Σάββατο, 26η Απριλίου 2025  2:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025 22:50

«Πίσω» κάνουν οι ΗΠΑ στο ουκρανικό μετά τo τελεσίγραφο Β.Πούτιν ότι «Θα πολεμήσει μέχρι το τέλος»

Υποχωρούν οι ΗΠΑ στο ουκρανικό μετά την προειδοποίηση του Β.Πούτιν ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι τέλους μια προειδοποίηση που συνοδεύθηκε από αίτημα του Ρώσου προέδρου προς την βιομηχανία της χώρας για αύξηση της παραγωγής όπλων.

Πριν λίγο η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ότι «Ρωσία και ΗΠΑ μείωσαν τις διαφορές τους σχετικά με την Ουκρανία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν την Παρασκευή στη Μόσχα».

«Η τρίωρη συνάντηση που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος και ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου ήταν εποικοδομητική και μείωσε τις διαφορές όσον αφορά τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Οι ΗΠΑ δέχθηκαν ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια σε ουκρανικό έλεγχο.

Το Κρεμλίνο τόνισε μάλιστα ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν την πιθανότητα επανάληψης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Αυτή θα είναι μια μείζονος σημασίας εξέλιξη, καθώς η Ρωσία και η Ουκρανία δεν έχουν πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022. Τότε είχε γίνει κάποια προσπάθεια για ειρήνευση που όμως κατέρρευσε πολύ γρήγορα.

Από την πλευρά του Γουίτκοφ δεν έγινε κάποιο σχόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ο δισεκατομμυριούχος των ακινήτων έχει αναδειχθεί ως ο βασικός συνομιλητής της Ουάσινγκτον με τον Πούτιν, σχολιάζει ο Guardian, καθώς ο Τραμπ πιέζει για μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου και πλέον οι ΗΠΑ δείχνουν διατεθειμένες να κάνουν παραχωρήσεις.

pronews.gr

Πολυμέσα

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call