Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:47: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 19:40

Τραγωδία στα Τέμπη: Ψηφίζουν τα μέτρα στήριξης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση

Με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται να εγκρίνει η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλήςτα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Στην πρώτη συνεδρίαση μάλιστα έκανε την επανεμφάνισή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφήνοντας στην άκρη τον ακτιβιστικό μανδύα των τελευταίων μηνών, φόρεσε την κοινοβουλευτική τήβεννο και δήλωσε πως θα στηρίξει τα μέτρα ανακούφισης.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνώρισε το δράμα των οικογενειών των θυμάτων και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτικαντισμό.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τον χρόνο δεν μπορούμε να τον γυρίσουμε πίσω, μακάρι να μπορούσαμε. Όλα αυτά τα άρθρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους. Με αυτά προσπαθούμε να συνδράμουμε τους ανθρώπους σε ένα πολύ μεγάλο δράμα που περνάνε. Για τους συγγενείς των ανθρώπων αυτών η ζωή σταμάτησε στο δυστύχημα. Και σε αυτούς τους ανθρώπους το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να βοηθήσουμε, έχοντας συνείδηση ότι απολύτως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που έχασαν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι να αποφύγουμε τη σύγκρουση με όρους πολιτικάντικους. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, το συμφέρον των κομμάτων να εκμεταλλευτούν το δυστύχημα για να ανατρέψουν τους συσχετισμούς είναι μεγάλο, αλλά δεν παύει να είναι ύβρις».

Βουλή: Συνεχίζει να αφήνει αιχμές ο ΣΥΡΙΖΑ

«Στηρίζουμε τα μέτρα των οικογενειών των θυμάτων και την επιτάχυνση απόδοσης δικαιοσύνης», είπε ο Χάρης Μαμουλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο άφησε αιχμές, λέγοντας πως ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν κυβερνητικό ρουσφέτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΕΛΛΥΣΗ δήλωσαν πως στηρίζουν τα μέτρα ανακούφισης, ενώ ΚΚΕ και Μέρα25 επιφυλάχθηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr