Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  9:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:22

Περιοδείες και στις 13 περιφέρειες ξεκινάει ο Μητσοτάκης

Στην καθημερινότητα επικεντρώνει την προεκλογική τακτική του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας, της ασφάλειας και των υποδομών, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του.

Παράλληλα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές ανεβάζουν ρυθμούς οι κομματικές μηχανές με περιοδείες υπουργών και βουλευτών σε όλη τη χώρα, ενώ τίθενται πιο επιτακτικά τα διλλήματα της κάλπης.

Στου Ρέντη σήμερα ο Μητσοτάκης
Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την αγορά στο Ρέντη θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι η μάχη κατά της ακρίβειας είναι διαρκής από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της. Σήμερα ξεκινά η εφαρμογή για το «Καλάθι των Νονών» με 12 κατηγορίες προϊόντων, ενώ την Τετάρτη θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα» στο οποίο προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, τα παραδοσιακά της Ανάστασης αρνί, κατσίκι, τσουρέκια και πασχαλινά σοκολατένια αυγά. Ο πρωθυπουργός το διήμερο που πέρασε εστίασε στα θετικά νέα για την οικονομία από την έκθεση της S&P και την δυνατότητα που δίνει για να υπάρχουν «μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για την στήριξη των νοικοκυριών», αναγνωρίζοντας ότι «ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων». Ξεκαθαρίζει, επίσης, ενόψει Πάσχα ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα είναι εντατικοί και θα επιβάλλονται πρόστιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα
Τις επόμενες 49 ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει να επισκεφθεί όλες τις περιφέρειες της χώρας ακολουθώντας ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών, όπως έπραξε και στις εθνικές εκλογές του 2023. Στον δρόμο θα βγουν, επίσης, υπουργοί και βουλευτές του κόμματος για να συσπειρώσουν τη βάση της ΝΔ και τους ψηφοφόρους που την στήριξαν στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Στην Πειραιώς θα γίνει συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με υπουργούς οι οποίοι θα αναλάβουν να «τρέξουν» προεκλογικά τις 13 Περιφέρειες της χώρας ως επικεφαλής κομματικών κλιμακίων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα που συνεδρίασε το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κεντρική Μακεδονία θα αναλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης την Ανατολική Μακεδονία. Στη Βόρεια Ελλάδα η ΝΔ αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πίεση από τα δεξιά της και θα δοθεί μεγάλο βάρος το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κωστής Χατζηδάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλία και ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Κρήτη. Ο κ. Μητσοτάκης ζεσταίνει το κλίμα και με την κοινοβουλευτική ομάδα και θα δει σταδιακά το σύνολο των βουλευτών. Η αρχή αναμένεται να γίνει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους βουλευτές από τα νησιά του Αιγαίου. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παράδοση ενός ακόμα κομβικού οδικού έργου, του νοτίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα.

iefimerida.gr