Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Όλγα Μαρκογιαννάκη στο πλαίσιο της περιοδείας της θα βρεθεί αύριο Τετάρτη (21.5.24) στο Αγρίνιο.
Στις 18:30, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» θα συζητήσει με φίλους και εκπροσώπους φορέων
θέματα που αφορούν την περιοχή.
Μισή ώρα νωρίτερα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοζάνη, ενώ έλκει την καταγωγή της και από την Κρήτη. Είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι συν-ιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης, που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτηρίων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές, καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Από το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.
sinidisi.gr
«Πίσω από την πολιτική που τσακίζει τη ζωή των συνταξιούχων, είναι η ΕΕ. Το ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής!». Αυτό ήταν το θέμα νέας εκδήλωσης της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (21.5.24).
Στο πλαίσιο καλέσματος ισχυροποίησης του ΚΚΕ εν όψει και των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, η πραγματοποιούνται μια σειρά από δράσεις.
Στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, μίλησαν οι υποψήφιοι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Βάνα Πατρινού, χειρουργός Νοσοκομείου Μεσολογγίου, γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑ).
Απαίτηση η καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους που δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή χωρίς να τους χαριστεί τίποτα, σημείωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων στην τοποθέτησή του.
Ακούστε ένα απόσπασμα:
sinidisi.gr
Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με σκηνές για το επίδομα διαμονής των αποσπασμένων: Περίπου 90 αστυνομικοί αποσπασμένοι από τη Διεύθυνση Ακαρνανίας
Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ακαρνανίας Χρήστος Μαυραγάνης
Σε διαμαρτυρία προχώρησαν οι αστυνομικοί στην πλατεία Συντάγματος στήνοντας μάλιστα σκηνές απέναντι από την Βουλή.
Σκοπός της διαμαρτυρίας των αστυνομικών που έγινε την Παρασκευή 17/05/24, στην οποία συμμετείχαν τα Προεδρεία των Ενώσεων από όλη την Ελλάδα, ήταν να καταγγείλουν την φτωχοποίηση του επαγγέλματος του αστυνομικού.
Εκτός του ότι μέχρι τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης απέναντι στους αστυνομικούς, οι αστυνομικοί καταγγέλλουν, την τροπολογία, μέσω της οποίας το επίδομα στέγασης όταν ένας αστυνομικός μετακινείται αντί των 100 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα μειώθηκε στα 30 ευρώ, αλλά αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!
Οι αστυνομικοί ζητούν επίσης την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο και την αύξηση της αποζημίωσης για νυχτερινά και Σαββατοκύριακα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ακαρνανίας και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Μαυραγάνης τόνισε:
«Συγκεντρωθήκαμε στο Σύνταγμα μέλη των Προεδρείων απ’ όλη την Ελλάδα για να φωνάξουμε στην Κυβέρνηση ότι πλέον δεν μπορεί να μην έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, που αφορούν την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού, όπου και όλοι οι πολίτες το πιστεύουν και το αντιλαμβάνονται, αλλά δυστυχώς, η Κυβέρνηση μέχρι και σήμερα δεν το έχει πράξει.
Επίσης, διαμαρτυρόμαστε για το νυχτοκάματο των αστυνομικών και την εργασία πέραν του πενθημέρου που δεν αμείβεται όπως πρέπει και εδώ και 20 και πλέον χρήματα λαμβάνουμε τα ίδια χρήματα.
Το ποτήρι ξεχείλισε όμως με την τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση τη Μεγάλη Δευτέρα και ψήφισε τη Μεγάλη Τετάρτη, μέσω της οποίας φτωχοποιείται ο αστυνομικός που μετακινείται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της δαπάνης διαμονής από τα 100 ευρώ ή στα 80 ευρώ αντίστοιχα που ήταν μέχρι και τώρα στα 30 ευρώ. Η απόφαση αυτή οδηγεί την Ελληνίδα και τον Έλληνα αστυνομικό στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Έτσι δεν μπορεί να έχεις ούτε ασφάλεια, ούτε ανάπτυξη.
Οι σκηνές συμβόλιζαν ότι με 30 ευρώ που είναι το ποσό διανυκτέρευσης ημερησίως που προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε είναι αδύνατον να βρεθεί ξενοδοχείο στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Στείλαμε μάλιστα επίσημο έγγραφο στους συλλόγους Ξενοδόχων Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μας απάντησαν ότι η μέση τιμή για την ημερήσια διαμονή είναι 97 ευρώ.
Πως λοιπόν να μπορέσουμε οι αστυνομικοί να καλύψουμε τα έξοδα; Οι περισσότεροι από του μισούς αστυνομικούς που μετακινούνται είναι παρά την θέλησή τους. Δεν επιθυμούν μετακίνηση πλέον, γιατί δεν έχουν που να μείνουν και βάζουν χρήματα από το μισθό τους για να καλύψουν την διαμονή.
Το γεγονός ότι η ίδια η Κυβέρνηση έκανε εξορθολογισμό του κόστους διαμονής σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και ήρθε και πάλι η ίδια κυβέρνηση και το άλλαξε και όχι μόνο το άλλαξε, αλλά δεν το επανέφερε καν στην προτεραία κατάσταση, είναι οξύμωρο.
Επίσης, ακόμη ένα οξύμωρο είναι ότι σε περιοχές ανά την Ελλάδα ή σε υπηρεσίες εντός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, την ίδια χρονική περίοδο, υπάρχουν αστυνομικοί που λαμβάνουν για την διαμονή τους 100 ευρώ ή 80 ευρώ αντίστοιχα και με την τροπολογία αυτή άλλοι αστυνομικοί λαμβάνουν 30 ευρώ.
Με διάφορα δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και μέσω της τηλεόρασης ο αστυνομικός στοχοποιήθηκε, καθώς παρουσιάζονταν ότι λαμβάνει όποιος αστυνομικός αποσπάται 5.500 ευρώ.
Αυτό φυσικά και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ο αστυνομικός που αποσπάται στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πολιτική απόφαση να αποσπαστεί, το κάνει η Κυβέρνηση διότι αυτή έχει την διαχείριση και αυτή κρίνει ότι πρέπει στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη να είναι «x» αριθμός αστυνομικών.
Η ένστασή μας είναι ότι ζητάς από τον αστυνομικό να συμμετάσχει στην πολιτική σου με χρήματα που θα βάζει από την τσέπη του ο αστυνομικός. Πως και από πού θα τα βρει; Πριν δεν υπήρχαν αστυνομικοί που δεν ήθελαν να μετακινηθούν, ενώ τώρα κανείς δεν θέλει να μετακινηθεί.
Το πρόβλημα δεν λύνεται, αν αύριο περάσει μια τροπολογία και αυξήσει την ημερήσια δαπάνη διαμονής, αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού δεν έχει γίνει από κανέναν.
Έχουν δεσμευτεί επ’ αυτού υπουργοί της συγκεκριμένης κυβέρνησης, ακόμη και μέσα στη Βουλή, αλλά μέχρι και σήμερα δεν το έχουν πράξει, αλλά δεν έχουν βάλει ούτε ορίζοντα για να το κάνουν.
Ζητούμε την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο, την αναβάθμιση της πέραν του πενθημέρου εργασίας. Η εργασία δηλαδή το Σάββατο και την Κυριακή που αμείβεται στα 35 ευρώ να αυξηθεί στα 60 ευρώ. Επίσης, ζητούμε το νυχτοκάματο να μην έχει ωριαία αποζημίωση 2,6 ευρώ, αλλά να πάει στα 4 ευρώ την ώρα, γιατί τώρα ένας αστυνομικός δουλεύει 8 ώρες και νυχτερινή μάλιστα βάρδια παίρνει 16 ευρώ.
Χρειάζεται πολιτική βούληση όμως για να γίνουν, καθώς είναι εφικτό να γίνουν, ενώ μέσα από το διάλογο μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτή την στιγμή αποσπασμένοι από την περιοχή μας είναι περίπου στα 90 άτομα. Ο αστυνομικός μπορεί ετησίως με δική του επιθυμία να αποσπάται με δαπάνες μέχρι και 6 μήνες».
Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση
sinidisi.gr
Την αύξηση των Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας από 18 σε 63- από το τέλος του μήνα -που θα λειτουργούν σε κάθε Νομό της χώρας ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Μιλώντας στον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι ήδη λειτουργεί ένα «safe house” σε κάθε Νομό, όπου φιλοξενούνται θύματα ενδοοικογενειακής βίας για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε οι γυναίκες να νιώσουν ασφαλείς. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ετησίως 20.000 γυναίκες τον χρόνο αναζητούν στέγη.
«Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε πως καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100. Συμπλήρωσε δε με έμφαση πως πλέον το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίνεται στις κλήσεις μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.
Επιπλέον, επεσήμανε πως από χθες με ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι αρμόδιοι Υπουργοί, η εφαρμογή «panic button» επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν όλοι οι ενήλικες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, τόσο γυναίκες όσο και ηλικιωμένοι.
Σε ότι αφορά στα φαινόμενα της ανήλικης παραβατικότητας που βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως η πλειοψηφία των περιστατικών βίας αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη, συμπληρώνοντας ότι κάθε βράδυ σημειώνονται δεκάδες περιστατικά με δράστες ανήλικους, οι οποίοι συλλαμβάνονται μαζί με τους γονείς τους, καθώς όπως υπογράμμισε είναι δύσκολη η ποινική μεταχείριση των ανηλίκων. Υπενθύμισε, δε, τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής, 24ωρης λειτουργίας- 10201- στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όλοι όσοι αντιλαμβάνονται περιστατικά στα οποία εμπλέκονται ανήλικοι είτε ως δράστες, είτε ως θύματα.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, ο οποίος θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «από τη μια μεριά οργανώνουμε έναν από τους 3 μεγαλύτερους αγώνες, στην Ευρώπη, το Conference League, και από την άλλη κάνουμε τον τελικό κυπέλλου σε κλειστό γήπεδο. Αυτό είναι ντροπή». Πρόσθεσε, δε, πως «από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν άνοιξαν πάλι τα γήπεδα, δεν έχουμε το παραμικρό περιστατικό. Δεν έχει πέσει ξανά ποτέ ούτε ένας πυρσός, μέσα στα γήπεδα. Έχει αποδώσει ότι υπάρχει απ’ όλους και κυρίως από τις διοικήσεις των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και όλων των ομάδων, η πρόνοια ότι ένας πυρσός μπορεί να είναι μια καταστροφή για την ομάδα».
sinidisi.gr