Μαζικό χτύπημα κατά ουκρανικών θέσεων, αποθηκών όπλων και υποδομών που χρησιμοποιεί ο στρατός πραγματοποιεί εδώ και μία ώρα η ρωσική αεροπορία.
Τα χτυπήματα εκτός των drones πραγματοποιούνται από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95SM εκ των οποίων 13 αεροσκάφη βρέθηκαν στον αέρα έμφορτα κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.
Το χτύπημα συμπληρώνονταν και από πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων Kalibr.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επιδρομή στην ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας και μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας δρουν για την αποκρούσουν, ανακοίνωσαν η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας και ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.
«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Αντιαεροπορικές άμυνες εργάζονται. Μείνετε στα καταφύγια!», ανέφερε ο δήμαρχος.
Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις περιφέρειες του Χαρκόβου, της Μικολάιφ και της Οδησσού, ενώ πύραυλοι κινούνται από βορρά στους αιθέρες «στην περιφέρεια Τσερνίχιβ» προς νότο.
Αντιδρώντας, η διοίκηση επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας ανέφερε πως πολωνικά και συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα κι εστάλησαν στη νοτιοανατολική Πολωνία εξαιτίας ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων στη δυτική Ουκρανία.
Η εσπευσμένη απογείωση των μαχητικών αποφασίστηκε «λόγω της έντασης της δραστηριότητας της αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και σκοπός είναι τα αεροσκάφη «να εγγυηθούν την ασφάλεια» σε τομείς της πολωνικής επικράτειας που γειτονεύουν με τις περιοχές της Ουκρανίας που στοχοποιούνται, εξήγησε μέσω X.