Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 10:59

Πρόσωπα και ιδέες του ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ στην Πάτρα Συναντήσεις και Συνέντευξη Τύπου

Την Παρασκευή 21 Απριλίου, το Πράσινο & Μωβ βρέθηκε στην Πάτρα όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και πολίτες της. 
Οι  συνεπικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη και Δομήνικος Χρυσίδης ηγήθηκαν του κλιμακίου του συμμαχικού ψηφοδελτίου και μαζί με τοπικούς υποψηφίους και στελέχη επισκέφθηκαν φορείς, δημοσιογραφικά γραφεία, συλλογικότητες και βιότοπους της περιοχής της Πάτρας.

Στο κλιμάκιο του Πράσινο & Μωβ συμμετείχαν επίσης οι τοπικοί υποψήφιοι Βασιλική Λεβεντάκου, Ανδρέας Κοσμάτος και Χάρης Κοντογιαννάτος, ο υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία Βασίλης Κουμπούρας, ο υποψήφιος Ηλείας Χρήστος Κωττάκης, ο  Ηλίας Παπαθεοδώρου, πρώην εκπρόσωπος  των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και ο Νικόλας Φουρναράκης, συμπρόεδρος του Βολτ Ελλάδας. Οι συνεπικεφαλής και οι εκπρόσωποι του Πράσινο & Μωβ έδωσαν συνέντευξη τύπου στον Κήπο του βιβλιοπωλείου ΠΟΛΥΕΔΡΟ, Κανακάρη 147.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σπιράλ, Πέτρο Ψωμά, όπου συζητήθηκαν η μετάβαση σε ένα σύστημα βιώσιμων μεταφορών, η εύρυθμη διαχείριση των απορριμμάτων, η αποτελεσματικότητα  της αυτοδιοίκησης καθώς και η υιοθέτηση ενός μοντέλου βιώσιμου τουρισμού.

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου ήταν το Οικονομικό Επιμελητήριο, όπου υπήρξε μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την τοπική αγορά, η δημιουργία  πράσινων θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη μιας παραγωγικής οικονομίας καθώς και τρόποι αποτροπής μετανάστευσης των νέων στην Αθήνα και στο εξωτερικό.
 
Tο κλιμάκιο επίσης συνάντησε στο χώρο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Πάτρας μέλη της Ένωσης Πολιτών «Φίλοι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας» και ενημερώθηκε για τις σοβαρές ανησυχίες τους όσον αφορά το μέλλον των μέσων σταθερής συγκοινωνίας στη Αχαΐα. Ο μέχρι σήμερα προαστιακός της Πάτρας έχει σοβαρό πρόβλημα συντήρησής του, ενώ η νέα γραμμή Αθήνα - Πάτρα, κινδυνεύει με απροσδιόριστου χρόνου καθυστέρηση, λόγω της επιμονής σε μη ρεαλιστικές - οικονομικά και τεχνικά - λύσεις υπόγειας διέλευσης.

Η συμμετοχή των βασικών τοπικών μέσων επικοινωνίας στην συνέντευξη τύπου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Οι θέσεις του ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ παρουσιάστηκαν σε τρία τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (IONIAN tv, Best tv, Achaia channel), ενώ σε πολύ φιλικό κλίμα έγιναν δεκτοί οι επικεφαλής και οι υποψήφιοί μας στις ημερήσιες εφημερίδες της πόλης «Πελοπόννησο» και «Γνώμη» όπου συνομίλησαν με τους συντάκτες τους. Τέλος οι εκπρόσωποι του ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ τόνισαν τη σημασία της προσφοράς του τοπικού τύπου στην περιφερειακή ενημέρωση.

Στην Αχαΐα, οι υποψήφιοι που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι: Λεβεντάκου Βασιλική, Ph.D, M.Sc. οικονομολόγος, στατιστικός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κοσμάτος Ανδρέας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, Κοντογιαννάτος Χάρης, ιατρικός επισκέπτης, συνδικαλιστής, Τσιμαλής Ιωάννης, στατιστικός.
 
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα