Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  8:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 21:23

Κοινή κάθοδος στις Ευρωεκλογές του ΚΟΣΜΟΣ και του ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Υπογράφτηκε σήμερα διμερής συμφωνία μεταξύ του Γραμματέα του κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ» Πέτρου Κόκκαλη και των δύο Συμπροέδρων του κόμματος «Πράσινοι – Οικολογία» Βασιλικής Γραμματικογιάννη και Ηλία Γιαννίρη για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις Ευρωεκλογές.
 
Η Βασιλική Γραμματικογιάννη συμφωνήθηκε να είναι η συνεπικεφαλής της εκλογικής καθόδου μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη.
 
Το κόμμα «Πράσινοι – Οικολογία» εντάσσει οκτώ υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του «ΚΟΣΜΟΣ» προκειμένου μαζί με άλλους συνυποψήφιους, να εκπροσωπήσουν τον Πράσινο χώρο και την πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα.
 
Ο Πέτρος Κόκκαλης πρόσφατα εντάχθηκε στην Πράσινη Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έτσι το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα μπορεί τώρα να υποστηρίξει επίσημα μόνο το συγκεκριμένο σχήμα από την Ελλάδα. 
 
Εκτός από την ενίσχυση της φωνής των Ευρωπαίων Πράσινων στις ελληνικές κάλπες, η σύμπραξη αυτή σηματοδοτεί και την προσπάθεια που καταβάλει εδώ και καιρό το κόμμα Πράσινοι – Οικολογία για την ενοποίηση του πράσινου χώρου.
 
Μέρος της συμφωνίας είναι οι οκτώ υποψήφιοι Πράσινοι – Οικολογία να διοργανώσουν την δική τους αυτόνομη καμπάνια έτσι ώστε να ακουστούν και να προβληθούν με μεγαλύτερη έμφαση και καθαρότητα οι πράσινες θέσεις στην Ελληνική Κοινωνία. Το κόμμα "Πράσινοι Οικολογία" θα διαμορφώσει και θα υλοποιήσει τη δική του εκλογική εκστρατεία ως διακριτός κομματικός φορέας.
 
Από τους Πράσινους Οικολογία δίνεται έμφαση:
Στις πράσινες λύσεις που δίνουν απάντηση στις κρίσεις (κλιματική, οικονομική, υγειονομική, κοινωνική, πολιτική).
Στην εμπέδωση της Διαφάνειας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.
Στην προστασία της Φύσης.
Στις Βιώσιμες Πόλεις και τις Μεταφορές.
Στην υπεράσπιση των κοινών και δημόσιων αγαθών και χώρων.
Στην Ειρήνη και στην μη Βία.
Και στο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης σε σχέση με την υγεία, τη διατροφή και την καλλιέργεια φυτών και ευζωία των ζώων.
 
Οι υποψήφιοι των Πράσινων – Οικολογία στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ είναι:
 
Βροντίση Ζωή     
Γραμματικογιάννη Βασιλική         
Δόδουρα Ευθυμία (Έφη)
Κανέλλης Γεώργιος
Καβούρη Μαρία
Καραγιλάνης Σταύρος
Ρούσσου Ευθαλία (Θάλεια)
Ψύχας Σπυρίδων (Σπύρος)
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.