Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  11:44: μμ
maue poy psifizeis  μάθε που ψηφίζεις  
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 14 Μαϊος 2024

Το νέο Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλοακαρνανίας, για την καινούρια συνδικαλιστική χρονιά 2024-2025, όπως αυτό προέκυψε μετά τις εκλογές της 24ης Απριλίου 2024 και σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτ/νίας, είναι το εξής: 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :                  Βαγγέλης Τσούκας


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :        Γιώργος Κατσίφας


ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :    Βασίλης Βαρέλης


ΤΑΜΙΑΣ :                        Bασίλης Καραγιάννης


ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Αντώνης Μίκροβας


ΜΕΛΗ :                            Βασίλης Παπαθανασίου

                                        Βάσω Ζησιμοπούλου

                                        Γιωργία Τρίμπου

                                       Αφροδίτη Αλεξάκη

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 

Ο Πρόεδρος

 

 


Ο  Γεν. Γραμματέας

Βαγγέλης Τσούκας

 

Βασίλης Βαρέλης

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Εικόνα υποτελούς χώρας έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα υποκλινόμενος κατά απαράδεκτο τρόπο και πολύ πέρα της όποιας  διπλωματικής ευγένειας στην τουρκική σημαία και άγημα των Τούρκων στρατιωτών στο αεροδρόμιο:

Η εικόνα μιλά από μόνη της.

 

Μετά την υπόκλιση Γιώργου Γεραπετρίτη. ο οποίος μάλλον ακόμη… προσκυνά τον Ρ.Τ.Ερντογάν, καθώς το έκανε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, κατά την εδώ επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου, έχουμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος σκύβει μπροστά στην τουρκική σημαία και το τουρκικό άγημα!

Μια κυβέρνηση που υποκλίνεται στον Ερντογάν και τον τουρκικό επεκτατισμό.

Για τους τύπους παραθέτουμε την εικόνα του Ερντογάν όταν ήρθε στην Αθήνα ο οποίος ουσιαστικά πέρασε ευθυτενής μεταξύ του ελληνικού στρατιωτικού αγήματος της ΠΑ και της σημαίας και δεν αρκέστηκε ούτε σε τυπικό χαιρετισμό στον επικεφαλής του αγήματος.

Το ίδιο έκανε και στο προεδρικό ενώπιον της Προεδρικής Φρουράς.

Με ποια λογική σκύβει κάποιος το κεφάλι μπροστά στο τουρκικό άγημα και σημαία, ειδικά εάν σκεφτούμε ότι η Κύπρος κατέχεται σε ποσοστό 40% από αυτόν ακριβώς τον τουρκικό Στρατό στον οποίο υποκλίθηκε, ενώ το 1996 στα Ίμια πληρώσαμε με τρεις νεκρούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του ΠΝ την κατάληψη από τους Τούρκους της δυτικής Ίμια.

Κατά τα λοιπά, όπως ήδη σημειώνει το pronews.gr πρόκειται για την αποθέωση της μυστικής διπλωματίας καθώς δεν συνηθίζεται να συναντώνται οι ηγέτες του επιτιθέμενου κράτους (Τουρκία) και του αμυνόμενου (Ελλάδα) σε κατ ιδίαν συναντήσεις, κεκλεισμένων των θυρών όπου κανείς δεν γνωρίζει τι συζητείται.

Το πως έφτασε η Ελλάδα από το ηρωικό “Όχι” του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν με την εθνική στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στο προσκύνημα της τουρκικής σημαίας αυτό είναι κάτι που θα πρέπει ο ίδιος ο ελληνικός λαός που εξέλεξε δυο φορές τον Κ.Μητσοτάκη για να κυβερνήσει να απαντήσει.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτόξευσε τους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα σε ηλεκτρικά οχήματα, ημιαγωγούς, μπαταρίες ηλιακές κυψέλες, κρίσιμων ορυκτών, γερανούς για λιμάνια και ιατρικά προϊόντα, εκτός από τις αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί σε χάλυβα, αλουμίνιο και ηλεκτρικά οχήματα, 18 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιων εισαγωγών σε τρέχουσες τιμές, όπως δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Αν σκεφθούμε και την απόφαση για το δημοφιλές social media Tik-Tok, ουσιαστικά πρόκειται για κήρυξη εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ κατά της Κίνας.

Οι πρόσθετοι δασμοί βέβαια θα αυξήσουν τις τιμές για τους καταναλωτές που ήδη πλήττονται από τον πληθωρισμό και να προκαλέσουν την οργή της Κίνας, η οποία σίγουρα θα προβεί σε αντίποινα.

Οι αλλαγές είναι κλιμακωτές ώστε να τεθούν σε ισχύ από το 2024 έως το 2026.

Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τον δασμολογικό συντελεστή να τετραπλασιάζεται, ενώ σε άλλες εισαγωγές διπλασιάζονται ή να επιβάλλονται για πρώτη φορά.

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει επίσημα τα μέτρα σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο σήμερα Τρίτη.

Ο δασμολογικός συντελεστής για τους ημιαγωγούς θα διπλασιαστεί από 25% σε 50% έως το 2025, στοχεύοντας σε έναν κλάδο που ο Μπάιντεν έχει καταστήσει κεντρικό σημείο της ατζέντας του μέσω επιδοτήσεων δισεκατομμυρίων για την ενίσχυση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Σε ορισμένα κρίσιμα ορυκτά θα επιβληθεί δασμός ύψους 25% φέτος, ενώ ο φυσικός γραφίτης και οι μόνιμοι μαγνήτες θα έχουν τον ίδιο συντελεστή από το 2026, ενώ κατά 25% θα επιβαρυνθούν οι γερανοί για μεταφορά από πλοίο σε ξηρά από φέτος.

Ο δασμός για τα ηλεκτρικά οχήματα θα τεθεί σε ισχύ φέτος, με τελικό δασμολογικό συντελεστή 102,5%, από 27,5% που είναι τώρα. Και οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Κίνα -που σήμερα αντιμετωπίζουν δασμούς 0% ή 7,5%- θα αυξηθούν στο 25% φέτος.

Οι δασμοί στις μπαταρίες ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και στα εξαρτήματα των μπαταριών, θα εκτοξευθούν στο 25% από 7,5% φέτος, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου για μη ηλεκτρικά οχήματα θα φορολογηθούν με τον ίδιο συντελεστή από το 2026. Οι δασμοί για τις ηλιακές κυψέλες θα αυξηθούν από 25% σε 50% φέτος.

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επίσης δασμό 50% στις σύριγγες και βελόνες φέτος, ενώ οι δασμοί στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας, όπως οι αναπνευστήρες και οι μάσκες προσώπου, αυξάνονται στο 25% από 0% ή 7,5% αντίστοιχα. Οι δασμοί στα ιατρικά και χειρουργικά γάντια από καουτσούκ θα ανέβουν στο 25% από 7,5% από το 2026.

Οι δασμολογικές αλλαγές δεν περιλαμβάνουν αντισταθμιστικές μειώσεις. 

Η κινεζική αντίδραση

«Η Κίνα αντιδρά στη μονομερή επιβολή δασμών που αντιβαίνουν στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προασπίσει τα νόμιμα δικαιώματά της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γουενμπίν, στους δημοσιογράφους πριν την προγραμματισμένη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Το Κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η χώρα θα λάβει αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της και κάλεσε την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να «αναθεωρήσει την προσέγγισή της».

Σε ξεχωριστή ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Γουάνγκ Γουενμπίν επισήμανε ότι η ανάπτυξη της Κινεζικής βιομηχανίας – περιλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα, τις μπαταρίες λιθίου και τα φωτοβολταϊκά προϊόντα – στηρίζεται στην «αδιάκοπη τεχνολογική καινοτομία, τις ολοκληρωμένες βιομηχανικές και εφοδιαστικές αλυσίδες και τον ελεύθερο ανταγωνισμό της αγοράς».

Επιπλέον, τόνισε: «Το προβάδισμά μας οφείλεται στο συγκριτικό μας πλεονέκτημα και την αρχή της αγοράς, όχι σε επιδοτήσεις».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ


Σε Αγρίνιο και σε Μεσολόγγι την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης

   Συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και αγρότες – κτηνοτρόφους

Το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι επισκέπτεται την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη το απόγευμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με μέλη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη το πρωί, ο ΥπΑΑΤ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και στην συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά μέσα. 

Ακολούθως θα μεταβεί στο Μεσολόγγι όπου θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομάτη και στελέχη της ΝΔ της Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός των συναντήσεων του ΥπΑΑΤ είναι να ενημερώσει τους εκπροσώπους των αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας για τις εξελίξεις στο θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), τις αλλαγές που έχουν επέλθει ως τώρα, αλλά και για τις περαιτέρω βελτιώσεις και αλλαγές που διεκδικεί η Ελλάδα, ενώ θα αναφερθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και στο νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Επίσης, ενόψει των Ευρωεκλογών θα υπογραμμίσει πως πρέπει να είναι ισχυρή η φωνή της Νέας Δημοκρατίας και της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου την προσεχή περίοδο θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα της Ευρώπης και κατ΄επέκταση και της Ελλάδας.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου (πρώην ΠΕΔΥ) και στην 3η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Μαΐου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας αφού επισκέφθηκε τους χώρους του Κέντρου Υγείας, συναντήθηκε και συζήτησε με την διοίκηση του και με τους εργαζόμενους. Ενημερώθηκε για τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αγρινίου σε υποδομές και σε προσωπικό.

Ο Βουλευτής δήλωσε: «Τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας σε συνδυασμό με τα Νοσοκομεία σηκώνουν όλο το βάρος της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων και είναι καίριας σημασίας η στήριξη τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θεωρεί ότι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ενός ευνοούμενου κράτους η υποστήριξη της, ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν δωρεάν και υψηλής ποιότητας φροντίδα στις δημόσιες δομές υγείας.»

Μ.Ζαμπαρας σε Κεντρο Υγείας Αγρινίου

 

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτικό άνοιγμα μπροστά στις Ευρωεκλογές της 9η Ιούνη.

Το πρόγραμμα των ομιλιών, και συγκεντρώσεων των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Τρίτη 14 Μάη:
- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στο Λουτρό Αμφιλοχίας με ομιλητή τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Σάββατο 18 Μάη:
- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, με ομιλητή το Δημήτρη Κομπλίτση, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
Κυριακή 19 Μάη
- Στις 11:00 πμ, εκδήλωση στο Αγρίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τίτλο: «Η Τοπική Διοίκηση, κρίκος στην εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής!». Θα μιλήσουν ο Κώστας Πελετίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας & Δήμαρχος Πατρέων και ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
- Στις 11:30 π.μ., συγκέντρωση στο Θέρμο, με ομιλητή το Γιάννη Καρναβιά, μέλος της ΕΠ Δυτική Ελλάδας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο.
- Στις 11:30 π.μ., συγκέντρωση στο Μύτικα, με ομιλητές τη Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τον Αλέξανδρο Παγώνη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ