Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 15:02

Γιώργος Βαρεμένος στο Αχελώος ΤV: «Πού την είδατε την προκοπή, βρε προκομμένοι;» (βίντεο)

«Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την λέξη προκοπή. Τους ρωτάω: πού την είδατε,  βρε προκομμένοι, την προκοπή; Ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια και η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και τον ΕΦΚ στα καύσιμα.

Το ιδιωτικό χρέος είναι σφιχτή θηλειά στον λαιμό του κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση-δέσμευση και η κυβέρνηση απαντάει με το τί έγινε το ….2015! Από τότε έχουν μεσολαβήσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κόσμος αγωνιά τί θα γίνει ΤΩΡΑ!  Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν στην προεκλογικό δημόσιο διάλογο. Και αυτά θα κρίνουν την έκβαση των εκλογών.»  Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “ΑΧΕΛΩΟΣ TV”.

Και ο κ. Βαρεμένος συνέχισε, λέγοντας: «Έχει καθορισθεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας ενός δανειολήπτη από χωριό της Μακρυνείας  για την Τετάρτη του Πάσχα. Μεγάλο πασχαλινό δώρο για τον άνθρωπο!

Ως προς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένας ποταμός παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Εμείς δεν λέμε γενικώς ότι δεν θα γίνονται πιά πλειστηριασμοί. Εμείς λέμε ότι δεν θα εκπλειστηριάζεται η πρώτη κατοικία. Επίσης θα προστατευθεί και η αγροτική γη και η επαγγελματική στέγη από αντίστοιχο κίνδυνο εκπλειστηριασμού. Ο κόσμος οφείλει να πληροφορηθεί την συνολική μας πρόταση. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι, λόγω πανδημίας, παρέτεινε την ισχύ του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, που ακριβώς προέβλεπε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μετά όμως έφερε τον νέο πτωχευτικό νόμο και αυτή η προστασία καταργήθηκε.»

Τέλος, ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίσει η δημόσια υγεία και ο πρωτογενής τομέας, τονίζοντας Τα εξής: «Τί θα γίνει στην υγεία; Πολλά νοσοκομεία, όπως το νοσοκομείο Μεσολογγίου, είναι στα -πρόθυρα κατάρρευσης. Οι 5 θέσεις που προκηρύχθηκαν κινδυνεύουν να μην προσελκύσουν ενδιαφέρον, αν δεν δοθούν κίνητρα. Γι’ αυτό η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αυξηθεί ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου γιατρού στα 2.000 ευρώ.

Για την πρωτογενή θα προχωρήσουμε στον μηδενισμό του ΦΠΑ  στο αγροτικό πετρέλαιο, όπως ήταν πριν από τα μνημόνια. Επίσης, προβλέπουμε την χορήγηση μικροπιστώσεων μέχρι 25.000 ευρώ, στα πλαίσια του ΠΑΑ, ένα μέτρο μηδενικού κόστους που θα ανακουφίσει τον πρωτογενή τομέα από το αυξημένο κόστος παραγωγής.»

agrinionews.gr