Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020

Ο τομέας του Πολιτισμού ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν από την πανδημία, δεδομένου ότι οι πολίτες απέφευγαν ήδη από τον Φεβρουάριο τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους και τον συνωστισμό. Μέχρι την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων, θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές αίθουσες και κάθε χώρος τέχνης λειτουργούσαν με περιορισμένο κοινό.

Μετά τα περιοριστικά μέτρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Και τούτο διότι, το επάγγελμα που ασκούν υπόκειται από μόνο του σε περιορισμούς. Για κάθε θέαμα ή οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική εκδήλωση αφενός εμπλέκεται πλήθος εργαζομένων, αφετέρου δε χρειάζεται σχεδιασμός της παραγωγής, προγραμματισμός συνεργασιών, όπως εύρεση χώρου (πχ. θεατρική ή μουσική σκηνή, γκαλερί, κλπ), προγραμματισμός καλλιτεχνικών και τεχνικών δοκιμών, διαφημιστικών ενεργειών, κλπ. Ενέργειες, δηλαδή, που προϋποθέτουν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο δραστηριότητας. Οι απασχολούμενοι στον χώρο του Πολιτισμού δεν κάνουν το χόμπι τους, ασκούν το επάγγελμά τους.

Κανείς δεν αμφισβητεί τους όρους προστασίας της δημόσιας υγείας, τίθεται, ωστόσο, μεγάλος προβληματισμός ως προς το πως θα λειτουργήσουν όλοι αυτοί οι επαγγελματικοί κλάδοι στον χώρο του Πολιτισμού, με την περιορισμένη συνάθροιση. Επίσης, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία στον χώρο, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία, εάν για προληπτικούς λόγους, τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν και τη χειμερινή σεζόν.

Οι εκπρόσωποι των κλάδων της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, των θεατρικών παραγωγών, των διανομέων κινηματογραφικών ταινιών, των δημιουργών (συνθετών – στιχουργών), των τραγουδιστών και των ηχητικών εξοπλισμών που πλήττονται δραματικά από την αναστολή κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας ζητούν:
μέρος του κονδυλίου του πολιτισμού να ενισχύσει οικονομικά την τοπική αυτοδιοίκηση και τα φεστιβάλ, τουλάχιστον να αγοραστούν κάποιες ελληνικές παραγωγές από φορείς του Δημοσίου αφού οι ιδιωτικές παραγωγές

θα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν,

να βγουν άμεσες και ζωτικές αποφάσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με την παράταση των μέτρων στήριξης μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία τους,

να γίνει αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων,

να διατηρηθεί η μείωση του ενοικίου και στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους,

να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις με άτοκο δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις,

να μην δοθεί προκαταβολή φόρου για το 2020 αφού δεν θα υπάρχει αντικείμενο εργασίας,

να συμπεριληφθούν οι ΑΜΚΕ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλες συνεταιριστικές μορφές επιχειρήσεων που είναι διαδεδομένες στο χώρου του πολιτισμού στα μέτρα στήριξης στην αποζημίωση ειδικού σκοπού,

να υπάρξει μέριμνα για τα πάγια έξοδα των θεάτρων και ιδίως των μικρών θεάτρων.

Η επισκεψιμότητα και οι πολλαπλές ωφέλειες από τη διεξαγωγή των φεστιβάλ καταργούνται και χιλιάδες άνθρωποι μένουν όχι μόνο χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς εναλλακτική.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κυρία Υπουργέ:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης δεκάδες καλλιτεχνικοί και συναφείς κλάδοι και πως σχεδιάζετε να στηρίξετε τους δημιουργούς και τα δημόσια θεάματα/ακροάματα, ώστε να μπορέσουν αν επανέλθουν όταν η πανδημία παρέλθει;

2. Θα κάνετε αποδεκτό το αίτημά τους για το voucher του εισιτηρίου;Θα αποδεχτεί η κυβέρνηση τα παραπάνω αιτήματα των καλλιτεχνών και ποιο θα είναι το πλαίσιο που θα ισχύσει από τις 4 Μαΐου, το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα;

Ο χρόνος πιέζει και οι καθημερινές ανάγκες γίνονται όλο και πιο επιτακτικές. Η απελπισία στους καλλιτέχνες και τους όμορους κλάδους μεγαλώνει. Να μην πέσει ο Πολιτισμός σε μαρασμό και ανυπαρξία. Είναι θέμα μέγιστης κοινωνικής σημασίας. Είναι θέμα εθνικής ταυτότητας. Σας καλούμε να χαράξετε τώρα τη στρατηγική στήριξης του Ελληνικού Πολιτισμού.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βγαίνουμε με υπευθυνότητα και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Faceboook

Μήνυμα προς τους πολίτες, την πρώτη μέρα της σταδιακής άρσης των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, απηύθυνε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Καθώς θα βγαίνουμε από το σπίτι, ας βγάλουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Βγαίνουμε με υπευθυνότητα και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον: πλένουμε τα χέρια μας, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα. Ο κίνδυνος δεν μας ξέχασε – ας μην τον ξεχάσουμε κι εμείς».

protothema.gr

Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 19:14

Η… “αντεργατική” τηλεργασία

Δυστυχώς στην Ελλάδα όταν σηκώνεις μια κομματική σημαία αποκτάς το “δικαίωμα” να καταπατάς το νόμο. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα, αλλά αποτυπώνεται περισσότερο γλαφυρά στο ΚΚΕ.

Θα θέλαμε πολύ να ξέρουμε τι θα απαντούσαν τα μέλη του ΚΚΕ σε κάποιον που τις τελευταίες ημέρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας έφαγε πρόστιμο, όταν φυσικά τα μέλή του κόμματος που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την Πρωτομαγιά δεν τα ενόχλησε κανείς. Το «κόμμα του λαού»… με την πρωτοβουλία του να κάνει αυτές τις εκδηλώσεις τώρα και όχι μια εβδομάδα αργότερα συμπεριφέρθηκε σχεδόν ως μια ελίτ, στην οποία επιτρέπεται να κάνει αυτό που απαγορεύεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Όμως θα τα παρακάμψουμε όλα αυτά και θα σταθούμε μόνο στις σε μία αποστροφή των ανακοινώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά που αναδεικνύει πως κάποιοι άνθρωποι παραμένουν εκτός τόπου και κυρίως χρόνου. “…η δοκιμή νέων, πιο εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές εικόνες που αναδεικνύουν τη σήψη και την ιστορική χρεωκοπία και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος“…

Δηλαδή είναι βαρβαρότητα να δουλέψεις από το σπίτι (για όσα επαγγέλματα είναι εφικτό) και είναι “φιλεργατικό” να χάνεις χρόνο και χρήμα στα πήγαινε – έλα στη δουλειά…; Είναι “φιλεργατικό” να εργάζεσαι στο γραφείο με κίνδυνο να κολλήσεις κορονοϊό και “αντεργατικό” να δουλεύεις από τον υπολογιστή του σπιτιού σου;

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Δήλωση για τους ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας έκανε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Αναλυτικά:

“Η απειλή καταστροφής της παραγωγής μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης στους ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κατοχής, Λεσινίου και Φυτειών, δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιηθεί από την πλευρά των αρμοδίων.

Υπάρχουν τα μεγάλα δομικά προβλήματα στους ΤΟΕΒ, τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν με έναν συνδυασμό κατεπείγουσας παρέμβασης για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με την ταυτόχρονη εκπόνηση μιας μεσομακροπρόθεσμης λύσης.

Η πρωτοπόρα νομοθέτηση για τις ενεργειακές κοινότητες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έδινε διέξοδο λύσης στο θέμα του κόστους άρδευσης και, δε κάποιες περιοχές, εκμεταλλεύθηκαν ήδη αυτή την ευκαιρία.

Σε άλλες, η κατάσταση των οικονομικών των ΤΟΕΒ ή άλλα προβλήματα, δεν επέτρεπαν προφανώς δανειοδότηση και ορθώνονται εμπόδια. Θα μπορούσε να εξετασθεί η λύση ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

Οικονομικός έλεγχος στους ΤΟΕΒ μπορεί να γίνει, όπως και εξέταση των ιτιών, που οδήγησαν στην εγκατάλειψη του δικτύου από το 1972 ως και την μεγάλη κρίση.”

agriniovoice.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Η ενίσχυση της δημόσιας Υγείας σώζει ζωές τώρα και στο μέλλον” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

Ανακοίνωση με παρατηρήσεις και συμπεράσματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού εξέδωσε ο Τομέας Υγείας της Ν.Ε.Α. του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης.

Η ανακοίνωση:

“Σήμερα η διεθνής και η Ελληνική κρίση Δημόσιας Υγείας ανέδειξε χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης από κανένα, την τεράστια υγειονομική και κοινωνική αξία της δημόσιας περίθαλψης και της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας, ακολούθησε την πλέον συναινετική στάση που θα μπορούσε να επιδείξει κόμμα της αντιπολίτευσης και σε πλήρη αντίθεση με την στάση της Ν.Δ. στο παρελθόν σε άλλες κρίσεις και προβλήματα. Αυτή όμως η στάση μας σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και την ΣΙΩΠΗ μας, στα όσα «παράξενα» και «ακατανόητα» έχουν συμβεί αυτό το διάστημα.

Επισημαίνουμε μεταξύ πολλών άλλων, το θέμα με το «δωράκι» προς τους κλινικάρχες για τη διάθεση των ΜΕΘ σε διπλάσια τιμή απ’ αυτή που χρεωνόταν στην προ-κορονοϊού εποχή, τις πολύ υψηλές τιμές των μοριακών tests που χρεώνουν οι ιδιώτες, όπως φυσικά και τις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς διοικητών κάποιων ΥΠΕ (μεταξύ αυτών και της δικής μας 6ηςΥΠΕ) να «στήσουν» φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια μασκών με τιμές έως και δεκαπλάσιες από τις τιμές της αγοράς.

Στο νομό μας οι νοσηλευτικές μονάδες ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Και αυτό ήταν το ευχάριστο γεγονός. Σε επίπεδο σχεδιασμού οι ελλείψεις που υπήρχαν σε ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίστηκαν με προσωρινές μετακινήσεις ιατρών από τα Κ.Υ. και όχι με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παρά τα όσα διατυμπανίζονται από πλευράς κυβέρνησης, πέρα από κάποιες προσλήψεις με ετήσιες ή διετείς συμβάσεις επικουρικού προσωπικού, το ιατρικό προσωπικό δεν ενισχύθηκε ούτε με έναν γιατρό, οποιαδήποτε ειδικότητας.

Επιπλέον, οι δύο νοσηλευτικές μονάδες αλλά και τα Κ.Υ του νομού μας, όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε μια μόνη έλλειψη υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.λ.π.) με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες υγείας να βρίσκονται σε κίνδυνο μόλυνσης και από τον κορονοϊό, καθώς σε όλο αυτό το διάστημα δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένα μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού σε αυτούς.

Η υποκρισία όμως έχει και συνέχεια. Τα πολλά «ΘΑ» που εκστομίζονται συνεχώς και αδιαλείπτως από τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη στην «ενημέρωση» των 18.00 την καταδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβερνητική ρητορική της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας προέκυψε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας. Αντιλαμβανόμαστε επίσης, την κυβερνητική διγλωσσία και υποκρισία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη (με την αρωγή των ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ (11+9+23 εκ. ευρώ Μέσων Ενημέρωσης) να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Την καλούμε να στηρίξει έμπρακτα και άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό, στην πρώτη γραμμή. Στο νομό μας, θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί ο διορισμός των ιατρών για την στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Αγρινίου και να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός των δυο Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού, ώστε να προμηθεύονται αναλώσιμα υλικά και αντιδραστήρια με σταθερή ροή, χωρίς ελλείψεις και καθυστερήσεις.

Δηλώνουμε ότι μαζί με τους εργαζόμενους στις δομές υγείας που πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και άμεσα (κυρίως η πρωτοβάθμια και οι ΤΟΜΥ-αναιτίως καθυστερεί η δημιουργία της 5ης ΤΟΜΥ στο Αγρίνιο) θα υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την καθολική και ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.”

agriniovoice.gr

«Ήδη, αυτό το κοινωνικό το μοντέλο, βρίσκεται σε διεθνή κρίση και αμφισβήτηση», σημείωσε

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε χθες, 3/5/2020, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel και τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, για την πολιτική της κατά την κρίση της πανδημίας, αλλά και την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

«Οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα έκαναν το καθήκον τους, εξάντλησαν τη δική τους ευθύνη κι εξαντλήθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα» και τώρα «περνάμε σε μία δεύτερη φάση αυτής της δύσκολης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης», είπε ο κ. Μωραΐτης.

Όπως επεσήμανε, «η κυβέρνηση πάει με τη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’, τόσο στο οικονομικό κομμάτι διαχείρισης της κρίσης, όσο και στο υγειονομικό». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, «η αντιφατική πολιτική της με τις μάσκες, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης των γιατρών και των νοσοκόμων: από τη μία μάς παρότρυνε να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε κι από την άλλη δεν καταβάλλει τις εξαντλητικές υπερωρίες τους». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «αλλαγή της στάσης της ως προς τους μαθητές, τους οποίους πριν χαρακτήριζε ‘υγειονομική βόμβα διασποράς του ιού’ και ξαφνικά προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων», ως μία τρίτη απόδειξη «του χάους της κυβέρνησης».

«Θα μπορούσε να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ., όλους όσους έδιναν πραγματική μάχη εκεί έξω -τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές κι αντίθετα, προτίμησε να στήνει ‘δουλίτσες’, να στηρίξει τους μεταπράτες, τους αεριτζήδες και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, αυξάνοντας την κλίνη των ΜΕΘ από 800 στα 1.600 ευρώ, ενώ άφησε τον πρωτογενή τομέα στην τύχη του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πρώτη στιγμή έκανε υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν ακολούθησε το δρόμο της μικροπολιτικής και του λαϊκισμού και παρουσίασε μία σοβαρή πρόταση για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας», το οποίο «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υιοθέτησε, ώστε να θωρακίσει τη χώρα από την ύφεση».

«Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άφησε στη Νέα Δημοκρατία το μαξιλάρι των 37 δις», υπενθύμισε ο βουλευτής, «κι αυτό που έπρεπε να κάνει το κυβερνών κόμμα ήταν η εμπροσθοβαρής στήριξη όλων των ομάδων της οικονομίας που ήρθαν αντιμέτωπα με τις συνέπειες της κρίσης από την πρώτη στιγμή, όπως ο χώρος της εστίασης και του τουρισμού».

«Αντίθετα», συνέχισε, «νομοθέτησε την εκ περιτροπής εργασία, για να κάνει πράξη το ‘μισή δουλειά- μισός μισθός’, προτιμώντας να επιδοτήσει την αναστολή κι όχι την εργασία», με αποτέλεσμα «140 χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στον αέρα».

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δε, σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, «λεφτά ακούν και λεφτά δε βλέπουν». Μάλιστα, αναφέρθηκε στη νέα ΠΝΠ που προβλέπει δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις, τα οποία χαρακτήρισε «ελλιπή». Όπως είπε, «είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι θα σωθούν επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι με δύο, τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ».

Επιπλέον, τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε μία πολύ σκληρή πραγματικότητα, αλλά την πιο σκληρή πραγματικότητα την βιώνουν ήδη οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που βλέπουν ένα μέλλον εξαιρετικά αβέβαιο».

Τέλος, σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, σχολίασε πως «τη συζήτηση αυτή, την ξεκινά κάθε πρωί η ίδια η κυβέρνηση με διάφορες διαρροές και κάθε βράδυ τις παίρνει πίσω, παίζοντας πολιτικάντικα παιχνίδια». Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, «τόσο η ίδια, όσο και όλα τα κόμματα, πρέπει να σκύψουν στο μεγάλο πρόβλημα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», δήλωσε κλείνοντας, «δε φοβάται το ενδεχόμενο των εκλογών, έδειξε υπεύθυνη στάση έως τώρα, θα κοιτάξει το λαό στα μάτια», έχοντας, παράλληλα, «ένα διαφορετικό μοντέλο να αντιπροτείνει, υπηρετώντας τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους αυτού του τόπου, τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά κι όλους όσους αυτούς τους δύο μήνες έπαιξαν με τη ζωή τους, για να κρατήσουν όρθια τη χώρα».

Δείτε την συνέντευξη:

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, είχε διαδοχικές συνομιλίες τόσο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Κωστή Χατζηδάκη, όσο και με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κύριο Γεώργιο Στάσση καθώς και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη.

O κ.Καραγκούνης συζήτησε μαζί τους το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ΤΟΕΒ του νομού ώστε να συνεχιστεί η ηλεκτροδότησή τους και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην αγροτική παραγωγή.

Παράλληλα μετέφερε την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ και να βρεθεί λύση και να μην απειληθεί η παραγωγή. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν προτάσεις, τόσο από την πλευρά της ΔΕΗ όσο και από την πλευρά του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Ακόμη, μετέφερε την αγωνία των παραγωγών και υπήρξε επίσημη ενημέρωση ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει ειδική σύσκεψη των προαναφερθέντων φορέων με στόχο την εύρεση άμεσης και βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Σπήλιος Λιβανός, επικοινώνησε με τους συναρμόδιους υπουργούς   Ανάπτυξης κ.  Αδωνη Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να συζητήσει το κρίσιμο ζήτημα της εστίασης, τόσο γενικότερα στη χώρα, όσο όμως και ειδικότερα σε σχέση με όσα πρέπει να γίνουν για τη δραστική στήριξη του κλάδου  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. 

Ο κ. Λιβανός, έθεσε υπόψιν των συναρμοδίων υπουργών τα αιτήματα της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Αγρινίου, για τα οποία είχε διεξοδική ενημέρωση από τους εκπροσώπους του κλάδου. 
Κατά τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης  στη στήριξη όλων των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται και θα συνεχίσουν να πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, όπως και ο  κ. Λιβανός συμμερίζονται  την εύλογη  αγωνία των εκπροσώπων του κλάδου, καθώς οι νέοι κανόνες που μας επιβάλλει η πρώτιστη προτεραιότητα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την «εξίσωση».

Η κυβέρνηση, ωστόσο, όπως τόνισε,  έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή τόσο τα γρήγορα αντανακλαστικά της όσο και την έμπρακτη στήριξή τους σε όσους πλήττονται, πάντοτε όμως, με σύνεση και σωστό προγραμματισμό και με το βλέμμα, όχι στη βραχυπρόθεσμη διαχείριση των προβλημάτων, αλλά στην επόμενη ημέρα από την πανδημία, η οποία, κατά κοινή παραδοχή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ηδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε νέα μέτρα για στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου τα εστιατόρια, καφέ, μπαρ κα, αν τα μέτρα προστασίας αποδώσουν αλλά και να παραταθεί η επανέναρξη της λειτουργίας τους, αν όλοι δεν τηρήσουμε τους κανόνες.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, προκειμένου, σε όποιους Δήμους και καταστήματα εστίασης είναι δυνατό, να αυξηθεί ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων, με ελάχιστο αντίτιμο, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών και συνεπακόλουθα, ο τζίρος τους. 

Η κυβέρνηση είναι δίπλα στις πιο «ευάλωτες» από τη «μεταδοτικότητα» των συνεπειών του ιού, επιχειρήσεις. Οφείλουμε, όμως, όλοι μας να είμαστε  συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έναντι της Πολιτείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί μόνον έτσι θα στηριχθεί η  κοινή προσπάθεια. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Αλλά, όπως και με την έλευση της πανδημίας στη χώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή και στηρίζει την ελληνική οικονομία, τους Έλληνες εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις», τόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Ιonion FM.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια και πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, οι συνέπειες της οποίας αγγίζουν πολλούς τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας, σε διεθνές επίπεδο” ανέφερε ο κ. Φεύγας. Στη συνέχεια της συνέντευξής του επεσήμανε ότι: “Το μέγεθος της ύφεσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή. Τα διεθνή προβλήματα απαιτούν διεθνείς λύσεις και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έγιναν κάποια θετικά βήματα αλλά μένουν να γίνουν μεγαλύτερα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των θέσεων εργασίας και της παραγωγικής δραστηριότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης!”

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας ο κ. Φεύγας τόνισε ότι:“Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έθεσε σε προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επέδειξαν ωριμότητα και πειθαρχία με αποτέλεσμα η Ελλάδα σήμερα να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται διαρκώς στο επίτευγμα της πατρίδας μας. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες και σε όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα φάση: Από το Μένουμε Σπίτι, στο Μένουμε Ασφαλείς. Για να συνεχισουμε να αποτελούμε το παγκόσμιο παράδειγμα θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την Ελληνική Πολιτεία.”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ