Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Λευτεριά στο λαό – Θάνατος στο φασισμός

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 18/09 στις 19:30 στην πλ. Δημάδη

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του, μελη της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούν ελέυθεροι. Η φετινή επέτειος για την δολοφονία του Παύλου έχει ίσως πιο σημαντικό χαρακτήρα από τις προηγούμενες. Γιατί στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης από την δικαστική έδρα.

Η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσή Αυγής, σαν το πιο πιστό σκυλί των αφεντικών, ενεργοποιήθηκε για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περίοδο της κρίσης.Επτά χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει μετρήσει σημαντικές νίκες απέναντι στην φασιστική οργάνωση με αποτέλεσμα αυτή εδώ και ένα χρόνο να είναι σε καθεστώς διάλυσης και να έχει αποχωρήσει από την Βουλή. Παρ’όλα αυτά, ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις στην χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αυξάνουν την επίδρασή τους, είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. Οι δυνάμεις του κατεστημένου αστικού συστήματος τροφοδοτούν την ακροδεξιά επίδραση με τη ρητορική τους και τη δική τους αναδίπλωση σε όλο και πιο εθνικιστικές, ξενοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις. Την ίδια στιγμή εμφανίζονται νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό (Βελλόπουλος, νέο κόμμα Κασιδιάρη).

Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ακόμα ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του. Μετά από 12 χρόνια κρίσης , την φτώχεια και τις αντιδραστικές αλλαγές και ανδιαρθρώσεις που έχουν τσακίσει βασικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοιού και η υγειονομική – οικονομική κρίση που φέρνει έχει ήδη σημάνει ένα νέο κύκλο ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης. Η ΝΔ συνεχίζει πιστά με το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, απαγορεύει με νόμο τις διαδηλώσεις, χτυπά και σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps – στρατόπεδα συγκέντρωσης.Παράλληλα, εντείνει της ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ διεκδικέι πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει, και θα βρεθεί, αποφασιστικά στο δρόμο. Είναι σαφές ότι το φασισμό δεν τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Για αυτό η πραγματική καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής θα γίνει ολοκληρωτικά μόνο με την επιβολή του μαζικού κινήματος.Το φασισμό μπορεί να τσακίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας.Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που οι ανάγκες του λαού και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους εργαζομένους, τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στις 18 Σεπτέμβρη στις 19:30 στην πλατεία Δημάδη στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για:

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Να απαγορευθεί η δράση των φασιστικών συμμοριών.

Απομόνωση, περιθωριοποίηση, αποδόμηση των φασιστικών, ξενοφοβικών, εθνικιστικών ιδεών.

Απόκρουση της φασιστικής δράσης και επιρροής στη δουλειά, στις γειτονιές, στα σχολειά.

Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Ελεύθερη μετακίνηση τους για εγκατάσταση σε όποια χώρα επιθυμούν ή στο εσωτερικό της χώρας.

Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των προσφύγων με κλείσιμο-κατάργηση όλων των στρατοπέδων.

Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες. Έξοδος από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Τουρκία μάζεψε το ερευνητικό της σκάφος στο λιμάνι της Αττάλειας και αυτό από ό,τι φαίνεται θα συμβεί τουλάχιστον μέχρι τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου στην ατζέντα θα τεθούν επί τάπητος οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η κίνηση αυτή πιθανότατα θα διεγείρει εκ νέου τα φιλοτουρκικά αισθήματα ορισμένων χωρών της Ευρώπης και έτσι οι κυρώσεις και ιδίως αυτές που θα πονέσουν την Τουρκία θα πάνε περίπατο…

Όμως η Ευρώπη πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει στην Τουρκία ρωτώντας την : «μασάει η κατσίκα ταραμά;» Δυστυχώς έως τώρα δεν το έχει κάνει και τρανή απόδειξη περί αυτού έως τώρα είναι το λεγόμενο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, όπου η Ευρώπη «ταΐζει» με δισεκατομμύρια τη Τουρκία για να μαζεύει μετανάστες από τα πέρατα της γης και να τους σπρώχνει στην Ευρώπη.

Η Επίτροπος Μετανάστευσης ‘ΊλβαΤζοχάνσον  σε απάντησή της προς την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, η Κομισιόν έχει επισημάνει ότι θεωρεί πως το τουρκικό νομικό πλαίσιο για την προσωρινή και τη διεθνή προστασία, καθώς και οι διαβεβαιώσεις των τουρκικών αρχών όσον αφορά τη μεταχείριση των Σύρων και μη Σύρων υπηκόων παρέχουν επαρκή προστασία, ή ισοδύναμη προστασία με εκείνη που παρέχει η σύμβαση της Γενεύης του 1951».

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η αποστολή μεταναστών και προσφύγων προς τα Ελληνικά σύνορα της ΕΕ, είναι μια ευθέως προκλητική ενέργεια εναντίων της ΕΕ και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, κλείνοντας προσωρινά τα σύνορα, διασφαλίζοντας το τέλος της εκμετάλλευσης όσων παρέσυραν στα σύνορα μας οι Τουρκικές αρχές.

Η Τουρκία, που επικαλείται την υποχρέωση παροχής ασύλου σε πρόσφυγες από την ΕΕ, οφείλει ως ασφαλής χώρα να εξετάζει τα αιτήματα στο έδαφος της ώστε να τους οδηγήσει μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών στις χώρες που απευθύνονται.

Δυστυχώς πρόκειται για μία ταπεινωτική παραδοχή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ταυτόχρονα αποκαλύπτει και το μέγεθος της τουρκικής παρανομίας και αθλιότητας. Οι Τούρκοι λαμβάνουν τεράστια ποσά από την ΕΕ για το προσφυγικό και την ίδια στιγμή εργαλειοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για «επιθέσεις» κατά της Ελλάδας, αντί να τους διατηρούν στο έδαφός τους.

Αν η Τουρκία είναι “ασφαλής τρίτη χώρα”, τότε αυτομάτως, όλοι όσοι προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές, η τουλάχιστον η πλειονότητά τους, δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες. Και αυτό γιατί, δεν εγκαταλείπουν μια χώρα, στην οποία κινδυνεύουν από πολεμικές συγκρούσεις ή άλλες διώξεις, αλλά μια “ασφαλή χώρα”, στην οποία κατέφυγαν προερχόμενοι ενδεχομένως και από εμπόλεμες ζώνες.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Ότι, για παράδειγμα, οι Σύροι που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες στην Συρία, φτάνοντας στην Τουρκία είναι πρόσφυγες. Όταν όμως επιχειρούν να περάσουν από την “ασφαλή” Τουρκία στην Ελλάδα είναι μετανάστες. Από την άλλη, η Τουρκία, ως “ασφαλής τρίτη χώρα”, επιδοτούμενη μάλιστα από την ΕΕ, θα έπρεπε να λαμβάνει τα αιτήματα ασύλου, να τα αξιολογεί και σε συνεργασία με τις πρεσβείες να προωθεί, όσους θέλουν να φύγουν στις χώρες προορισμού τους.

Με εξαίρεση τους Κούρδους της Συρίας, που θα τους ήταν δύσκολο να απευθυνθούν στις τουρκικές Αρχές, όλοι οι άλλοι θα μπορούσαν να το κάνουν. Κάτι τέτοιο όμως θα καταργούσε το ρόλο των ΜΚΟ, ενώ μάλλον οι παράνομοι   μετανάστες είναι για την Ευρώπη φτηνότερο εργατικό δυναμικό… Αρκετά λοιπόν η Ευρώπη κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της… Η Ελλάδα δεν το αντέχει άλλο πλέον αυτό. Και σε σχέση με το μεταναστευτικό και σε σχέση με την τουρκική επιθετικότητα.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 18:16

Βαρεμένος: Casus belli η εκτροπή του Αχελώου

“Casus belli η εκτροπή του Αχελώου” αναφέρει σε δήλωση του, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, Γιώργος Βαρεμένος.

Η δήλωση του έχει ως εξής:

“Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επανέφερε στη Θεσσαλονίκη το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, υπό τη μορφή «μερικής»μεταφοράς νερού προς τη Θεσσαλία. Δηλ. όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης.

Η πρώτη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης είχε νεκραναστήσει την εκτροπή ήταν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και όχι πρίν απ’ αυτές, όπως θα επέβαλε η στοιχειώδης δημοκρατική λογική. Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ιδίως όταν πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο που έχει προσκρούσει όχι μόνο στο ελληνικό δικαιϊκό σύστημα, αλλά και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, συνιστά μια νοοτροπία που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Εκτός αυτού, έχουν διεξαχθεί αγώνες για να μην εκτραπεί η λογική. Άλλο να υπόσχεται κανείς ότι θα φέρει και …ποτάμια και άλλο να έρχεται μετεκλογικά για να τα εκτρέψει. Το παιγνίδι με τις λέξεις δεν μπορεί να οδηγεί σε υποτίμηση της νοημοσύνης των Αιτωλοακαρνάνων, αλλά και των Θεσσαλών, οι οποίοι δεν πρέπει να πεισθούν ότι, για όσα δεινά ταλαιπωρούν τον κάμπο τους, φταίει ο Αχελώος που βρέθηκε σε …λάθος Περιφέρεια και υδατικό διαμέρισμα και δεν έχει ακόμη εκτραπεί.

Σε ό,τι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, η νεκρανάσταση της εκτροπής αποτελεί casus belli κατά της κυβέρνησης”.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 04/09/2020

Του:   Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:   Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:   «H ολοκλήρωση του φράγματος των “Αχυρών” Αιτωλοακαρνανίας, “σέρνεται” επί τρεις δεκαετίες»

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς, στον πλουσιότερο νομό της χώρας μας σε υδάτινους πόρους, υπάρχουν αμέτρητα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, που δεν αρδεύονται, είτε λόγω μη ύπαρξης αρδευτικού δικτύου, είτε λόγω κακής διαχείρισης αυτού, είτε λόγω απουσίας ορθών πολιτικών, που ακολουθήθηκαν, επί σειρά ετών, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Σχετικά έργα στην περιοχή δεν γίνονται, διαχρονικά, ενώ, ακόμη και εκείνα τα «μεγάλα έργα», που θα άλλαζαν οριστικά το τοπίο, έχουν καθηλωθεί. Η κακή αυτή εικόνα, παρά το πέρασμα των δεκαετιών, δεν δείχνει να αλλάζει, όσον αφορά στο φράγμα των «Αχυρών», στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και για το οποίο έχουν διατεθεί εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη εταιρία που ανέλαβε το έργο πτώχευσε, έχοντας προχωρήσει το 10% περίπου του εν λόγω έργου. Η επαναδημοπράτηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2006, με εθνικούς πόρους. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις, εργολαβίες που για διάφορους λόγους σταματούσαν, υπουργικές και όχι μόνο επισκέψεις στο έργο και διαβεβαιώσεις για την επίλυση των προβλημάτων και την ολοκλήρωσή του, εις μάτην όμως.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποιοι είναι οι λόγοι μη ολοκλήρωσης του ως άνω έργου στην Αιτωλοακαρνανία, με δεδομένο το ότι, έχουν παρέλθει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες από την έναρξή του;
  • Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το άνω αναφερόμενο φράγμα των «Αχυρών», το οποίο, όταν παραδοθεί εν λειτουργία, θα συμβάλει στην οικονομική αναβάθμιση των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη επισκέφτηκε ο κ. Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ.

Κατά τη συνάντηση εργασίας συζητήθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής και αποτελεί ένα ακόμα μεταρρυθμιστικό βήμα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει τη βούληση του Υφυπουργού να φέρει την ανανέωση στον ελληνικό αθλητισμό, μαζί με την τάξη και την απόλυτη διαφάνεια, εφαρμόζοντας γενναίες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Εκτεταμένη συζήτηση είχαν ο κ. Αυγενάκης με τον κ. Λιβανό για τις αθλητικές υποδομές της Αιτωλοακαρνανίας και τις δυνατότητες και προοπτικές για την ενίσχυση και βελτίωση τους.
 
ΛΙΒΑΝΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα αποκτά ισχυρή αξιοπιστία στο εξωτερικό εξέφρασε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ.

Ο κ. Φεύγας χαρακτήρισε φιλόδοξο και στοχευμένο το πακέτο στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα μεγαλώνει,ενισχύοντας τις συμμαχίες της.  Αναφέρθηκε στο σχέδιο εθνικής αυτοπεποίθησης με το οποίο προστατεύεται και τονώνεται η Απασχόληση. “Το στοίχημα για τη χώρα πλέον είναι να περάσει στην άλλη όχθη ενός ποταμού ορμητικού και με πολλές παγίδες και είναι απαραίτητες οι ενέσεις αυτοπεποίθησης στον οικονομικό τομέα κι όχι μόνο”

Μεταξύ άλλων ο κ. Φεύγας, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας σε επίπεδο εξοπλιστικών προγραμμάτων, εξηγώντας πως στόχος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι οι ένοπλες δυνάμεις να αποτελέσουν την παρακαταθήκη για την ασφάλεια της χώρας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε τι απάντησε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στις ερωτήσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.


 

Θέμα:   «Άμεση ανάγκη σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου Αιτ/νίας με την Ιόνια Οδό» & «Σύνδεση του Αγρινίου με την “Ιόνια Οδό“

Σχετ:    Οι Ερωτήσεις 1808/08.11.2019 & 8523/25.07.2020 του Βουλευτή κ. Κυριάκου Βελόπουλου

Σε απάντηση των παραπάνω σχετικών Ερωτήσεων, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κύριο Βουλευτή ότι στις 16 Φεβρουαρίου 2018 η εταιρεία RACE Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΕ (ΑΠ ΔΟΥ 914/16-02-2018), υπέβαλε επιστολή, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, με την οποία δήλωσε ότι δωρίζει στο ελληνικό Δημόσιο μελέτη που τιτλοφορούνταν «Προωθημένη Προμελέτη Οδοποιίας» για το έργο «Οδική Σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και Περιφερειακή Οδός Αγρινίου» και περιλάμβανε τη μελέτη του οδικού άξονα σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και την Περιφερειακή οδό Αγρινίου.

Η σύνδεση προβλέπονταν να γίνει με διατομή αυτοκινητόδρομου, που θα συνδέει την πόλη του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, και δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η συνδετήρια οδός θα καταλήγει στη νέα προτεινόμενη Περιφερειακή οδό του πολεοδομικού συγκροτήματος Αγρινίου. Το μήκος του αυτοκινητόδρομου θα είναι περίπου 13,5 χλμ., ενώ της Περιφερειακής οδού περίπου 7 χλμ.

Με την υπ' αρ. πρωτ. ΔΟΥ/οικ/2996/06-06-2018 Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε καταρχάς η εκπόνηση της εν λόγω μελέτης σε στάδιο Προμελέτης Οδοποιίας, ώστε να αποτελέσει στέρεη βάση για την εκπόνηση της απαιτούμενης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Παράλληλα είχε υποβληθεί Τεχνικό Δελτίο το οποίο περιλαμβάνει τις επί μέρους μελέτες (Τοπογραφικά, Μελέτη σκοπιμότητας, Αξιολόγηση Επιπτώσεων Οδικής Ασφάλειας, Γεωτεχνικές έρευνες Α' Φάσης, Οριστική Γεωλογική μελέτη, Προμελέτη αποχέτευσης - αποστράγγισης όμβριων, Προκαταρκτική μελέτη τεχνικών, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), οι οποίες κρίθηκε απολύτως επιβεβλημένο, για λόγους πληρότητας, να εκπονηθούν, ώστε να εκδοθεί η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Καθώς, όμως, το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται κατ’ αρχήν σε 100 εκατομμύρια €, χρήζει προσεκτικής εξέτασης το θέμα του τρόπου χρηματοδότησης και υλοποίησής του, ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες μελέτες και ενέργειες με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ακολουθηθεί η βέλτιστη λύση και τελικώς να υλοποιηθεί το εν θέματι έργο με τις καλύτερες τεχνοοικονομικές προϋποθέσεις, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της οδικής ασφάλειας των πολιτών της περιοχής του Αγρινίου.

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ