Τρίτη, 1η Ιουλίου 2025  3:32: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 01 Ιουλίου 2025

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2025 18:12

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Την προεδρία του ΕΟΦ, στη θέση του Ευάγγελου Μανωλόπουλου, αναλαμβάνει ο Σπύρος Σαπουνάς.

Ο υπουργός Υγείας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μανωλόπουλου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 4 Ιουλίου.

Νέος πρόεδρος ορίζεται ο Σπύρος Σαπουνάς, έως την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ.

«Χθες έλαβα και έκανα δεκτή την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΦ κ. Μανωλόπουλου. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική μας συνεργασία. Αντιλαμβάνομαι τους προσωπικούς λόγους για την παραίτηση του αυτή και προσδοκώ σε συνέχεια της συνεργασίας μας, τουλάχιστον ως προς τη διεθνή εκπροσώπηση του ΕΟΦ. Τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ θα λάβει ο νυν αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Σπύρος Σαπουνάς, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ. Του εύχομαι καλή επιτυχία» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

newsbomb.gr

Αιχμές προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στο Kontra24 ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.

«Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης. Γνώριζε για όλα και γι’ αυτό τον κ. Βορίδη δεν τον πήρε τυχαία από το υπουργείο Γεωργίας. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που ορίζει σε 5 χρόνια 5 υπουργούς Γεωργίας και αυτοί με τη σειρά τους καθ’ υπόδειξη Μαξίμου διορίζουν έξι διοικητές στον ΟΠΕΚΕΠΕ» τόνισε ο Μάριος Σαλμάς, πρώην βουλευτής της ΝΔ, που διεγράφη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 2024, μετά την αυστηρή κριτική που είχε ασκήσει στην κυβέρνηση.

«Όσο παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση θα είμαστε θέμα, η Ελλάδα θα είναι μία απέραντη δικογραφία» τόνισε επίσης, μιλώντας στο Kontra.

Στη συνέντευξή του το Kontra, ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Τα είχα πει στην ΚΟ. Μέσα σε αυτά που του είχα πει ήταν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Αντί να διορθώσει και να στρίψει το καράβι δεν έγινε τίποτα. Εάν δεν υπήρχε Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν θα ξέραμε τίποτα. Και το μεγάλο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ ανήκει σε μία σειρά θεμάτων που κακοδιαχειρίζεται αυτή η κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται καμία συζήτηση, έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς. Πώς θα δει ο Μητσοτάκης τον Μακρόν και τον Στάρμερ; Αυτοί όλοι γνωρίζουν τι γίνεται στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη: υποκλοπές, Τέμπη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα, αύριο μπορεί να είναι συμβάσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης για τη σίτιση. Δεν τελειώσαμε. Όσο παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση θα είμαστε θέμα, η Ελλάδα θα είναι μία απέραντη δικογραφία».

«Εγώ ήμουν μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν γίνεται τίποτα που να μην το ξέρει ο κ. Μητσοτάκης και να μην υποδεικνύεται από τον κ. Μητσοτάκη. Για τον τελευταίο διοικητή νοσοκομείου έχει άποψη το Μαξίμου» τόνισε επίσης.

Πηγή: thepressproject.gr

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την παραπομπή σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με τις κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις της από την έναρξη της κοινοβουλευτικής της θητείας, το 2023, έως σήμερα.

Η κ. Σταρακά, είχε προειδοποιήσει για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και είχε αναλάβει πλήθος θεσμικών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των ζητημάτων διαφάνειας και διοικητικής επάρκειας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έσκασε τώρα. Τον βούρκο τον γνωρίζαμε και τον καταγγείλαμε όταν οι άλλοι έκαναν πως δεν βλέπουν».

Σε συνέχεια ερωτήσεων, δηλώσεων και παρεμβάσεων, η Χριστίνα Σταρακά είχε επισημάνει την ανάγκη θεσμικής θωράκισης του Οργανισμού και προστασίας των ευρωπαϊκών πόρων που αφορούν χιλιάδες αγρότες. Στο ίδιο πνεύμα, τονίζει:
«Δεν φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε με το σύστημα των “ημετέρων” ούτε να αποκαλύψουμε τα κυκλώματα που λυμαίνονται δημόσιους πόρους», υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μίλησε όταν οι άλλοι σιωπούσαν».

Η Χριστίνα Σταρακά επισημαίνει ότι η πολιτική ευθύνη είναι σαφής:
«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει τη σφραγίδα της ΝΔ. Είναι η τελειοποίηση της γαλάζιας ρουσφετολογικής τεχνογνωσίας», ενώ δεσμεύεται ότι «δεν θα επιτρέψουμε να θαφτεί η υπόθεση, ούτε να ξεπλυθούν οι ευθύνες. Θα το πάμε μέχρι τέλους – όσο ψηλά κι αν φτάνει η ευθύνη».

Με το βίντεο που δίνεται στη δημοσιότητα, αναδεικνύονται οι συνεχείς, θεσμικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της βουλευτού, οι οποίες είχαν στόχο να διασφαλιστεί η χρηστή λειτουργία ενός Οργανισμού κρίσιμης σημασίας για την αγροτική παραγωγή της χώρας.

Δείτε το βίντεο εδώ:

«Άρρωστη» χαρακτηρίζουν την κατάσταση που απλώνεται πέριξ του μεγάρου Μαξίμου, έμπειρα «γαλάζια» στελέχη που βλέπουν τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ να βυθίζει καθημερινά όλο και περισσότερο την κυβέρνηση στην κρίση που μαίνεται στους κόλπους της. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ, ενώ στο Μαξίμου πλέουν όχι μόνο σε ταραγμένα, αλλά και σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά, τα οποία τους προκαλούν έντονους φόβους αλλά και διλήμματα και σενάρια που παίρνουν τη μορφή συμπληγάδων.

Φόβος αποκαλύψεων

Ο πρώτος μεγάλος φόβος του μεγάρου Μαξίμου, αφορά βέβαια και νέα πιθανά κύματα αποκαλύψεων σε βάρος κυβερνητικών στελεχών, την ώρα που πληροφορίες μιλούν και για δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που αναμένεται να έρθει στη Βουλή. Παράλληλα άλλες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε πως στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας δεν βρίσκεται μόνο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και επιδοτήσεις που αφορούν και άλλους τομείς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έντονη είναι η ανησυχία στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για το αν θα υπάρξουν νέα στοιχεία που θα «καίνε» κυβερνητικά στελέχη, καθώς και πόσο κοντά θα είναι τα στελέχη αυτά στο μέγαρο Μαξίμου.

Εσωκομματικά

Φόβοι επίσης υπάρχουν στο Μαξίμου για τα εσωκομματικά ζητήματα στη ΝΔ που μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες κυβερνητικής κρίσης περνούν περίοδο πολιτικού καύσωνα, με την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα να βράζει.

Η δυσαρέσκεια πολλών «γαλάζιων» βουλευτών για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι εξαιρετικά έντονη και εκφράζεται καθημερινά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις (ενώ ήδη από ορισμένους βουλευτές έχει διατυπωθεί και δημοσίως σφοδρή κριτική αναφορικά με το σκάνδαλο) και κανείς δεν αποκλείει ότι οι ψίθυροι εσωκομματικής κριτικής μπορεί στην πορεία να γίνουν κραυγές.

Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ξεδιπλώσουν τις προσωπικές στρατηγικές τους (βλ. την τελευταία επίθεση Γεωργιάδη εναντίον του Ν. Δένδια που προκάλεσε ένα σκληρό εσωκομματικό πόλεμο).

Έμμεση αμφισβήτηση

Μάλιστα, έμπειρες «γαλάζιες» φωνές, παρατηρούν ότι οι φιλοδοξίες κορυφαίων στελεχών συχνά καταγράφονται ως διαφωνίες ή ως διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή της ηγεσίας  -αν όχι ως ευθεία αμφισβήτηση- όχι μετά, αλλά πριν τις εκλογές. Και αυτό προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επιδιώξεις εκείνων που τις εκφράζουν σε σχέση με την επόμενη μέρα στο κόμμα. Με άλλα λόγια όσο προχωράμε προς τις εκλογές είναι πιθανό τέτοιες διαφοροποιήσεις και εκφράσεις έστω έμμεσης αμφισβήτησης της ηγεσίας να πυκνώνουν.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, τα ανήσυχα βλέμματα του μεγάρου Μαξίμου κινούνται σε μεγάλο βαθμό και πίσω από τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, έχοντας διαγραφεί από τον Κυρ. Μητσοτάκη και επομένως βρισκόμενος εκτός κόμματος, έχει αφήσει να πλανιέται έντονα στην πολιτική ατμόσφαιρα το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο δικό του κόμμα.

Κόμμα Σαμαρά

Στο Μαξίμου, λοιπόν, δεν ανησυχούν μόνο για το ενδεχόμενο πολλοί δυσαρεστημένοι και οργισμένοι από τη βάση της ΝΔ να στραφούν και να προσεγγίσουν ένα μελλοντικό κόμμα Σαμαρά. Φοβούνται και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αισθάνονται εντελώς αποκομμένοι από το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ στο κυβερνητικό σχήμα επί της κυβέρνησής του και που νιώθουν πολύ μακριά από τον σημερινό πρωθυπουργό.

Δίλημμα Προανακριτικής

Το άλλο μεγάλο ζήτημα για το Μαξίμου είναι ασφαλώς τι θα κάνει με το θέμα της προανακριτικής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ένα θέμα που έχει επίσης σοβαρές εσωκομματικές προεκτάσεις και που παίρνει μορφή συμπληγάδων για τον πρωθυπουργό.

Καταρχάς γιατί με την έως τώρα επιλογή του να σκαρφιστεί το περιβόητο «μοντέλο Τριαντόπουλου» (που δικαίως έχει επικριθεί έντονα) και το οποίο συνιστά fast track Προανακριτική και απευθείας παραπομπή του εκάστοτε υπουργού ή υφυπουργού στο δικαστικό συμβούλιο, το Μαξίμου είναι πλέον εγκλωβισμένο σε αυτήν την πρακτική.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει πειστικό επιχείρημα που να δικαιολογεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να παραπέμπεται δηλαδή ο Κ. Αχ. Καραμανλής και ο Χρ. Τριαντόπουλος στο δικαστικό συμβούλιο (ανεξάρτητα με την αποδοχή ή όχι από τη κυβερνητική πλειοψηφία των ενδείξεων ενοχής τους) και να μην παραπέμπεται ο Μάκης Βορίδης.

Ρήξη

Από την άλλη, αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να παραπέμψει τον Μ. Βορίδη σε προανακριτική, τότε με δεδομένο ότι ο τελευταίος εμφανίζεται αντίθετος με το μοντέλο Τριαντόπουλου και αρνητικός στην απευθείας παραπομπή του, με fast track προανακριτική, στο δικαστικό συμβούλιο, πολλοί στη ΝΔ εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ρήξη μεταξύ Μητσοτάκη – Βορίδη που θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα και το σενάριο της αυτονόμησης του τελευταίου από τη ΝΔ σε περίπτωση υπερψήφισης της παραπομπής του.

Επιπλέον εφόσον, σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Βορίδης (σε αντίθεση με τους Κ. Αχ. Καραμανλή και Χρ. Τριαντόπουλο) ζητούσε από τους βουλευτές της ΝΔ να μην τον παραπέμψουν, θα μπορούσαν και να υπάρξουν «γαλάζιες» διαρροές στην ψηφοφορία.

Κουκούλωμα

Από την άλλη, εάν ο Κυρ. Μητσοτάκης επιλέξει να μην παραπέμψει τον Μ. Βορίδη, πέραν της όποιας αντίδρασης του Λ. Αυγενάκη (εφόσον υπάρξει προς αυτόν διαφορετική μεταχείριση), θα βρεθεί σίγουρα αντιμέτωπος, μπροστά στην κοινωνία (αλλά και στην αντιπολίτευση), με την κατηγορία του κουκουλώματος.

Υπάρχει βέβαια στο τραπέζι του Μαξίμου και το σενάριο αντί για προανακριτική επιτροπή να πάει σε εξεταστική, η οποία κατ’ αρχήν δεν διερευνά ποινικές ευθύνες, αλλά πολιτικές και εκεί θα μπορεί να ανοίξει την περίοδο διερεύνησης και στο παρελθόν προκειμένου να προωθήσει το γνωστό κυβερνητικό αφήγημα περί «διαχρονικών ευθυνών».

Μόνο που αφενός θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με την κατηγορία του κουκουλώματος των ποινικών ευθυνών. Διότι αν έχει προηγηθεί απόρριψη πρότασης για προανανκρτική της αντιπολίτευσης, τότε για τα ίδια πραγματικά περιστατικά θα είναι πιθανότατα απαράδεκτη η κατάθεση νέας πρότασης για προανακριτική στο μέλλον, ενώ μπορεί σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες να τεθεί και θέμα παραγραφής από το φθινόπωρο.

Δημόσια

Και αφετέρου η εξεταστική δεν είναι κεκλεισμένων των θυρών όπως η προανακρτική. Η εξεταστική θα πραγματοποιείται σε δημόσια μετάδοση και επομένως το Μαξίμου θα την έχει για μακρό χρόνο μέσα στα πόδια του, ενώ μετά την παραδοχή Μητσοτάκη περί «κακής στιγμής της Βουλής», για την εξεταστική των Τεμπων, πολύ δύσκολα θα μπορούσε η κυβερνητική πλειοψηφία να μπλοκάρει τώρα την κλήση μαρτύρων.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίσημη απόφαση μέχρι στιγμής είναι η τελευταία μέρα της Βουλής να είναι η 1η Αυγούστου. Φαίνεται πως όποιο σενάριο (fast track προανακριτική, εξεταστική ή μη αποδοχή οποιασδήποτε πρότασης) δεν αλλάζει αυτό το χρονοδιάγραμμα της Βουλής. Μοναδική περίπτωση που μπορεί να ανατρέψει τον προγραμματισμό αυτόν, επιμηκύνοντας τις εργασίες της Βουλής, φαίνεται ότι είναι το να προκύψει προανανακριτική που θα διεξαχθεί κανονικά (όχι με μοντέλο Τριαντόπουλου), καθώς εκεί θα μπορούσε να τεθεί θέμα παραγραφής.

Πρόωρες εκλογές

Και όλα αυτά ενώ και πάλι -μπροστά στις εξελίξεις του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ- έχουν αρχίσει να διακινούνται στο εσωτερικό της ΝΔ σενάρια για πρόωρες εκλογές. Μάλιστα ορισμένα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι μετά από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, οι μόνοι δρόμοι διεξόδου είναι είτε μία πολύ ριζική πρωθυπουργική εξαγγελία, είτε εκλογές.

Πίσω από τη χθεσινή φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν διστάζω να αναλάβω το βάρος της ευθύνης και στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν ένα κράτος που έπρεπε να αλλάξει», τα ίδια κυβερνητικά στελέχη είδαν περισσότερο ένα στοιχείο απειλής για εκλογές παρά μια εξαγγελία για μια ριζική αλλαγή.

Και το σενάριο που κυκλοφορεί στο εσωτερικό της ΝΔ, λέει ότι θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να πάει το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, να ανακοινώσει το πακέτο των εξαγγελιών του και των όποιων οικονομικών μέτρων σχεδιάζει και μετά να πάει αμέσως σε εκλογές.

Αντίλογος

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος. Πρώτον ότι οι οικονομικές εξαγγελίες αποδίδουν εκλογικά, όχι όταν εξαγγελθούν αλλά μόνο όταν τις νιώσει ο πολίτης στην τσέπη του. Και δεύτερον ότι αν η κυβέρνηση πάει στις κάλπες με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην κορυφή της επικαιρότητας, τότε θα πληγεί εκλογικά πολύ σοβαρά.

Στο μεταξύ ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει στερέψει από αφηγήματα απέναντι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αλλάζει διαρκώς γραμμές, αντιφάσκοντας μεταξύ της φρασεολογίας ότι «δεν υιοθετεί συμψηφισμούς» και της ρητορικής περί «διαχρονικών ευθυνών» (στην οποία κινήθηκε και με τη φράση περί «ανάληψης της ευθύνης όσων κυβέρνησαν»), και επαναλαμβάνει ακριβώς το ίδιο αφήγημα με αυτό που πρόβαλλε και μετά την τραγωδία των Τεμπών, όταν διακήρυττε ότι θα πατάξει το, λεγόμενο από τον ίδιο, «βαθύ κράτος».

Μόνο που αφήγημα πλέον δε μπορεί να βρει, διότι είναι ο ίδιος που όχι μόνο δεν έφτιαξε ένα αποτελεσματικό κράτος, όπως υποσχόταν, αλλά όπως αποδεικνύουν οι αποκαλύψεις που εμπλέκουν κορυφαίους υπουργούς του, επιχείρησε την κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας, πατώντας πάνω σε παλαιοκομματικές, πελατειακές και ρουσφετολογικές πρακτικές.

Γιάννης Μπασκάκης - in.gr

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Ζαμπάρας, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο την προκλητική κατασπατάληση δημόσιων πόρων από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αγορά ακινήτου που παραμένει κενό και αναξιοποίητο.

Όπως ανέφερε ο Μίλτος Ζαμπάρας, το 2022 αποφασίστηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, η αγορά κτιρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας για τη στέγαση οκτώ Διευθύνσεων του Διαχειριστή, οι οποίες μέχρι τότε στεγάζονταν σε μισθωμένα ακίνητα με συνολικό ετήσιο κόστος 1.7 εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή αγοράς του νέου ακινήτου ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 21.5 εκατομμυρίων ευρώ!

Τρεισήμισι χρόνια μετά, το ακίνητο έχει μεν αγοραστεί, αλλά οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ ουδέποτε μεταφέρθηκαν εκεί. Αντιθέτως, ο Διαχειριστής προχώρησε σε νέα μίσθωση ακινήτου επί της οδού Πειραιώς, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα ταμεία της εταιρείας — και κατ’ επέκταση τον Έλληνα πολίτη.

Το αποτέλεσμα;

—Πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ για ένα κτίριο που παραμένει άδειο.

—Περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ σε συνεχιζόμενα μισθώματα για υπηρεσίες που δεν μεταφέρθηκαν ποτέ.

—Άγνωστο, αλλά σίγουρα υψηλό,  ποσό για το νέο ακίνητο της Πειραιώς.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο Υφυπουργός κ. Τσάφος δεν είχε να προσφέρει ούτε μία σοβαρή εξήγηση. Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής. Ούτε μία ένδειξη υπευθυνότητας.

Την ίδια στιγμή, ο ΔΕΔΔΗΕ εμφανίζει υπερκέρδη, την ίδια στιγμή πιέζει τη ΡΑΑΕΥ για αυξήσεις στα τιμολόγια, μετακυλίοντας το βάρος στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και την ίδια στιγμή, με θράσος πρωτοφανούς μεγέθους, δαπανά εκατομμύρια ευρώ για κτίρια-φαντάσματα και μισθώματα-μαύρες τρύπες.

Πρόκειται για ένα ακόμα οικονομικό σκάνδαλο με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία επιλέγει τη σιωπή και την κάλυψη, αντί της λογοδοσίας και της διαφάνειας.

Δεν μπορούν πια να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Ο πολίτης πληρώνει, οι λογαριασμοί φουσκώνουν και τα λεφτά καίγονται στα τσιμέντα της αυθαιρεσίας.

Αιδώς Αργείοι.