Τετάρτη, 16η Απριλίου 2025  3:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 15 Απριλίου 2025 09:34

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στενότερη συνεργασία με την εκκλησία - Αλλαγή ατζέντας και στοχευμένες παροχές

O Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα στο Φοιτητικό Οικοτροφείο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θα υπάρχει στενότερη συνεργσία με την εκκλησία

Οι μέρες του Πάσχα είναι μέρες αγάπης και επί του πολιτικού προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να κλείσει μέτωπα και να ξανασυνομιλήσει με πολίτες που μπορεί να αποστασιοποιήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Εξ ου και αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών με οικονομικό αποτύπωμα ή κοινωνικό πρόσημο και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η νέα, κοινή επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στην Αγία Βαρβάρα, όπου συνάντησε τους τρόφιμους. Σημειωτέον, είναι ανοιχτό τη Μεγάλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός να παρακολουθήσει την ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου.

Είναι προφανής η επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκαταστήσει δεσμούς με ένα πιο συντηρητικό και δεξιόστροφο κοινό που εντοπίζεται στις τάξεις της εκκλησίας. Η άσκηση δεν είναι εύκολη, όμως ο ίδιος επιμένει, ποντάροντας σε αναστροφή κλίματος.

Η συστηματοποίηση των επαφών με τον Αρχιεπίσκοπο είναι μέρος αυτής της στρατηγικής, όπως και ο διάλογος με την εκκλησία για θέματα που την αφορούν, όπως η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με σκοπό την κατασκευή «κοινωνικής κατοικίας» ή φοιτητικών εστιών.

Με την επίσκεψη στο Οικοτροφείο, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να κρατήσει ζωντανή και αυτή τη συζήτηση. «Έχουμε συζητήσει εκτενώς για τη δυνατότητα αξιοποίησης οικοπέδων, τα οποία έχετε στη διάθεσή σας, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, στα οποία θα μπορούσε σχετικά εύκολα να οικοδομηθεί μια αντίστοιχη δομή. Το ζήτημα της φοιτητικής στέγης είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί πολύ. Το έχουμε συζητήσει επανειλημμένως και με την υπουργό. Θέλω να θυμίσω ότι η κυβέρνησή μας, ήταν αυτή η οποία αύξησε σημαντικά το επίδομα ενοικίου για την φοιτητική στέγη. Στα ζητήματα της στέγης, ειδικά της στέγης των φοιτητών, πρέπει να κάνουμε περισσότερα», αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας έχει μείνει μάλλον στάσιμη, κυρίως μετά τη μετακίνηση του Μάκη Βορίδη από το Μέγαρο Μαξίμου και την αναδιάταξη δυνάμεων στο κυβερνητικό επιτελείο.

Αλλαγή ατζέντας
Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, ποντάρουν στην αλλαγή ατζέντας προοδευτικά, μετά την παρέλευση της «δύσκολης συζήτησης» για τα Τέμπη και στον απόηχο των νεότερων αποκαλύψεων για την υπόθεση που η κυβέρνηση περιγράφει ως «αντίστροφη συγκάλυψη».

Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Μητσοτάκης συστηματοποιεί και τις περιοδείες του, μετά την Κοζάνη και τη Λιβαδειά, καθώς χθες περπάτησε στους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας και χαιρέτισε στελέχη και φίλους της ΝΔ σε καφετέρια της περιοχές. Πέρα από τις ευχές, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι «τα καλύτερα έρχονται», με τον ίδιο να επενδύει πολιτικά στα «παραδοτέα» των επόμενων μηνών, αλλά και στην προοπτική νέων παροχών, μακριά από τη λογική των «λεφτόδεντρων» βεβαίως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επέκταση του επιδόματος κωφών σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που ανακοίνωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης με άμεση εφαρμογή.

protothema.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call