Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  5:18: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 21:32

Ν.Παπαναστάσης από Αγρίνιο: "Με ΚΚΕ δυνατό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να σαλπίσουμε πανευρωπαϊκή αντεπίθεση" (εικόνες & βίντεο)

Κάλεσμα έκανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης ώστε ο κόσμος να στηρίξει το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές και να ενισχύει τον αριθμό των ευρωβουλευτών του κόμματος

Σκοπός του καλέσματος αυτού είναι να δημιουργηθεί μεγαλύτερη δυναμική και να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα για να βγαίνουν στο φως τα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται και λαμβάνονται στην Ε.Ε. όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Μάλιστα ο κ. Παπαναστάσης τόνισε πως για το ΚΕΕ δεν ξεκινά τώρα η προεκλογική εκστρατεία, καθώς το κόμμα ήταν δίπλα στους αγρότες όταν κινητοποιήθηκαν, δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, δίπλα στους ψαράδες της λιμνοθάλασσας της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, συνεπώς ο αγώνας για το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ποτέ.  

Ο Νίκος Παπαναστάσης μίλησε νωρίτερα το απόγευμα στο Αγρίνιο στην παλιά αγορά της πόλης, στην πλατεία Δημάδη, σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» τόνισε ο κ. Παπαναστάσης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει αποφασιστική απάντηση στην ΕΕ της βαρβαρότητας των μονοπωλίων, δύναμη στην πάλη του λαού μας και των άλλων λαών για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικής ένωσης, ελπίδα για το μέλλον του εργαζομένου λαού σε μια Ευρώπη της συνεργασίας αυτών που παράγουν τον πλούτο, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του Σοσιαλισμού».

Κάλεσε σε ενίσχυση «της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις κάλπες και τους δρόµους της διεκδίκησης. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να σαλπίσουμε πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Στην ΕΕ της βαρβαρότητας να στείλουμε το κατάλληλο µήνυµα: πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο µαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών. Μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες τις 9ης Ιούνη μπορεί να εκφραστεί η μαζική καταδίκη στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, και όλων των άλλων κομμάτων που υπηρετούν τους λίγους και τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώµατα».

Η μεγαλύτερη δύναμη που έδωσαν στο κόμμα οι πολίτες στις βουλευτικές και στις δημοτικές περιφερειακές εκλογές του 2023 έγινε αμέσως δύναμη πάλης όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, δύναμη πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα σχέδια του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ.

«Έχουμε πλέον μπόλικες αποδείξεις ότι η ΕΕ είναι φυλακή των λαών! Η ΕΕ είναι "μια μεγάλη οικογένεια" μόνο για τα μεγάλα μονοπώλια, τις αστικές κυβερνήσεις και κόμματα, ενάντια στα δικαιώματα των λαών. Αυτό αποδεικνύει όλη η πορεία της εδώ και 3 δεκαετίες, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ στην Ελληνική Βουλή το 1992, μέχρι σήμερα. Αποδείχτηκε παραμύθι ότι η ενιαία ευρωενωσιακή αγορά και ο ανταγωνισμός θα έφερναν οικονομική ανάπτυξη για όλους, ευημερία, καλούς μισθούς στους εργαζομένους, χαμηλές τιμές για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης» τόνισε.

Ο Τίμος Παπανικολάου

Tον κ. Παπαναστάση προλόγισε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον Δήμο Αγρινίου Τίμος Παπανικολάου

sinidisi.gr