Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 20:55

«ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»: Μπροστά στις εκλογές

Ο κύβος ερρίφθη! Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών για την 21η Μαΐου 2023 είναι πλέον επίσημο γεγονός. Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στο προεδρικό μέγαρο, το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου. Με κλειστή τη βουλή παρά και ενάντια στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και για μια ακόμη φορά, έστω τυπική, παραβίαση του. Και την εν συνεχεία απεύθυνση του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό.

Μια απεύθυνση που είχε σαν στόχο για μια ακόμη φορά την αδιόρατη  διασπορά του φόβου για το τι θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την πολιτική «σταθερότητα», που ο ίδιος μόνον μπορεί να εξασφαλίσει συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της κυβέρνησής του, αλλά και των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν.

Τρέμει και ο ίδιος, αλλά και οι συνοδοιπόροι του στο σύνολο του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος, το απρόβλεπτο της λαϊκής ψήφου.

Τρέμει το γεγονός ότι σταδιακά ο ελληνικός λαός αφυπνίζεται και κατανοεί ότι η παρούσα εκλογική μάχη είναι η κρισιμότερη ολόκληρης της περιόδου μετά την μεταπολίτευση.

Σε αυτήν την εκλογική μάχη δεν κρίνεται η παράταξη και τα πρόσωπα που θα κληθούν να κυβερνήσουν.

Κρίνεται οριστικά η τύχη αυτής της χώρας. Κρίνεται εάν θα συνεχίσει στον δρόμο του εθνικού ακρωτηριασμού στη Θράκη, στο Αιγαίο και την Κύπρο. Κρίνεται η συνέχιση της οικονομικής κατοχής και ο εξανδραποδισμός του ελληνικού λαού ως φυσική συνέπεια της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της χώρας

Κρίνεται το κατά πόσο ο ελληνικός λαός με όρους εκλογικής μηχανικής, δηλαδή με την ψήφο του, ως το μόνο όπλο που του έχει απομείνει, θα βάλει φρένο με δημοκρατικά μέσα, στον κατήφορο. Σπάζοντας την καθεστωτική συνέχεια. Διαμορφώνοντας νέους συσχετισμούς, τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και στην κοινωνία, για την ανατροπή και την επιβολή μιας διαφορετικής και ελπιδοφόρας πορείας για τον λαό και για τον τόπο.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) κ. Δ. Καζάκη, συμμετέχει στην κρίσιμη αυτή εκλογική μάχη, καλώντας σε πανστρατιά όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις.

Καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα εκβιαστικά διλήμματα και να προσέλθει στην κάλπη περήφανος και με ψηλά το κεφάλι να δώσει πληρωμένη την απάντησή του, σε κάθε τύπου αποπροσανατολισμό από τα κυρίαρχα ζητήματα, σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού!

Για να ανοίξει ένας νέος δρόμος και μια νέα προοπτική γι’ εμάς και τα παιδιά μας.

Αθήνα, 22 Απριλίου 2023
Το Γραφείο Τύπου της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»