Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 10:20

Κάνε τον νόστο, δύναμη – βοήθησε να αλλάξει η Ελλάδα Κάλεσμα του Πράσινο & Μωβ προς τον Ελληνισμό της Διασποράς

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ, συγκροτήθηκε στις αρχές του 2023 στην Ελλάδα και εκφράζει τις δυνάμεις που στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμμετέχουν στην ομάδα των Πράσινων/EFA.  

Το Πράσινο & Μωβ χαιρετίζει τον Ελληνισμό της Διασποράς και αναγνωρίζει τον καίριο ρόλο που παίζει για την ευημερία και την πρόοδο τόσο της Ελλάδας όσο και των χωρών υποδοχής. Φαινόμενο που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικές περιόδους για τη χώρα, η μαζική μετανάστευση Ελλήνων και Ελληνίδων παραγωγικών ηλικιών γνωρίζει πάλι έξαρση τα τελευταία  χρόνια, μετά την οικονομική κρίση του 2010.

Ως Πράσινο & Μωβ θέλουμε να υποσχεθούμε ότι, αν μπούμε στη Βουλή, θα εργαστούμε σκληρά ώστε όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που σας επηρεάζουν, να βελτιωθούν δραστικά. Γνωρίζουμε όμως ότι αυτό θα απαιτήσει χρόνο, νέες ιδέες και αποφασιστικότητα. Δεσμευόμαστε να το επιδιώξουμε, ώστε η επιστροφή στην πατρίδα και η επαγγελματική αποκατάσταση με θετικούς όρους να γίνει μια ρεαλιστική επιλογή για όσους το επιθυμούν, και οι δεσμοί να γίνουν πιο στενοί και γόνιμοι με όσους μένουν σταθερά στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρουμε στο Προγραμματικό Πλαίσιο του Πράσινο & Μωβ:

Οι παραδοσιακοί δεσμοί με τον Ελληνισμό της διασποράς πρέπει να ενισχυθούν μέσα από την πολιτική συμμετοχή όλων των αποδήμων πολιτών που το επιθυμούν, με διευκόλυνση ψήφου από τον τόπο κατοικίας τους, και με δραστήρια πολιτιστική πολιτική από ένα δίκτυο ιδρυμάτων ελληνικής γλώσσας και παιδείας, που θα φέρουν πιο κοντά μας τους ομογενείς τρίτης και τέταρτης γενιάς. 

Δείτε αναλυτικότερες προγραμματικές θέσεις, στο https://prasinomov.gr/programma/

Καλούμε λοιπόν τις/τους απανταχού συμπατριώτισσες και συμπατριώτες μας, να κάνουν χρήση του νεοαποκτηθέντος δικαιώματος συμμετοχής στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού. 

Αν θέλετε να ψηφίσετε από τη χώρα κατοικίας σας, παρακαλούμε δείτε τις πληροφορίες και τους όρους στην επίσημη σελίδα https://apodimoi.gov.gr/ και  εγγραφείτε άμεσα για να μπορέσετε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Διαβάστε τις θέσεις μας και συνταχθείτε μαζί μας, για να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζει ο παγκόσμιος ελληνισμός, εντός και εκτός της χώρας. 

Μια Ελλάδα που θα μεριμνά για την ευημερία όλων και την ειρηνική συνύπαρξη με τη φύση, με βιώσιμη οικονομία και κοινωνική ευαισθησία, μια Ελλάδα που καινοτομεί, που εμπνέει, που προχωρά με θετικά βήματα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα