανία δυνατή, πρωταγωνίστρια, με πολίτες περήφανους», κατέληξε ο κ. Λιβανος.

Δείτε όλη τη συνέντευξη, εδώ :