Δευτέρα, 15η Σεπτεμβρίου 2025  7:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2025 19:53

Βρέθηκε DNA του Τάιλερ Ρόμπινσον στο σημείο δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ – Το σημείωμα που άφησε πριν τον σκοτώσει

Σε τουλάχιστον δύο αντικείμενα – και συγκεκριμένα σε μια πετσέτα και ένα κατσαβίδι – βρέθηκαν δείγματα DNA του Τάιλερ Ρόμπινσον, του ανθρώπου που κατηγορείται για την δολοφονία του δεξιού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.

Την ανακοίνωση της είδησης έκανε σήμερα (15/09) ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ. Πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία, που συγκλόνισε την Αμερική και αποκάλυψε τις πολιτικές ρωγμές της, η έρευνα επικεντρώνεται στον Τάιλερ Ρόμπινσον.

Υπενθυμίζεται πως ο 22χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, δεν συνεργάζεται με τις Αρχές.

Έχοντας δεχθεί επικρίσεις για τις ενέργειές του από την αρχή της υπόθεσης, ο επικεφαλής του FBI αναφέρθηκε επίσης σε ένα σημείωμα που άφησε ο ύποπτος προτού αναλάβει δράση.

«Ο ύποπτος έγραψε, με κεφαλαία γράμματα: “έχω την ευκαιρία να εξοντώσω τον Τσάρλι Κερκ και θα την αδράξω”», ανέφερε, προσθέτοντας πως το FBI έχει «αποδείξεις αυτού του σημειώματος, το οποίο κατέστρεψε στη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Γιούτα, κανένα συγκεκριμένο κίνητρο δεν έχει προκριθεί προς το παρόν για αυτήν τη δολοφονία.

Πολλά πειστήρια περισυλλέχθηκαν από την αστυνομία, «μεταξύ αυτών ένα κατσαβίδι, το οποίο βρέθηκε στη στέγη» κτιρίου της πανεπιστημιούπολης της Γιούτα (δυτικά), όπου κρυβόταν ο ένοπλος.

«Μία πετσέτα με την οποία ήταν τυλιγμένο το τυφέκιο βρέθηκε επίσης στο σημείο», δήλωσε σήμερα στο Fox News ο επικεφαλής του FBI, της ομοσπονδιακής αστυνομίας που έχει αναλάβει την έρευνα.

«Μπορώ να ανακοινώσω σήμερα πως τα ίχνη DNA στην πετσέτα που ήταν τυλιγμένη γύρω από το πυροβόλο όπλο και το DNA στο κατσαβίδι ανήκουν στον ύποπτο που κρατείται αυτήν τη στιγμή», είπε ο Κας Πατέλ.

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call