Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού έχουν εντοπιστεί σε περιοχές της Αμφιλοχίας και Βόνιτσας και, ανεπιβεβαίωτα, στην περιοχή  του Αγρινίου. Με δεδομένο το γεγονός αυτό, η ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας πρέπει, σύμφωνα με το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, να προβεί στην υποβολή αιτήματος ώστε να συμπεριληφθεί η περιφερειακή ενότητα στις περιοχές που δικαιούνται εμβόλιο με έξοδα του κράτους, προκειμένου να γίνει εθελοντικός εμβολιασμός .

«Χωρίς την πρόκληση οποιοδήποτε πανικού και με μεθοδικότητα, να υπάρξει η ως άνω χορήγηση, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, ενδεχομένως, και η χορήγηση εντομοκτόνου, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση της νόσου, που θα αποτελούσε πλήγμα για την ήδη πάσχουσα κτηνοτροφία μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 22:04

Ο σκιώδης ανασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα σκιώδη κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

  • Τον Τομέα Οικονομικών αναλαμβάνει η Εφη Αχτσιόγλου, με αναπληρωτή Φορολογικής Πολιτικής τον Τρύφωνα Αλεξιάδη και Δημοσιονομικής Πολιτικής την Κατερίνα Παπανάτσιου.
  • Τον Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, με αναπληρωτές τον Χάρη Μαμουλάκη και τον Γιάννη Σαρακιώτη (αναπληρωτής Έρευνας και Τεχνολογίας).
  • Στον Τομέα Εξωτερικών παραμένει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αναπληρωτή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τον Γιάννη Μπουρνούς και Απόδημου Ελληνισμού και Εξωτερικού Εμπορίου, την Θεοδώρα Τζάκρη.
  • Τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης, Χαρά Καφαντάρη (αναπληρώτρια Πολιτικής Προστασίας) και Διονύσης Καλαματιανός (αναπληρωτής).
  • Στον Τομέα Εθνικής Αμυνας: Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Τσίπρας.
  • Στον Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων: Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη (αναπληρώτρια).
  • Στον Τομέα Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώ Φωτίου (αναπληρώτρια Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
  • Στον Τομέα Ενέργειας-Περιβάλλοντος: Σωκράτης Φάμελλος, Θεοπίστη Πέρκα (αναπληρώτρια).
  • Στον Τομέα Πολιτισμού-Αθλητισμού: Σία Αναγνωστοπούλου, Πάνος Σκουρολιάκος (αναπληρωτής Πολιτισμού), Θάνος Μωραΐτης (αναπληρωτής Αθλητισμού).
  • Στον Τομέα Δικαιοσύνης: Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Ειρήνη Αγαθοπούλου (αναπληρώτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων).
  • Στον Τομέα Εσωτερικών: Κώστας Ζαχαριάδης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης (αναπληρωτής Τοπικής Αυτοδιοίκησης), Παύλος Πολάκης (αναπληρωτής Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης), Κυριακή Μάλαμα (αναπληρώτρια Μακεδονίας και Θράκης).
  • Στον Τομέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά (αναπληρώτρια Ενημέρωσης και Επικοινωνίας).
  • Στον Τομέα Υποδομών-Μεταφορών: Νίκος Παππάς, Χρήστος Γιαννούλης (αναπληρωτής Μεταφορών).
  • Στον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Νεκτάριος Σαντορινιός, Ανδρέας Μιχαηλίδης (αναπληρωτής Νησιωτικής Πολιτικής).
  • Στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Σταύρος Αραχωβίτης, Ολυμπία Τελιγιορίδου (αναπληρώτρια).
  • Στον Τομέα Τουρισμού: Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης (αναπληρωτής).
  • Στον Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου: Γιώργος Ψυχογιός.
  • Συντονιστής ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα αναλαμβάνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Τέλος κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι:

α) Ευκλείδης Τσακαλώτος

β) Πάνος Σκουρλέτης

γ) Γιάννης Ραγκούσης

Οι 3 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα συντονίζουν τους τομείς που περιλαμβάνονται στις διαρκείς επιτροπές που αναλαμβάνουν:

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οικονομικών Υποθέσεων-Παραγωγής και Εμπορίου
Πάνος Σκουρλέτης: Μορφωτικών Υποθέσεων -Κοινωνικών Υποθέσεων
Γιάννης Ραγκούσης: Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης-Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

kathimerini.gr

Νέα φωτιά ξέσπασε, το απόγευμα της Τετάρτης, στη Μόρια μετά τον πύρινο όλεθρο που κατέκαψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καίγονται σκηνές που δεν είχαν καεί και οικογένειες τρέχουν άρον άρον με τα μωρά στην αγκαλιά τους να σωθούν από τις φλόγες.

Όπως μεταδίδει το MEGA, ο καταυλισμός καίγεται από άκρη σε άκρη.

Στο σημείο βρίσκονταν πυροσβεστικές δυνάμεις και δυνάμεις του στρατού προκειμένου να στήσουν σκηνές για τους πρόσφυγες, ωστόσο ξέσπασε φωτιά η οποία εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν.

Περισσότερα σε λίγο…

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η ελληνική πλευρά έκανε εκτενή παρουσίαση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο – Αύριο θα υποβληθούν τα ελληνικά σχόλια για την Στόλτενμπεργκ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης

Συζήτηση για την την τουρκική προκλητικότητα έγινε απόψε στο Συμβούλιο Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, η οποία διεξήχθη κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Σπύρος Λαμπρίδης, ανέδειξε με συγκεκριμένα επιχειρήματα το γεγονός ότι η Τουρκία υπονομεύει τη συμμαχία και προκαλεί αστάθεια ευρύτερα στην περιοχή.

Η συζήτηση αποτέλεσε μια ιδιαίτερα χρήσιμη ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες ενός μέλους της Συμμαχίας σε βάρος της ίδιας της ασφάλειας και της συνοχής της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ελληνική πλευρά προέβη σε μια εκτενή παρουσίαση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύοντας την τουρκική υπαιτιότητα και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια της Νότιας πτέρυγας της Συμμαχίας.

Επίσης, τονίστηκε, τόσο από την Ελλάδα όσο και από ορισμένους άλλους Συμμάχους, η δέσμευση στο Αρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτη ΝΑΤΟ που αναφέρεται στο Χάρτη των ΗΕ και ειδικότερα σε ειρηνική επίλυση διαφορών και υποχρέωση μη χρήσης ή απειλής βίας.

Η χώρα μας τόνισε επιπλέον την ανάγκη άμεσης απόσυρσης του συνόλου τουρκικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του Oruc Reis, από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα τόνισε ότι παραμένει πάντα έτοιμη για διάλογο, βάσει του διεθνούς δικαίου, χωρίς απειλές και εκβιασμούς από την πλευρά της Τουρκίας και επί της μόνης διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών.

Ως προς τις προτάσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αύριο, στη Γραμματεία του ΝΑΤΟ, τα σχόλιά της.

protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Τα μοριακά τεστ για τον SARS-COV-2 ονομάζονται αυτά που βασίζονται στην μοριακή ανίχνευση του γενετικού υλικού του ιού. Η τεχνική αυτή είναι σχεδιασμένη να "πιάνει" μικρά κομμάτια γενετικού υλικού σε πολύ μικρές ποσότητες από ένα δείγμα και στη συνέχεια να τα πολλαπλασιάζει με εκθετικό ρυθμό, προκειμένου να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή όχι την ύπαρξή τους. Αυτό σημαίνει ότι πολύ μικρές ποσότητες ιικού φορτίου μπορούν να ανιχνευθούν, χωρίς απαραίτητα να ξέρουμε με ασφάλεια εάν αυτές αντιστοιχούν σε αληθώς-θετικούς φορείς του ιού, ψευδώς-θετικούς ή ψευδώς-αρνητικούς. Γι' αυτό και τα αποτελέσματα του RT-PCR είναι ένα μέρος μόνο των κριτηρίων (και όχι το αποκλειστικό κριτήριο) που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ για να αποφασίσει ποιο ιατρικό πρωτόκολλο θα ακολουθηθεί, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των εκάστοτε "κρουσμάτων". 

Η χρήση αυτής της τεχνικής ως αποκλειστικού δείκτη για το εάν κάποιος έχει COVID-19 ή όχι είναι πρωτοφανής, απ' όσο γνωρίζουμε. Κανονικά, υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ μόλυνσης και ασθένειας. Μόλυνση είναι όταν ανιχνεύεται ένας ιός (όπως π.χ. με το PCR τεστ) και ασθένεια είναι όταν υπάρχουν και τα κλινικά συμπτώματα. Καθημερινά μολυνόμαστε με διάφορους ιούς, όμως πολύ σπάνια ασθενούμε, γιατί το ανοσοποιητικό μας σύστημα τους καταπολεμάει αποτελεσματικά. Συνεπώς, είναι λάθος και παραπλανητικό να χαρακτηρίζεται ως "κρούσμα" κάποιος που βρέθηκε θετικός στο τεστ PCR, χωρίς να παρουσιάζει τα κλινικά συμπτώματα της ασθένειας.

Και κάτι ακόμα, προτού εξετάσουμε την αξιοπιστία των τεστ: ακόμα και αν συνεχίσουμε να θεωρούμε τους θετικούς στο τεστ ως "κρούσματα", πώς ξέρουμε ότι αυτός ο αριθμός κρουσμάτων είναι υψηλός ή χαμηλός; Πότε ξαναέγιναν στον γενικό πληθυσμό τεστ PCR σε τέτοια κλίμακα, όχι μόνο για τους υπόλοιπους κορωνοϊούς που πάντα κυκλοφορούσαν, αλλά ακόμα και για τους ιούς της κοινής γρίπης; Απ’ όσο θυμόμαστε, ποτέ. Συνεπώς, δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης για να ξέρουμε αν τα νούμερα που μας λένε είναι μεγάλα ή όχι. Και φυσικά, μην ξεχνάμε το γεγονός ότι, στο τέλος, αυτό που μετράει για την επικινδυνότητα μιας ασθένειας είναι το πόσοι νοσηλεύονται με την ασθένεια και πόσοι πεθαίνουν από αυτήν. Δύο πράγματα που δεν τα ακούμε πλέον στις ειδήσεις.

Σχετικά με τα ίδια τα τεστ PCR για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η αξιοπιστία τους είναι χαμηλή, καθώς το ποσοστό των λανθασμένων θετικών αποτελεσμάτων είναι πολύ μεγάλο. Λανθασμένο θετικό θεωρείται ένα δείγμα που είναι αρνητικό για τον κορωνοϊό, αλλά το τεστ το βγάζει θετικό. Είναι χαρακτηριστική η μελέτη του Wernike et al. (2020) που υπολογίζει ότι μόνο στη Γερμανία, τα λάθος θετικά αποτελέσματα για τον κορωνοϊό τον Απρίλιο του 2020, αποτελούσαν από το 20% μέχρι και το 50% των δημοσιευμένων "κρουσμάτων". Παρομοίως και στη Σουηδία, όπου χιλιάδες θετικά τεστ χαρακτηρίστηκαν λανθασμένα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των τεστ PCR, που περιορίζει την αξιοπιστία τους, είναι ότι είναι χρονο-εξαρτώμενα.

Με απλά λόγια, εάν η εκδήλωση των συμπτωμάτων, τα οποία σχετίζονται με τη συσσώρευση ιικού φορτίου, ακολουθούν χρονικά μια καμπύλη σε σχήμα καμπάνας, τότε τα μοριακά τεστ μπορούν να αναγνωρίσουν με απόλυτη ασφάλεια τους θετικούς στον ιό, μόνο τις μέρες που αντιστοιχούν στην κορυφή της καμπύλης (δηλαδή κατά την κορύφωση των συμπτωμάτων, ένα 10ήμερο περίπου, όπως φαίνεται και στο γράφημα που επισυνάπτουμε) αλλά με μικρότερη τους θετικούς και ακόμη μικρότερη τους αρνητικούς στον ιό τις μέρες πριν την κορύφωση των συμπτωμάτων και τις μέρες μετά (Δηλαδή τα δύο άκρα της χρονικής καμπύλης των συμπτωμάτων). Δείτε για παράδειγμα την μελέτη του Kucirka et al. (2020). Γι' αυτό και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε ότι αν υποπτεύεται κάποιος ότι ίσως έχεις τον ιό, πρέπει να περιμένει 3-5 μέρες πριν κάνει το τεστ...

(Πηγή εικόνας LaMarca et al. 2020)

Μας λένε δηλαδή ότι πρέπει να αρρωστήσουμε πρώτα καλά και μετά θα μας ανιχνεύσουν τον ιό. Από τη μία αυτό είναι λογικό, αλλά από την άλλη, απέχει πολύ από την πλήρη επιδημιολογική εικόνα που χρειαζόμαστε για να υπολογίσουμε το ρυθμό μεταδοτικότητας και θνησιμότητας του ιού, ακόμα κι αν τα τεστ επαρκούσαν για όλο τον πληθυσμό.

Πέρα από τη χρονική φάση μόλυνσης στην οποία βρίσκεται ο κάθε ασθενής, η αξιοπιστία των τεστ αυτών μεταβάλλεται επίσης ανάλογα με τα αντιδραστήρια/εξοπλισμό και τον τρόπο ανάλυσης των παραγόμενων δεδομένων (το τελευταίο έχει σχέση με τον τρόπο που ορίζει το κάθε εργαστήριο τι είναι θετικό σήμα και τι είναι αρνητικό). Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γερμανίας, που στις αρχές Απριλίου άλλαξε τον ορισμό του θετικού τεστ PCR. Μέχρι πρότινος έλεγχαν για την ύπαρξη δύο γονιδίων σε κάθε δείγμα. Το πρώτο γονίδιο ήταν το Ε, το οποίο βρίσκεται σε όλους τους κορωνοϊού, και το δεύτερο γονίδιο ήταν το ORF1, το οποίο ήταν ειδικό για τον SARS-CoV-2. Τον Απρίλιο όμως, αποφάσισαν να ελέγχουν μονάχα για το γονίδιο Ε. Από τότε, αν το τεστ βγαίνει θετικό, τότε ο ασθενής θεωρείται κρούσμα του νέου κορωνοϊού, χωρίς όμως να γνωρίζουν αν έχει κάποιον άλλον κορωνοϊό ή τον πρόσφατο.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απολύτως αυθαίρετη η απόφαση να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR, τόσο για τους λόγους που προαναφέραμε όσο και για το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποιος που είναι θετικός στο τεστ, αλλά χωρίς συμπτώματα, μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να κολλήσει άλλους ανθρώπους.

Για την περίπτωση της Ελλάδας, δείτε επίσης το πολύ ενημερωτικό βίντεο του Γερμανού γιατρού Bodo Schiffmann.

Γι' αυτό, τα τεστ PCR θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο επικουρικά για την διάγνωση του νέου κορωνοϊού και όχι ως το απόλυτο κριτήριο και τον χρυσό κανόνα για το αν κάποιος έχει COVID-19 ή όχι.

Αναφορές:

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Πυροβολικό σώμα του Έβρου με την 2020Ε’/ΕΣΣΟ καλείται να παρουσιαστεί μέχρι αύριο 10 Σεπτεμβρίου, ο γιος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

Ο 22χρονος σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σήμερα το απόγευμα θα ταξιδέψει μέχρι την Θεσσαλονίκη με την πτήση 120 Α3, ενώ συντροφιά του θα έχει την πολυαγαπημένη του μητέρα Μαρέβα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης junior θα παρουσιαστεί απευθείας στην στρατιωτική μονάδα του πυροβολικού σώματος στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ως νεοσύλλεκτος δεν θα περάσει πρώτα από κέντρο εκπαίδευσης όπως συνηθίζονταν καθώς πλέον όλοι λαμβάνουν φύλλο πορείας για το στρατόπεδο όπου θα εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Ο νεαρός Μητσοτάκης μετά τις σπουδές που ολοκλήρωσε σε πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αποφάσισε πριν την έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών να παρουσιαστεί στο στρατό και να υπηρετήσει κανονικά τη θητεία του.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 18:23

Αντιπολίτευση με big-brotherίστικη ρητορική

Στο… Big – Brother της πλατείας του Συντάγματος, ξέρετε πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη, συζητήθηκε προχθές η πορεία της οικονομίας σε… επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Επιστρέφοντας στις πολιτικές ρίζες του, το χαμερπή λαϊκισμό και την περίοδο 2012-2014, ο  Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη ως «τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα» που έχει περάσει από το κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι ο νυν πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ανάπτυξη, όμως η χώρα καταγράφει πρωτόγνωρη ύφεση. «Υποσχεθήκατε ισχυρή ανάπτυξη και οδηγήσατε στην μεγαλύτερη υπανάπτυξη με 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020…», είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς δεν θα θυμηθούμε τα όσα… υπερήφανα συνέβησαν στην οικονομία το 2015 και το ποιος πραγματικά διεκδικεί με αξιώσεις το παραπάνω χαρακτηρισμό, θα σταθούμε όμως στη χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat, που καταγράφει πτώση του ΑΕΠ κατά 14,7% σε επίπεδο ευρωζώνης  για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 (την επίμαχη περίοδο του lockdown λόγω του κορονοϊού) συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ως τουριστική χώρα η Ελλάδα είναι λογικό να είναι έστω κατά μισή μονάδα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δύσκολο βέβαια αυτό να το καταλάβει, θα μου πείτε ο Αλέξης Τσίπρας. Σωστά. Από τη στιγμή που δεν έχει καταλάβει ότι όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες την περίοδο του lockdown παρουσίασαν την ίδια σχεδόν εικόνα καταγράφοντας ιστορικού επιπέδου πτώση. Το θέμα από ποια βάση εκκινεί η κάθε οικονομία, αλλά αυτό είναι μια άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε μια αντιπολίτευση που αδυνατεί να αντιληφθεί και τα αυτονόητα. Λίγο – πολύ ρίχνει το φταίξιμο για τον κορονοϊό και τις αναπόφευκτες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην κυβέρνηση. Μια τόσο αχαρακτήριστη αντιπολίτευση, που χρησιμοποιεί big-brotherίστικη ρητορική  δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό της κάνει κακό και στη χώρα. Γιατί όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση που κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά και η κυβέρνηση δεν έχει το φόβο της, μοιραία αυτό συντείνει και σε μια χειρότερη κυβέρνηση.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Για το έργο της Πατρών-Πύργου μίλησε “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7” ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Γιώργος Βαρεμένος. Ο κ. Βαρεμένος υποστήριξε ότι το έργο εισήλθηε σε νέο στάδιο ιλαροτραγωδίας.

Ειδικότερα:

Σε νέο στάδιο της ιλαροτραγωδίας εισήλθε το έργο Πάτρα-Πύργος, απτό παράδειγμα του ιού Μητσοτάκη-Κ. Αχ. Καραμανλή19, που έπληξε τα δημόσια έργα. Τις προάλλες, μετά από συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να μεταβούν μαζί στις Βρυξέλλες με σκοπό, λέει, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης της νέας πρότασης για απ’ ευθείας ανάθεση του έργου στον Παραχωρησιούχο «Ολυμπία Οδός».

Στην Επιτροπή της Βουλής, ο Κ. Καραμανλής έγνεψε ότι δεν πρόκειται να πάει. Να έκανε τί, άλλωστε; Ένας υπουργός να παρακαλάει τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές να εγκρίνουν τί; Το ότι τράβηξε το πιστόλι και διέλυσε εν εξελίξει συμβάσεις δημοσίων έργων προκειμένου να τις μετατρέψει σε έργο Παραχώρησης; Αυτό είχαν αποφασίσει προεκλογικά και αυτό έπραξαν και ο λόγος που το έκαναν ήταν μόνον αυτός. Παραχώρηση και διόδια, κατόπιν υπογραφής μνημονίου με τον συγκεκριμένο παραχωρησιούχο. Το οποίο μνημόνιο ακόμη να το δώσουν στη δημοσιότητα, λες και δεν πρόκειται για δημόσιο έγγραφο αλλά για μυστικό μεταξύ φίλων.
Τώρα θα περιμένουν μέχρι το 2021 για τις απαντήσεις των δύο ευρωπαϊκών Αρχών, χωρίς να είναι σε θέση να απαντήσουν πότε θα ολοκληρωθεί το έργο που διέκοψαν. Το 2027; Νωρίτερα; Αργότερα; Σε πόσα τέρμινα;

Όχι, δεν είμαστε γενικά κατά των έργων παραχώρησης, όπως πονηρά και αμήχανα θέλουν να μας αποδώσουν. Είμαστε όμως κατά της μετατροπής ενός εν εξελίξει δημόσιου έργου σε παραχώρηση μετά από προεκλογικό ντήλ κάτω απ’ το τραπέζι. Κυρίως είμαστε εναντίον του να πέφτει θύμα ενός τέτοιου ντήλ ένα έργο και να στέλνεται σχεδόν στον αγύριστο. Ούτε φυσικά κατά της επιχειρηματικότητας είμαστε, στην οποία το επιτελικό κράτος θέλει να φορέσει ένα συγκεκριμένο κοστούμι, που τελικά πληρώνεται απ’ τα δημόσια ταμεία.

Την ίδια ακριβώς ώρα που ο αρμόδιος υπουργός δεν κάνει τίποτε για να φέρει πίσω τα 72,6 εκατ.€ που, όπως εκρίθη με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως σε εργολάβους της Εγνατίας Οδού το διάστημα 2005-2009. Πολύ largeεπιτελικό κράτος απέναντι στην παρανομία. Και από πάνω επιβραβεύει όσους είναι υπόδικοι με κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση. Αλαζονεία και αίσθηση του ανέλεγκτου είναι επιπλέον συμπτώματα του ιού Μητσοτάκη-Κ. Αχ. Καραμανλή19, που έπληξε τα δημόσια έργα. Ζητείται επειγόντως εμβόλιο.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη του Νίκου Ιγγλέση στο Alfa Radio 88,6 και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Ακοκαλίδου.

πηγή: http://ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σωτήρης Αλεξίου συναντήθηκε καταρχάς με τον Θεόδωρο Γρίνο, πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξηρομέρου, τον Σπύρο Μολώνη, δημοτικό σύμβουλο με την Ανεξάρτητη Ενωτική πρωτοβουλία και γραμματέα της ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων του νόμου, και νέους αγρότες για να συζητήσει σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Ακολούθησε» συνάντηση με το γραφείο πόλης τοπικής Ο.Μ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία το γραμματέα της Ν.Ε και το γραμματέα της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου, όπου ως κύριο θέμα συζήτησης τέθηκε η συνεργασία νεολαία και οργάνωσης του κόμματος.

Ακολούθησε συνάντηση με την επιτροπή Παιδείας της Νεολαίας όπου αναλύθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τα Κ.Δ.Α.Π., την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ έγινε λόγος και για τη λειτουργία των παραρτημάτων του πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο.

Τέλος , διεξήχθη η πρώτη προσυνεδριακή συνέλευση της νεολαίας και ο διάλογος για τη χαρτογράφηση του τρόπου διεξαγωγής του επικείμενου συνεδρίου, μετά την αναβολή του λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η συζήτηση έκλεισε συζητώντας τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων ενόψει της υγειονομικής κρίσης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ