Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 20:39

Μεγάλη συγκέντρωση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (φωτο)

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη να τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής και την συγκέντρωση να θυμίζει πάθος και παλμό άλλων εποχών, έγινε η επίσημη πρώτη του συνδυασμού ενώπιον εκατοντάδων ατόμων από τις Δ.Ε. Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών. Στην αρχή προλόγισε ο Παναγιώτης Χολής ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο έδωσε το λόγο στην Ευσταθία Γαλάνη για να διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού. Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζαγκότας παρουσίαση το βιογραφικό του γιατρού – ανθρώπου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Στο τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα και εν μέσω ένθερμων χειροκροτημάτων αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μην παραλείποντας να ασκήσει δριμεία κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή Γαλούνη.

«Η αξιοπρέπεια και οι αξίες θα επανέλθουν στο Ξηρόμερο» ειπώθηκε χαρακτηριστικά με μεγάλο μέρος της τοποθέτησης να εστιάζεται σε θέματα ηθικής και την ανάγκη το Ξηρόμερο να βγει από την μιζέρια και την υπανάπτυξη.

Παράλληλα έγινε λόγος για τις ελλιπείς υποδομές με όλους σχεδόν τους οικισμούς να στερούνται των βασικών έργων ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. «Ύδρευση με υγιεινό και πόσιμο νερό, σύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων –ιδίως στους παραλιακούς οικισμούς-, εφαρμογή και επέκταση σχεδίων πόλης Αστακού και Μύτικα, χωροταξικό σχέδιο, αγροτική οδοποιία, αξιοπρεπή λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου και των Περιφερειακών Ιατρείων, σύγχρονα σχολεία και εκπαιδευτήρια, λιμάνια μαρίνες σε Αστακό και Μύτικα και λοιπά έργα υποδομής, που εδώ και 40 και πλέον χρόνια είναι ζητούμενα για τους πολίτες και οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν κατάφεραν να τα εξασφαλίσουν.

Επίσης εκτός των βασικών παραπάνω έργων στα στενά όρια του Δήμου, λόγω έλλειψης στοιχειώδους σχεδίου και παρέμβασης των παρελθουσών Δημοτικών Αρχών, η ευρύτερη περιοχή παραμένει εκτός των συντελούμενων σύγχρονων έργων (Ιόνια Οδός κλπ), παρακολουθώντας απαθής τις εξελίξεις. Αποτέλεσμα: Το επαρχιακό οδικό δίκτυο να παραμένει αυτό της δεκαετίας του 1960, η διασύνδεση με την Ιόνια Οδό να είναι απαράδεκτη και χρονικά ασύμφορη 40 λεπτά από την Αλυζία, 30 λεπτά από τον Αστακό, το Πλατυγιάλι πάνω από 30 χρόνια να είναι αναξιοποίητο και η διασύνδεση του με το Αγρίνιο και την Ιόνια Οδό, να είναι ακόμα ένα απραγματοποίητο όνειρο. Σαν επακόλουθο όλων των παραπάνω και σε συνδυασμό με την τεράστια οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, ο Δήμος Ξηρομέρου οδηγήθηκε στη σημερινή τραγική κατάσταση: Ερήμωση των χωριών, ανεργία για την νεολαία, έλλειψη προοπτικής σε όλα τα επίπεδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην δημοτική αρχή Γαλούνη χαρακτηρίζοντας το δήμαρχο «ανίκανο να χαράξει κάποια αλλαγή πορείας σε σχέση με τους προκατόχους του, σηματοδοτώντας κάποια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή. Χωρίς κανένα σχέδιο -πολύ περισσότερο χωρίς κανένα όραμα- με στενή διαχειριστική λογική και λειτουργώντας υπέρ των λίγων ημετέρων επιχειρηματικών συμφερόντων που τον στηρίζουν, οδήγησε τον Δήμο σε επίσημη χρεοκοπία, δανειζόμενος για την πληρωμή ανταποδοτικών τελών, τόνισε για να συνεχίσει: «Τελικά ο κ. Γαλούνης απέδειξε για μία ακόμα φορά στη διάρκεια της αποτυχημένης 30ετούς ενασχόλησης του με την αυτοδιοίκηση, ότι υπηρετεί πιστά και ενσαρκώνει απόλυτα το απαρχαιωμένο πελατειακό μοντέλο του Δημάρχου – αφέντη, που παραπέμπει ευθέως στη δεκαετία του 1980. Οδήγησε τον Δήμο Ξηρομέρου σε άλλη μία χαμένη πενταετία, χρεοκοπημένο σχεδόν με αποκλειστική ευθύνη του και κυρίως χωρίς να υπάρχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα (ούτε μία ολοκληρωμένη μελέτη μεγάλου – σημαντικού έργου δεν έγινε, ούτε ανατέθηκε επί της πενταετούς θητείας του). Εκπροσωπεί και σηματοδοτεί το παρελθόν, χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του Ξηρομέρου», ανέφερε. Για να κλείσει υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί αυτό το απαρχαιωμένο πελατειακό σύστημα, με ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης και με όραμα και σχέδιο ο Δήμος να προχωρήσει προς το μέλλον και όχι προς την δεκαετία του 1980».Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση 34 αρχικά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η οποία έγινε με τη σειρά, ανεβαίνοντας στη σκηνή δίπλα του, χαιρετώντας τον κόσμο και καταχειροκροτούμενοι. Αξίζει να σημειωθεί πως το ψηφοδέλτιο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και απομένουν μόνο πέντε υποψήφιοι από τον Αστακό και τρεις από τις Φυτείες.


Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

 

Δ.Ε ΑΣΤΑΚΟΥ

ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΓΚΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΓΚΟΥΤΣΕΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΛΑΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΜΑΛΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ

ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΣΑΡΚΟΥ-ΣΤΑΡΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΣΟΜΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

ΨΩΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δ.Ε. ΑΛΥΖΙΑΣ

ΒΕΛΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΡΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΛΙΟΠΥΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΕΡΑΜΥΔΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΙΤΣΙΝΕΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΟΥΛΑ-ΤΑΜΠΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΠΑΤΣΙΑ ΒΑΓΙΟΥΛΑ

ΡΟΥΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

aixmi-news.gr
φωτο xiromeronews