Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  12:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 21:33

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης «υιοθετεί» το «σχέδιο pronews.gr»: Θα μένουν υπό φύλαξη στο τμήμα όσες καταγγέλουν πιθανή απειλή

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δείχνει να προχωράει σε πιο δραστικά μέτρα ή όπως είχαμε με απορία (γιατί δεν εφαρμόζονταν) τα λογικά μέτρα, για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια δολοφονία ξανά και να μην υπάρξουν αλλά θύματα απροστάτευτα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλο, το σχέδιο προβλέπει όταν μια γυναίκα καταγγέλλει ότι κινδυνεύει, θα κρατείται σε ασφαλή χώρο στο Αστυνομικό Τμήμα ή σε άλλον χώρο, όπως ξενώνας ασφαλείας.

Η γυναίκα θα μένει στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι να εντοπιστεί αυτός που την απειλεί. Στόχος είναι να εντοπιστεί ο θύτης και να προστατευθεί το άτομο που είναι προς απειλή.

Βασικό ζητούμενο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί ένα σύνολο οδηγιών για το τι θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι η κίνηση να αφήσουν την άτυχη 28χρονη να φύγει μόνη της από το ΑΤ ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να την εντοπίσει και να την σκοτώσει τελικά με μαχαίρι ο 39χρονος που σήμερα επικαλέστηκε χρήση ψυχοφαρμάκων και ψυχολογικών προβλημάτων.

Θυμίζουμε τι αναφέραμε στο άρθρο μας εδώ στο pronews.gr, για το τραγικό περιστατικό όπου τονίσαμε ότι υπήρχε ένα απλό, βασικό πράγμα που έπρεπε να πει για να αποφευχθεί η τραγωδία και δεν το είπε η επόπτρια, αλλά θα το κάνει τώρα ο υπουργός:

Να παραμείνει η κοπέλα μέσα στο ΑΤ όπου θα ήταν προστατευμένη μέχρι, είτε να έρθει περιπολικό να την παραλάβει και να την πάει σπίτι της, είτε να ελεγχθεί το άτομο το οποίο βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, είτε ακόμα και η ίδια η αξιωματικός να την πήγαινε στο σπίτι της αφού έμενε μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω.

Σήμερα φέρεται ο ίδιος ο υπουργός να ετοιμάζεται να δώσει αυτή την αυτονόητη εντολή.

pronews.gr