Πέμπτη, 1η Μαίου 2025  11:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 01 Μαϊος 2025 20:51

Καταγγελία υπουργού Υγείας ΗΠΑ Ρ.Κένεντι: «Επί Μπάιντεν το υπουργείο ήταν συνεργός σε βιασμούς και δουλεία παιδιών»

Βαρύτατες καταγγελίες από τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν ενεργούσε ως συνεργάτης στην εμπορία παιδιών, ειδικότερα στην σεξουαλική εκμετάλλευση και δουλεία.

Ο νυν υπoυργός Υγείας των ΗΠΑ ανέφερε ότι το HHS ήταν ένας κύριος φορέας εμπορίας παιδιών κατά τη διάρκεια της θητείας Μπάιντεν, μια πρακτική που, όπως λέει, έχει πλέον τερματιστεί.

Ο Κένεντι σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ εργάζεται για τον εντοπισμό περίπου 300.000 παιδιών που φέρεται να χάθηκαν επί προεδρίας Μπάιντεν.

Αυτή η κατηγορία ευθυγραμμίζεται με μια έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας του 2024, η οποία διαπίστωσε ότι 32.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχασαν ακροάσεις δικαστηρίων μετανάστευσης μεταξύ 2019 και 2024, ενώ 291.000 άλλοι δεν έλαβαν δικαστικές ειδοποιήσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμπορίας τους.

Η δήλωση του Κένεντι έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στις 30 Απριλίου 2025, σηματοδοτώντας τις πρώτες 100 ημέρες της δεύτερης θητείας του Τραμπ.

Ο ισχυρισμός αυτός αντικατοπτρίζει προηγούμενες ανησυχίες που εγείρονται από έρευνα των New York Times το 2023, η οποία αποκάλυψε ότι πολλά παιδιά μεταναστών αντιμετώπισαν συνθήκες εκμετάλλευσης εργασίας μετά την τοποθέτησή τους σε χορηγούς από το HHS χωρίς την κατάλληλη παρακολούθηση.

pronews.gr

Πολυμέσα

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call