Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 09:59

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη η άποψη ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Την δήλωση της εκπροσώπου τύπου σχολίασε με αιχμηρό ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αμφισβητεί τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Ο Άκης Σκέρτσος, σημειώνει «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως είναι εντελώς προβλέψιμος. Άλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο «λυσάρι» κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει».

Ολόκληρη η δήλωση του Άκη Σκέρτσου

Νωρίτερα η Π. Τσαπανίδου αμφισβήτησε με δήλωσή της τα ευρήματα των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως είναι εντελώς προβλέψιμος. Άλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο «λυσάρι» κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει. Επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένουμε και πολλά περισσότερα, ίσως πέρα από την επόμενη προβλέψιμη επίθεση στα «συστημικά» ΜΜΕ και τις «ελίτ των ολιγοπωλίων». Για το θέμα των debate θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική.

Η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε εκ νέου στον Άκη Σκέρτσο, λέγοντας ότι απαντάει ως εκπρόσωπος των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Η νέα δήλωση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για κανόνες διαφάνειας κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Σκέρτσος δεν απάντησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά ως εκπρόσωπος των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Η κυβέρνηση που δεν κάλεσε ποτέ τον ΣΕΔΕΑ να παρέμβει για τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών του δημοσκόπου του Μαξίμου, κ. Γεράκη, μιλάει τώρα για αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τις ειρωνείες δε για “συστημικά” ΜΜΕ και “ελίτ των ολιγοπωλίων” μόνο από έναν άνθρωπο του ΣΕΒ, όπως ο κ. Σκέρτσος τις περιμέναμε. Περιμέναμε όμως και μια καθαρή απάντηση για το ντιμπέιτ. Δεν τη λάβαμε. Απ’ ό,τι φαίνεται αναζητούν δικαιολογία για να κρύψουν τον κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά.

Οι τρεις όροι του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα σήμερα, η Πόπη Τσαπανίδου σε δήλωση έθεσε συγκεκριμένους όρους για την διεξαγωγή ντιμπέιτ και ζήτησε να είναι απολύτως διαφανείς όλα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Συγκεκριμένα, οι τρεις όροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε, να διεξαχθούν δυο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τρίτον, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους.

https://www.protothema.gr