Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων προτρέπει τους πιστούς να πηγαίνουν στις εκκλησίες χωρίς να φορούν μάσκα, παρόλο που η χρήση της έχει καταστεί υποχρεωτική για όλους τους κλειστούς χώρους

Ξαναχτύπησε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτηρίζοντας τη μάσκα «εργαλείο του διαβόλου», τη στιγμή που αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους έχει καταστεί υποχρεωτική.

Σαν μην φτάνουν οι χαρακτηρισμοί, ο Αμβρόσιος προτρέπει τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς να φορούν μάσκα.

«Η εποχή του Αντιχρίστου πλησιάζει και εμείς την προγευόμεθα» επεσήμανε, προσθέτοντας απευθυνόμενους στους πιστούς πως «κάθε απόγευμα να πηγαίνουμε στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ και να ψάλλουμε την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο!»

«Η μάσκα δηλαδή το εργαλείο του Διαβόλου, κυριαρχεί τώρα πλέον παντού! ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε και τον Δεσπότη και τους Διακόνους και τον χειροτονούμενο νέο κληρικό και το εκκλησίασμα, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ! Επομένως ο Διάβολος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εισήλθε στο ΜΥΑΛΟ κάποιων Αρχιερέων και κάποιων άλλων Κληρικών και ΤΟ ΕΘΟΛΩΣΕ! Τι κρίμα!» έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Αμβρόσιος συνεχίζοντας το παραλήρημά του ανέφερε ότι «τα μέτρα, οι μάσκες, οι αποστάσεις και οι απαγορεύσεις, γενικότερα οι σχετικές οδηγίες του κ. Χαρδαλιά, της κας Κεραμέως και των λοιπών Κυβερνητικών Στελεχών ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ!».

Ο πρώην μητροπολίτης, γνωστός για τις μισαλλόδοξες απόψεις του, σημειώνει ότι ο κορωνοϊός «ήταν το τέχνασμα των Σκοτεινών Δυνάμεων, οι οποίες εργάζονται για την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση! Παγκοσμιοποίηση σημαίνει την κυριαρχία του Διαβόλου σε παγκόσμια κλίμακα και το σφράγισμα των ανθρώπων με τη σφραγίδα του Αντιχρίστου, δηλ. του Διαβόλου, με τον αριθμό 666, τον οποίον ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο Βιβλίο της Αποκαλύψεως ονομάζει «χάραγμα του Αντιχρίστου».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πριν από 75χρόνια με το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα περνούσε από το άρμα της Μεγάλης Βρετανίας στο άρμα της Αμερικής. Ο ΟυνίστονΤσώρτσιλ έχοντας από το τέλος του 1944 εξασφαλίσει με τη λεγόμενη Συμφωνία των Ποσοστών ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη σφαίρα επιρροής του Δυτικού Κόσμου, στη συνέχεια «παρέδωσε» την Ελλάδα  στο αμερικανικό άρμα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα λίγο αργότερα με το περίφημο «Δόγμα Τρούμαν».

Σήμερα αυτός που «αποσύρεται» από την περιοχή είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πιθανότατα αυτό δεν συμβαίνει μόνο εξ’ αιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του Τραμπ, αλλά επειδή οι ΗΠΑ ολοένα και περισσότερο στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη διαμάχη με την Κίνα. Και αυτός που αναλαμβάνει να καλύψει –έστω προσωρινά- το «κενό» του τοποτηρητή απ’ ό,τι φαίνεται είναι η Γερμανία. Και αυτό φαίνεται να συμβαίνει με την ελληνική συναίνεση. Ωστόσο υπάρχει και άλλος επίδοξος τοποτηρητής της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου και αυτός είναι η Γαλλία και ο Εμμανουέλ Μακρόν. Μολαταύτα η Ελλάδα στη συνεχιζόμενη κρίση με τη Τουρκία φαίνεται να προτιμά ή να αναγκάζεται να προτιμήσει λόγω των οικονομικών της προβλημάτων, τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας.

Μια εξέλιξη ή μια επιλογή που αν μη τι άλλο προβληματίζει. Και αυτό γιατί η Γαλλία μετά και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης, διαθέτει πυρηνικά όπλα, που η Γερμανία δεν διαθέτει, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ως ναυτική δύναμη έχει ζωτικότερα συμφέροντα στη Μεσόγειο από τη Γερμανία. Από τη μεριά της και η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, έχει συμφέροντα στη Μεσόγειο κυρίως σε σχέση με τους εμπορικούς και ενεργειακούς δρόμους. Αλλά η Γερμανία με 2-3 εκατομμύρια Τούρκους με δικαίωμα ψήφου στο έδαφός της δεν μπορεί παρά να έχει το φιλοτουρκικό ρόλο, που είχε σε όλες της ιστορικές περιόδους. Ο… «διαιτητής» είναι «στημένος» και δεν πρόκειται να παίξει 50-50.

Η «αναδίπλωση» της Τουρκίας νοτίως του Καστελόριζου και οι ξαφνικές προτροπές για διάλογο με μεσολαβητή τη Γερμανία και τη Μέρκελ δεν θα πρέπει να ξεγελάσουν, αλλά να μας προβληματίζουν για την ώρα που το ένα ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας παρέμεινε στο λιμάνι της Αττάλειας, ένα άλλο ξεκινούσε νέο σουλάτσο στη Κυπριακή ΑΟΖ. Η Ελλάδα θα κάνει μεγάλο λάθος, αν συρθεί σε ένα διάλογο με την Τουρκία με «διαιτητή» τη Γερμανία και συζητώντας οτιδήποτε πέραν της διαφοράς με την υφαλοκρηπίδα. Ήδη φαίνεται ότι είναι λάθος το γεγονός ότι διακριτικά αρνούμαστε το απλωμένο χέρι του Μαρκόν για αμυντική συμφωνία και προμήθεια φρεγατών με υποστρατηγικά όπλα. Το λάθος δεν θα πρέπει να μεγαλώσει περαιτέρω.

Αναρωτιούνται πολλοί «θέλετε να κάνουμε πόλεμο για το Καστελόριζο;» Η Μεγάλη Βρετανία πάντως έκανε πόλεμο για τα Φώκλαντ, που απέχουν πολύ περισσότερο από την απόσταση Αθήνας – Νέας Υόρκης… Και κάποιοι στην Αθήνα σήμερα είναι ικανοποιημένοι, που οι τουρκικές έρευνες στο Καστελόριζο αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς ως γνωστόν «κείται μακράν».

Προφανώς και πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία και δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε πόλεμο. Αλλά να συζητάμε όχι ό,τι θέλει η Τουρκία, αλλά ότι επιβάλλει το διεθνές δίκαιο. Και σε αυτό το επίπεδο η μόνη μας διαφορά είναι η υφαλοκρηπίδα. Αν θέλει η Τουρκία να ανοίξουμε την ατζέντα του διαλόγου ας το κάνουμε, αλλά βάζοντας και τη δική μας ατζέντα, όπως τις συστηματικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, το ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και ένα σωρό άλλα θέματα. Διαφορά καμία ελληνική κυβέρνηση να μην προσέλθει σε διάλογο με την Τουρκία.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Παρεμβαίνει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του μήνυμα την Τετάρτη, 05.08.2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με αφορμή τον κορονοϊό, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Το μήνυμά του θα έρθει λίγες ώρες μετά την επανεμφάνιση του “διδύμου” Τσιόδρα – Χαρδαλιά, ενώ σημειώνεται πως την Πέμπτη, 06.08.2020, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Χάλκη, όπου θα εγκαινιάσει το Κέντρο Υγείας, κάτι που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των ολιγοήμερων διακοπών του.

newsit.gr

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε τις ικανότητες ορισμένων μελών της κυβέρνησης και όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος στο Μέγαρο Μαξίμου εκτίμησαν ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα του μέχρι σήμερα υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος αναβαθμίζεται.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο κ. Παπαθανάσης όμως όχι μόνο εκρίθη ότι προχώρησε αποτελεσματικά την αγορά και τα εμπορικά καταστήματα στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού και ότι άνοιξε δρόμο για ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά είναι και ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που ξεχώρισε θετικά χάρη στη… τσιγκουνιά:

Το 2016 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στον κ. Παπαθανάση, ως άνθρωπο με θητεία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε δημόσιους οργανισμούς, τη γενική διεύθυνση του κόμματος της ΝΔ. Μια θέση νευραλγική αφού μεταξύ άλλων είχε στις αρμοδιότητές του και τα οικονομικά του κόμματος. Και απεδείχθη τσιγκούνης με την καλή έννοια, καθώς ο κ.Μητσοτάκης είχε κάνει σημαία του την οικονομική εξυγίανση του κόμματος της ΝΔ.

Ως πρωθυπουργός πλέον πέρυσι ο κ.Μητσοτάκης ανέθεσε στον κ. Παπαθανάση τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Από τη θέση αυτή όμως εκλήθη να διαχειριστεί σημαντικό κομμάτι των συνεπειών του κορονοϊού και εκρίθη απολύτως επαρκής. Ο ίδιος αρέσκεται να λέει ότι δεν μιλά ωραία ως πολιτικός αλλά “ωμά” ως άνθρωπος της αγοράς, αυτό όμως ακριβώς το στοιχείο είχε ως αποτέλεσμα να αποτελέσει και επικοινωνιακό όπλο της κυβέρνησης με τηλεοπτική παρουσία για την ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων. Είχε επίσης διαχειριστεί το δύσκολο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης, ενός κλάδου κρίσιμου καθώς αποτελεί πάνω από 10% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο κ. Παπαθανάσης, είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.

Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας . Εργάσθηκε για εικοσιτέσσερα έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η εμπειρία του συμπεριλαμβάνει και την διοίκηση εταιρειών αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. Πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) . Στα τριανταπέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την ωρίμανση επενδύσεων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό λειτουργίας εταιρειών.

newsbeast.gr - sinidisi.gr

Ο ανασχηματισμός είναι πλέον γεγονός με τον Στέλιο Πέτσα να ανακοινώνει τις αλλαγές στην κυβέρνηση, κάτι που αναμενόταν από τα μέσα Ιουνίου και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, όπου ο ίδιος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

sinidisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 01/08/2020

Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:    «Υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριε Υπουργέ,

Έκδηλη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας για την αποδυνάμωση του ιατρικού δυναμικού στις βασικές νοσοκομειακές δομές του νομού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πρόσφατα, εγκρίθηκαν ογδόντα θέσεις μονίμων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., εκ των οποίων, είκοσι έξι διατίθενται στην 6η Υ.ΠΕ. Ωστόσο, καμία εξ αυτών δεν δίνεται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Άλλες πληροφορίες προσθέτουν ότι, χωρίς καμία ενημέρωση, και παρά τις δεσμεύσεις, μετατέθηκε στην Καλαμάτα η δεύτερη μόνιμη ιατρός νεφρολόγος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Μεσολόγγι «ΧΑΖΗΚΩΣΤΑ», του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον, στο τέλος του 2020, συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και κρίνεται άκρως απαραίτητη η αναπλήρωση της θέσης του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Για ποιους λόγους έμεινε εκτός προγράμματος στελέχωσης με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό η Αιτωλοακαρνανία, η οποία αποτελεί μέρος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;
  2. Προτίθεσθε να προχωρήστε στην άμεση πλήρωση των ανωτέρω κενών θέσεων ιατρικών στελεχών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η κακή υγειονομική φροντίδα της τοπικής κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας, μιας περιοχής, η οποία αποτελεί σημαντικότατο αγροτικό, οικονομικό αλλά και τουριστικό σημείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tα προηγούμενα 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κρίσιμες επαφές τόσο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όσο και με τους Υπουργούς, τα υπουργεία των οποίων πρόκειται να ενισχυθούν.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, όπως χαρακτηρίζεται ή διαφορετικά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των €72 δισ., από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναβαθμίζεται σε αναληρωτή Υπουργό Αντάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης. Επίσης με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος πιθανότατα θα αναβαθμιστούν από Γ.Γ. σε υφυπουργούς η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου (στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και η κυρία Αννα Στρατινάκη (στο υπουργείο Εργασίας).

ethnos.gr

Η ολοκλήρωση του πρώτου κοινοβουλευτικού χρόνου από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας συντελεί στη βαθειά, ουσιαστική και συθέμελη αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα.

Οι αλλαγές στο Κοινοβούλιο, η καλή νομοθέτηση και ο πλήρης σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, συνέβαλαν δραστικά στην αλλαγή του πολιτικού υποδείγματος. Ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει το κράτος δικαίου και εφαρμόζει τον διαχωρισμό των εξουσιών στην καθημερινή πράξη, σε πλήρη αντίθεση με όσα συνέβαιναν επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αρχίζουν πλέον να εμπιστεύονται τους θεσμούς και την πολιτική. Αλλάζουν σταδιακά και ανακτούν το αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Αυτό, μαζί με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, συνιστούν συλλογικές κατακτήσεις με αυταπόδεικτη αξία.

Στην εποχή της Νέας Δημοκρατίας και διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Εθνικό μας Κοινοβούλιο απέδειξε ότι υπό την έξοχη ηγεσία του Προέδρου του Κώστα Τασούλα, και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η Δημοκρατία λειτουργεί και οι θεσμοί ασκούν τον ρόλο τους με υψηλό αίσθημα κοινωνικής και με πλήρη συνείδηση των των ιδιαίτερων ευθυνών της που απορρέουν από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βίωσε και βιώνει η χώρα.

Στον πρώτο αυτό χρόνο, το Κοινοβούλιο ολοκλήρωσε τη Συνταγματική Αναθεώρηση και ψήφισε 95 νομοσχέδια. Μεταξύ αυτών, τα εμβληματικά νομοσχέδια για το επιτελικό κράτος, τη ψήφο στους Απόδημους Ελληνες, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς και τα νομοσχέδια για την Παιδεία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Παράλληλα υποδειγματική υπήρξε και η ανταπόκριση της Κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Συζητήθηκαν 10 Επίκαιρες Επερωτήσεις Κομμάτων και απαντήθηκαν 8459 απλές ερωτήσεις βουλευτών από τους αρμόδιους Υπουργούς. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν μόλις 38 νομοσχέδια, συζητήθηκε 1 Επερώτηση και απαντήθηκαν 6630 Ερωτήσεις. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Ο Πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση και τιμώντας τον Κοινοβουλευτισμό, βρίσκεται συχνότατα στη Βουλή, απάντησε σε 5 Επίκαιρες Ερωτήσεις ενώ ενημέρωσε 2 φορές το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Σταματήσαμε την Παρασκευή για μία μικρή ανάπαυλα και συνεχίζουμε με όραμα και όρεξη για νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Συνεπής στην αμφίδρομη επικοινωνία μας, εκτός από τα ζητήματα του Κοινοβουλίου μας, σας ενημερώνω και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις μου που αφορούν στην προώθηση των ζητημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Αιτωλοακαρνανίας.

Σας εύχομαι από καρδιάς καλό καλοκαίρι, πάντα με πιστή εφαρμογή των οδηγιών από τους ειδικούς για να κερδίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ