Δευτέρα, 3η Ιουνίου 2024  10:23: πμ
maue poy psifizeis  μάθε που ψηφίζεις  
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 21:56

Οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών μηνύουν την Εγκληματολογική Υπηρεσία: «Δεν έκαναν ούτε τοξικολογικές εξετάσεις»

Μηνύσεις κατά της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προανήγγειλαν ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» και η πρόεδρος του, Μαρία Καρυστιανού, κατά την διάρκεια εκδήλωσης και με παρουσία μεγάλου πλήθους, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν στα θύματα τοξικολογικές εξετάσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην φανεί εάν τα θύματα είχαν αναπνεύσει κάποιο καυστικό υγρό (προφανώς αναφέρονται στo ξυλόλιο και τολουόλιο, που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες και τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή νοθευμένων καυσίμων).

Ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιό του στο έγκλημα των Τεμπών ανέφερε ότι οι νέες μηνύσεις και αγωγές προσανατολίζονται ειδικά προς την Εγκληματολογική Υπηρεσία και αυτό γιατί «δεν έκαναν καθόλου τοξικολογικές εξετάσεις στα καμένα παιδιά (…). Απλά έδωσαν σε όλους τους γονείς ένα χαρτί “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση” και αυτό ήταν.

Ούτε αιτία μέσα, δηλαδή εάν ανέπνευσε το καυστικό υγρό και μετά πέθανε ή αν κάηκε ζωντανός αυτά δεν τα έχει πάρει κανένας.

Πήραμε ένα κλειστό φέρετρο. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε (…) αλλά έχουμε ξετυλίξει το κουβάρι εντελώς. Βγήκαν όλα. Στα Δικαστήρια θα γίνει χαμός. Για μένα έπρεπε να έχει παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση».

pronews.gr