Δευτέρα, 21η Απριλίου 2025  8:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2025 13:33

Κλάους Σβαμπ: Παραιτήθηκε από την προεδρία ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού.

Ο Σβαμπ και το δόγμα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», το οποίο είναι δικό του δημιούργημα, επηρέασαν την παγκόσμια πολιτική τάξη (μάλλον αρνητικά) όσο κανείς.

Για πολλούς θεωρείται ο βασικός υπεύθυνος για την διάδοση-επιβολή της woke ατζέντας.

«Καθώς μπαίνω στο 88ο έτος μου, αποφάσισα να αποχωρήσω από την θέση του προέδρου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, με άμεση ισχύ», γράφει την ανακοίνωσή του ο Κλάους Σβαμπ, τον οποίο θα διαδεχθεί ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Πέτερ Μπράμπεκ-Λετμάτε (Peter Brabeck-Letmathe)

Ο Μπόργκε Μπρέντε (Borge Brende), πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Φόρουμ.

«Το διοικητικό συμβούλιο έχει αναγνωρίσει τα εξαιρετικά επιτεύγματα του προέδρου και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ. Δημιούργησε τη βασική παγκόσμια πλατφόρμα διαλόγου και προόδου και το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα 55 χρόνια ακάματης ηγεσίας στην κεφαλή του Φόρουμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το διοικητικό συμβούλιο «επισημαίνει τη σημασία της ακλόνητης διατήρησης της αποστολής και των αξιών του Φόρουμ για την προώθηση της προόδου».

Ο Κλάους Σβαμπ όπως και ο βασικός του σύμβουλος, ο Ισραηλινός Γιουβάλ Νόα Χαράρ, θεωρούνται ως άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει ένα υπόγειο σύστημα το οποίο ελέγχει κυβερνήσεις και ειδικότερα αυτές της ΕΕ (εκτός του Όρμπαν, του Φίτσο και της Μελόνι).

Θεωρείται πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είχε πρόσβαση και στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά ο Τ.Τριντό θεωρούνταν «παιδί» του Σβαμπ.

Yπενθυμίζεται ότι ο Σβαμπ ήταν υπέρ της τοποθέτησης «τσιπ» στους εγκεφάλους των ανθρώπων και γενικώς είναι λάτρης του απόλυτου ηλεκτρονικού ελέγχου των πάντων για το «καλό» όλων.

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call