Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:44: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 12:45

Σπήλιος Λιβανός: Η μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση της Μακρυνείας τα τελευταία 20 χρόνια

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, με πληθωρική και ενθουσιώδη συμμετοχή συμπολιτών του στη Γαβαλού Μακρυνείας , ο Σπήλιος Λιβανός, π. υπουργός & βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας :

  • Παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του στη διάρκεια της 4ετείας,

ανέλυσε το όραμα του εμβληματικού σχεδίου εκσυγχρονισμού αρδευτικών υποδομών, ΥΔΩΡ 2.0, το οποίο εκπονήθηκε και θεμελιώθηκε επί υπουργίας του και θα συμβάλει δραστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

  • Παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα, το πλαίσιο χρηματοδότησης, τους τεχνικούς και οικονομικούς συμβούλους για την υλοποίηση του πολυπόθητου & πολυαναμενόμενου επί δεκαετίες αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Μακρυνείας, καθώς  και τον οδικό χάρτη του εκσυγχρονισμού των δικτύων μέσω εφαρμογών της ευφυούς γεωργίας και της έξυπνης άρδευσης.
  • Το απολύτως αναγκαίο έργο εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Μακρυνεία & Παμφίας που καλύπτουν το σύνολο της περιοχής της Μακρυνείας, έχει προϋπολογισμό 2 εκατ  ευρώ για την μελέτη και 24 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, αφορά σε περίπου 32.000 στρέμματα και 2000 αγρότες, θεμελιώθηκε επί των ημερών του Σπήλιου Λιβανού στο ΥπΑΑΤ.
  • Έχει ήδη εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του από το ΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ (κατασκευή)& το ΠΔΕ του Υπ υποδομών ?συντομογραφία? (μελέτη) και ολοκληρωθεί η ?ανακύρηξη?των τεχνικών και χρηματοϊκονομικών συμβούλων που υλοποιούν τις απαραίτητες μελέτες βιωσιμότητας και τεχνικών προδιαγραφών.

«Το έργο αυτό αποτελεί για μένα έργο ζωής», δήλωσε ο π. Υπουργός, προσερχόμενος στην εκδήλωση και ιδιαίτερα συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου και την αποδοχή της προσπάθειας & του έργου του.

Ο Σπηλιος Λιβανός τόπο σε στην αρχή της ομιλίας του:

«Αυτές οι στιγμές υλοποίησης οραμάτων και έργων που αφήνουν της σφραγίδα τους και απευθύνονται στις επόμενες γενιές, ενισχύοντας την ανάπτυξη του τόπου μας με γεμίζουν με περηφάνια και δικαιολογούν την ενασχόληση με την πολιτική!»

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας Μακρυνείας, ακολούθησε εκτενής και ενθουσιώδης διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων παραγωγών και του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος ανέδειξε τα τεράστια οφέλη για τους ίδιους τους αγρότες, χρήστες των αρδευτικών δικτύων, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος που θα προκύψει από την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Εκτός του τ. Υπουργού, μίλησαν ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Παμφιας Γιαννελος Νώντας, οι εκπρόσωποι  ΤΟΕΒ Μακρυνείας Δημήτρης Γαλανόπουλος και Κώστας Τσιρώνης, ο Πρόεδρος Αγροτοκτηνοτροφικού Βασίλης Θεοδωρόπουλος και η Ανθή Τσωλου, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ματαράγκας Παναγιώτης Τσαπάρας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γαβαλούς Σωτήρης Μεράντζης,  ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Παναγιώτης Μαρνεζος, ο Αντιδήμαρχος Μακρυνείας Παναγιώτης Καρακώστας, πρόεδροι Δ.Δ. Μακρυνείας και Αρακύνθου και  βέβαια πλήθος αγροτών.

Κλείνοντας, ο  κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι ιερό καθήκον του πολιτικού είναι να λογοδοτεί στους πολίτες για το έργο του κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Τους ζήτησε, δε, να συγκρίνουν και να κρίνουν και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 21ης Μαίου για να επιλέξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που εμπιστεύονται για την Ελλάδα του αύριο. Για να δώσουν με την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο τους για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.