Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικές και Πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού, θα επισκεφτεί κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με την Ανακοίνωση-Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, τις επόμενες μέρες,:

   Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη:

·        10:00 πμ, Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

·        11:00 πμ, Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο

   Τρίτη 29 Σεπτέμβρη:

·        11:00 πμ, Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

·        12:00 μμ, Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά από την Τουρκία άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού – «Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών» τονίζει.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζοαπό Τούρκους εθνικιστές εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ενέργειες σαν αυτήν απειλούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης και ζητά να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρωί του Σαββάτου ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών προχώρησαν σε προκλητική δολιοφθορά στο Καστελόριζο, με ρίψη κόκκινης μπογιάς επάνω στη μεγάλη ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται και από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Αυτό αναφέρει ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα από drone.

Στις 25 Ιουλίου, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, άγνωστοι έκαψαν την Τουρκική σημαία.

Οι αρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο drone είναι αυτό που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, φέροντας ηχείο απ’ όπου ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, αναστατώνοντας τη μικρή κοινωνία του νησιού. Ωστόσο διερευνάται με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά στην ελληνική σημαία.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο» λέει ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο όπως αρχικά μεταδόθηκε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, και όσο η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο ζενίθ, τουρκικά ΜΜΕ – ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο- είχαν στοχοποιήσει το μικρό νησί. Δημοσιογραφικές αποστολές μάλιστα, από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονταν στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούσαν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως … «ξεκομμένο βράχο» που η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για το προκλητικό περιστατικό στο Καστελόριζο, που συνδέεται με ομάδα Τούρκων εθνικιστών, όπως έκανε γνωστό και ο τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα, γνωρίζοντας προφανώς την προέλευσή τους. Υπενθυμίζουμε πως το περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε την Αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε ανακοίνωση σε υβριστικό και απειλητικό ύφος και την καταδίκη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Όλα αυτά, λίγο πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι διευρευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στη συνάντηση που είχα με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας κ. Ιωάννη Νταλαχάνη, είχα τη μεγάλη χαρά να του ανακοινώσω ότι μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τις υπηρεσιές του Υπουργείου, εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στο κτίριο των παλαιών αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτόν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον Υπουργό για την συνδρομή του, αλλά και για τη συνολική στήριξή του στην ΕΛΑΣ και την αποτελεσματικότητά του στη μάχη για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ευχαριστώ επίσης όλους όσους συνέβαλαν με τις προσπάθειες τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με απόφασή του, ανοίγει τον δρόμο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να υπογράψει τη σύμβαση με τον Ανάδοχο. Το υπουργείο είναι πλέον σε θέση να χρηματοδοτήσει το σπουδαίο αυτό, πολυαναμενόμενο έργο.

Μία μεγάλη περίοδος αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή, αλλά και ένα μεγάλο διάστημα ταλαιπωρίας για τους πολίτες του Μεσολογγίου και του συνόλου της Αιτωλίας φτάνει στο τέλος της.

Το έργο είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Τις επόμενες εβδομάδες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφτεί το Μεσολόγγι για να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στην κατασκευή του νέου αστυνομικού Μεγάρου.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εισηγήσεις κάνει η επιτροπή, αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό τη διασποράς του κορωνοϊού ρωτήθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα. Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσεχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία».

Όπως είπε, μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι μάσκες παντού και άλλα μέτρα «έχουν πέσει στο τραπέζι».

Εξήγησε, πάντως, ότι «εισηγήσεις κάνει η επιτροπή, αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε στα μέτρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά».

Παράλληλα εξέφρασε την στεναχώρια του για την «εικόνα ορισμένων που δεν σταθμίζουν τον κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους».

«Κάνουμε προσπάθεια όλοι μαζί, αξιολογώ πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την προσταεύσουμε» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικιλίας.

Όσον αφορά, τέλος, τους 65αρηδες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «προφανώς και πρέπει να προσέξουν γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ειναι τα 69 έτη και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι με και η μέση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αν το επιβάλει η κατάσταση θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών τόνισε ο Νίκος Σύψας σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΙ.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας ανέφερε πως το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ανακοινώθηκαν 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 376 θανάτους συνολικά στη χώρα. 140 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ