Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 22:25

Στις 22 Απριλίου η επίσημη προκήρυξή των εκλογών

Το Σάββατο 22 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Η αυλαία των εργασιών της Βουλής πέφτει σήμερα (11.04.2023) εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, με τα κόμματα να έχουν ήδη μπει σε σχετικούς ρυθμούς.

Η Βουλή θα κλείσει με το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και θα ανοίξει ξανά μετά το Πάσχα μόνο για να… ξανακλείσει, προκειμένου να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα της διάλυσής της για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Μόλις επισημοποιηθεί η προκήρυξη των εκλογών, θα γίνουν δυο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η πρώτη θα αφορά τη σημερινή θέση του Γιάννη Οικονόμου, καθώς δεν θα επιτρέπεται να είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος στη Φθιώτιδα, επειδή, βάσει το εκλογικού νόμου, ένας υποψήφιος δεν επιτρέπεται να έχει καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ.

Τη θέση του κ. Οικονόμου θα πάρει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η πρώτη θα αφορά τη σημερινή θέση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την οποία θα αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές.

Νέα παράταση στους απόδημους;

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει παρατείνει μέχρι τη 12 μ. της Μεγάλης Τρίτης τη δυνατότητα των Ελλήνων της Διασποράς να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό.

Προς το παρόν, δεν αποκλείεται να δοθεί νέα παράταση.

Για να μπορέσουν οι απόδημοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είναι απαραίτητο να έχουν εγγραφεί στην πλατφόρµα apodimoi.gov.gr.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 20.000 απόδημοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα.

Πηγή: newsit.gr