Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 19:18

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε μια σοβαρή υπόθεση για τη Δημοκρατία σε παρωδία»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου παραβρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θάνος Μωραΐτης, σε μια τηλεμαχία με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Αναφερόμενος στην τροπολογία «μπλόκο» του κόμματος Κασιδιάρη, ο Θάνος Μωραΐτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε μια πολύ σοβαρή υπόθεση για τη Δημοκρατία σε παρωδία.

«Προχειρότητα ή σκοπιμότητα, ή και τα δύο» αναρωτήθηκε και υποστήριξε  ότι «η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της δύο χρόνια για μια σοβαρή διαβούλευση με τους συνταγματολόγους, τα κόμματα και τους θεσμικούς φορείς για να βρεθεί μια λύση που δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς προκειμένου να αποκλειστούν οριστικά οι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες από τη συμμετοχή στις εκλογές».

«Η κυβέρνηση άφησε ανενόχλητο εδώ και δυο χρόνια τον Κασιδιάρη να αλωνίζει στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τη φυλακή από όπου διοργάνωσε μέχρι και διαδικτυακό συνέδριο με τη συμμετοχή 150 ατόμων, και, τώρα με θεσμικές ακροβασίες και «διαβούλευση» με δικαστικούς σε καφενεία, φέρνει και τρίτη τροπολογία λίγο πριν τις εκλογές και γίνεται ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς», υποστήριξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέδειξε ότι είναι υπέρ του να βρεθεί μια από κοινού συνταγματικά αποδεκτή λύση, καθώς υπαναχώρησε από την αρχική του θέση και συντάχθηκε με την πρόταση που κατατέθηκε στον δημόσιο διάλογο από τους πιο έγκριτους συνταγματολόγους», είπε ο Θάνος Μωραΐτης.

Στη συνέχεια τόνισε «ότι ο φασισμός και ο ναζισμός αντιμετωπίζονται καθημερινά με επαγρύπνηση και αγώνες στις γειτονιές, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στη βουλή και την καταπολέμηση των ανισοτήτων, και, ότι δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να δεχθεί μαθήματα Δημοκρατίας από αυτή την κυβέρνηση, ούτε την προσπάθειά της να αλλάξει την ατζέντα των εκλογών.

Εμείς δεν ήμασταν αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες για την συμφωνία των Πρεσπών όπως ήταν το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο είπε σε άλλο σημείο ο Θάνος Μωραΐτης και συμπλήρωσε ότι ο καθένας μας έχει αποδείξει μέσα από τη διαδρομή του και την ιστορία του, τους αγώνες του ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό».

Σχετικά με το θέμα του φράχτη στον Έβρο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το θυμήθηκε και αυτό λίγο πριν τις εκλογές για να απευθυνθεί στο ακροδεξιό της ακροατήριο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα γκρεμίσει το φράχτη αλλά αυτό δεν αποτελεί από μόνο του λύση. Ο κ. Μητσοτάκης είναι απομονωμένος και στο θέμα αυτό είπε ο κ. Μωραΐτης και υπενθύμισε ότι όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, από τους Φιλελεύθερούς μέχρι τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά μέχρι του Πράσινους, αναζητούν άλλες πολιτικές με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στο ίδιο μέτωπο με τον Όρμπαν και τη Μελόνι, καθώς την «άδειασε» στην ευρωβουλή μέχρι και το μισό λαϊκό κόμμα, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα δεχθούμε μαθήματα Δημοκρατίας από μια κυβέρνηση που έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και την Ελευθεροτυπία.

«Το παρακράτος το έφερε στη χώρα η οικογένεια Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε το στράτευμα, υπουργούς, πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους δεν μπορεί να μιλάει για Δημοκρατία και να λέει ότι πιστεύει στους θεσμούς» τόνισε ο Θάνος Μωραΐτης και έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι το αφήγημα του επιτελικού κράτους  με ισχυρή οικονομία και επενδύσεις κατέρρευσε, μέχρι και η επενδυτική βαθμίδα πήγε περίπατο και το μόνο που καταφέρνει αυτή η κυβέρνηση είναι να δημιουργεί τεχνητή πόλωση.

agrinionews.gr