Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020

Σε δήλωση σχετικά με την έλλειψη στρατηγικής και μέτρωνγια τους Έλληνες παραγωγούςπροέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

«Η Κυβέρνηση δεν βρήκε τίποτα να προτείνει γι’ αυτούςστα μέτρα που ανακοινώθηκαν», ενώ «το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους χωρίς συγκεκριμένο ορίζοντα αποφάσεων και λύσεων», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι παραγωγοί της χώρας βρίσκονται σε δεινή θέση, αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν ένα τετραπλό πρόβλημα», τόνισε εν συνεχεία ο βουλευτής, το οποίο, όπως ανέφερε, έγκειται «στην καθυστέρηση των πληρωμών», «στην κατάρρευση των εσόδων, καθώς και στο ότι «πολλά προϊόντα έμειναν αδιάθετα με την κατάρρευση της εστίασης», με αποτέλεσμα
«οι τιμές τους να καταρρέουν». Παράλληλα, στα προαναφερθένταπρόσθεσε «τη συρρίκνωση της ταμειακής τους επάρκειας» και «τις δυσκολίες, λόγω της ειδικής ρύθμισης για αναστολή πληρωμής 75 ημερών των επιταγών».

«Είναι υποχρέωσή μας να διασώσουμε τα εισοδήματα και τη ρευστότητά τους, καθώς πρόκειται για παραγωγική δύναμη υψίστης οικονομικής και εθνικής σημασίας», τόνισε ο κ. Μωραΐτης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η επισιτιστική αυτάρκεια της χώρας και η διάθεση των αγροτικών προϊόντων με διοχέτευση στην εστίαση και τον τουρισμό δεν πρέπει να μείνουν στη διαχείριση Επιτροπών και σε προτάσεις επί χάρτου».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «είναι επείγουσα ανάγκη για τη χώρα μας η συμφωνία για άμεση καταβολή  μεγαλύτερου ποσοστού του τσεκ των επιδοτήσεων του 2020». Μάλιστα, όπως δήλωσε, «μια τέτοια πρωτοβουλία κρίνεται πολύ πιο αναγκαία τώρα, που οι παραγωγοί εφοδιάστηκαν με σπόρους και λιπάσματα και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση».

Τέλος, έφερε παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Ολλανδία, η Ιταλία και η Λετονία, οι οποίες «έχουν ήδη φροντίσει να ενισχύσουν την έλλειψη ρευστότητας των παραγωγών προωθώντας την επίσπευση της ενιαίας ενίσχυσης, σε συνεννόηση με την Κοινότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη:

“Οι παραγωγοί της χώρας βρίσκονται σε δεινή θέση. Η Κυβέρνηση δεν βρήκε τίποτα να προτείνει για τους Έλληνες παραγωγούς στα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους χωρίς συγκεκριμένο ορίζοντα αποφάσεων και λύσεων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν  τετραπλό πρόβλημα:

Οι πληρωμές τους καθυστερούν.
Τα έσοδά τους καταρρέουν, καθώς πολλά προϊόντα έμειναν αδιάθετα με το κλείσιμο της εστίασης και οι τιμές τους κατρακυλούν
Η ταμειακή τους επάρκεια έχει συρρικνωθεί, με ταυτόχρονη αδυναμία πρόσβασης στην εγγυοδοσία, της οποίας οι όροι είναι δυσβάσταχτοι για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της ειδικής ρύθµισης για αναστολή πληρωµής 75 ηµερών των επιταγών.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εκπέμπουν SOS. 

Είναι υποχρέωσή μας να διασώσουμε τα εισοδήματα και τη ρευστότητά τους, καθώς πρόκειται για παραγωγική δύναμη υψίστης οικονομικής και εθνικής σημασίας. Η επισιτιστική αυτάρκεια της χώρας και η διάθεση των αγροτικών προϊόντων με διοχέτευση στην εστίαση και τον τουρισμό δεν πρέπει να μείνουν στη διαχείριση Επιτροπών και σε προτάσεις επί χάρτου.

Είναι επείγουσα ανάγκη για τη χώρα μας η συμφωνία για άμεση καταβολή  μεγαλύτερου ποσοστού του τσεκ των επιδοτήσεων του 2020. Μια τέτοια πρωτοβουλία κρίνεται πολύ πιο αναγκαία τώρα, που οι παραγωγοί εφοδιάστηκαν με σπόρους και λιπάσματα και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Η Ολλανδία, η Ιταλία, η Λετονία έχουν ήδη φροντίσει να ενισχύσουν την έλλειψη ρευστότητας των παραγωγών προωθώντας την επίσπευση της ενιαίας ενίσχυσης, σε συνεννόηση με την Κοινότητα. ”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιθετικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της φετινής, ιδιόμορφης λόγω κορωνοϊού τουριστικής περιόδου

Επιθετικές κινήσεις υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της φετινής, ιδιόμορφης λόγω κορωνοϊού τουριστικής περιόδου, προϋποτιθέμενη συνθήκη της επιτυχούς υλοποίησης του ευρύτερου σχεδίου – γέφυρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Τουρισμού έχουν ήδη καταθέσει προς την ομάδα επιδημιολόγων, υπό τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, την πρόταση τους με τον κατάλογο των «ασφαλών» χωρών, από τις οποίες οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται στην χώρα μας χωρίς την διενέργεια τεστ και περίοδο καραντίντας από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του Ιουνίου. Μολονότι έως τις αρχές εβδομάδος, που αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το ποιες χώρες θα συμπληρώσουν τη σχετική λίστα και πάντα με την πιθανότητα να υπάρξουν…προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής στη θετική λίστα συγκαταλέγονται κατά πληροφορίες οι χώρες της Βαλκανικής, της Βαλτικής, Δανία και Νορβηγία από τις χώρες της Σκανδιναβίας, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Αυστραλία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποσαφηνιστεί κατά πόσον θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω λίστα χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, που διατηρούν ετησίως σημαντικό κομμάτι της εγχώριας τουριστικής πίτας. Τον τελευταίο λόγο έχουν οι λοιμωξιολόγοι, που καλούνται να αποφανθούν κατά πόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Ρώμη και Παρίσι θα είναι τέτοια, ώστε να είναι ασφαλής η μετακίνηση των πολιτών τους προς την χώρα μας μετά τις 15 Ιουνίου. Κατ αντιστοιχία Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Τουρισμού καταρτίζουν και μία αρνητική λίστα, αποτελούμενη από χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, που καθιστά τη μετάβαση των πολιτών τους προς την χώρας μας για την ώρα απαγορευτική. Μία τέτοια περίπτωση κατά πληροφορίες είναι η Βραζιλία.

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση επιστρέφουν ως ανεύθυνη, επιπόλαια και ψευδή στην αντιπολίτευση την κριτική, περί μείωσης μισθών, της τάξεως του 20%. Όπως το έθεσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών η κυβέρνηση ανάμεσα στο δίλημμα λουκέτα – ανεργία ή εργασία επιλέγει τους μισθούς και όχι το επίδομα ανεργίας, υπονοώντας πως η επιχειρηματολογία, που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί αναπότρεπτα σε δυσβάσταχτο κόστος για τον κόσμο της εργασίας.

Κυβερνητικές πηγές επικαλούνται, δε, την έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, η οποία πλέκει το εγκώμιο της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρει, έλαβε εγκαίρως και προς τη σωστή κατεύθυνση προστατευτικά μέτρα για εργαζομένους και επιχειρήσεις, συνολικού ύψους με το 10,5% του ΑΕΠ καταρρίπτοντας με τον τρόπο αυτό την ούτως ή άλλως ανερματίστη, όπως την χαρακτηρίζουν ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ethnos.gr

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη:

Σαν σήμερα το 1963 δολοφονείται από το παρακράτος της Δεξιάς ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης. Ένας άνθρωπος-σύμβολο της δημοκρατικής πάλης και των λαϊκών κινημάτων .

Άξιος αναφοράς ειναι ο ορισμός που δόθηκε στο «παρακράτος» από τον εισαγγελέα κατά τη δίκη των δολοφόνων του ειρηνιστή βουλευτή :

«Οι μηχανισμοί που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη, αποτελούνται από κατάλοιπα υποπροϊόντων του Χίτλερ, από γιγαντοκύτταρα δοσιλογικής λευχαιμίας… από κακοποιούς διαφόρων βαθμών και ειδών, από ιδεολογικούς σκηνίτες και από άλλους φτωχούς διαβόλους… Από τέτοια κοινωνικά βυθοκορήματα αναμενόταν βοήθεια και σ’ αυτά θα ανατιθόταν σε ώρα κρίσης, η ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας και η μεγάλη και άγια υπόθεση “της υπερασπίσεως της Πατρίδος και του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού παντού, πάντοτε και δι’ όλων των μέσων”, κατά τους σκοπούς της οργάνωσης του Γιοσμά που αναγράφονται πίσω από την ταυτότητα του Γκοτζαμάνη…
Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών, εμφανίζεται (προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς) ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης. Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ’ αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κακοήθη νεοπλασία της κοινωνίας;».

Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Νίκου Ιγγλέση

 Ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο πρώτος μήνας που άρχισε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στην ΕΕ το lockdown. Ήταν ένας μήνας κατά τον οποίον το κλείσιμο των επιχειρήσεων (14/3), η απαγόρευση κυκλοφορίας των ανθρώπων (23/3) και τ’ άλλα μέτρα εφαρμόστηκαν μόνο ορισμένες μέρες. Παρ’ όλα αυτά η οικονομική ύφεση, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) και της Τράπεζας της Ελλάδας είναι δραματική.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΛΣΤΑΤ το Μάρτιο του 2020, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, οι εισαγωγές αγαθών (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) κατέγραψαν μείωση 8%. Συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών η μείωση έφτασε το 9,8% (βλέπε πίνακα).

Τον ίδιο μήνα οι εξαγωγές αγαθών (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) μειώθηκαν κατά 4,4%. Συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών η μείωση έφτασε στο 11,2% (βλέπε πίνακα).

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτουν δύο συμπεράσματα :

1ον. Οι εισαγωγές αγαθών (- 467,8 εκατ.) μειώθηκαν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τις εξαγωγές (- 314,6 εκατ.). Η μείωση των εισαγωγών θα επιταχυνθεί τον Απρίλιο (πλήρες lockdown) και τους επόμενους μήνες γιατί θα ενισχυθεί και από τη μεγάλη συρρίκνωση του τουριστικού ρεύματος (οι τουρίστες καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες εισαγόμενων προϊόντων, κυρίως τροφίμων). Η μείωση των εισαγωγών έχει όμως ένα όριο γιατί η Ελλάδα δεν έχει επάρκεια σε σημαντικά προϊόντα διατροφής όπως μαλακό σιτάρι (για το ψωμί), αγελαδινό γάλα (για τα κίτρινα τυριά), μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, ζάχαρη κ.α. Επίσης η βιοτεχνία και η βιομηχανία, όση έχει απομείνει από τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης που εφαρμόζει η ΕΕ, εξαρτάται από κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες που κυρίως εισάγονται. Τέλος μεγάλη γκάμα αναγκαίων βιομηχανικών προϊόντων δεν παράγονται καθόλου στη χώρα μας. Παράλληλα η πορεία των εξαγωγών θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και ιδιαίτερα αυτής της ΕΕ που απορροφά περίπου το 56% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

2ον. Η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου επηρεάζει σημαντικά και τις εισαγωγές (-193,5 εκατ.) και τις εξαγωγές (-227,4 εκατ.) των υδρογονανθράκων. Η μείωση των τιμών θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για να κάνει ανταγωνιστική την εγχώρια αγροτική και βιομηχανική παραγωγή.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, τον περασμένο Μάρτιο, να μειωθεί κατά 7,9% και χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά 13,1%. Αυτό είναι το μόνο θετικό στοιχείο.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ Μάρτιος 2020
(σε εκατομμύρια ευρώ)

  Μεταβολή 2020/2019
Σύνολο εισαγωγών 4.282,5 -9,8%
Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών 3.149,2 -8,0%
     
Σύνολο εξαγωγών 2.494,2 -11,2%
Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών 1.906.3 -4,4%
     
Εμπορικό Ισοζύγιο -1.788,3 -7,9%
Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών -1.242,9 -13,1%

Πηγή : ΕΛΣΤΑΤ

 

Ταυτόχρονα, τον περασμένο Μάρτιο, το μόνιμο πλεόνασμα στο Ισοζύγιο Υπηρεσιών συρρικνώθηκε κατά 36,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό μειώθηκαν κατά 71% και οι εισπράξεις από τις μεταφορές (ναυτιλία) κατά 6,3%. Οι επόμενοι μήνες της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού αναμένεται να είναι δραματικοί. Αλλά και οι εισπράξεις από τη ναυτιλία θα μειωθούν σημαντικά, λόγω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, που θα αφήνει τα πλοία χωρίς μεταφορικό έργο. Σημειώνουμε ότι το πλεόνασμα του Ισοζυγίου Υπηρεσιών κάλυπτε ουσιαστικά, τα τελευταία χρόνια, το έλλειμμα του Εμπορικού Ισοζυγίου.

Το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2020 το δημόσιο χρέος (χρέος Κεντρικής Διοίκησης) αυξήθηκε κατά 5,8 δις ευρώ και ανήλθε σε 361,8 δις ή 193% του ΑΕΠ (σε τρέχουσες τιμές). Η αύξηση αυτή του χρέους έγινε πριν καν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα, λόγω πανδημίας, δημοσιονομικά μέτρα, δηλαδή, αναστολή καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, επιδόματα σε υποχρεωτικά μη εργαζόμενους μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κ.α. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες φέτος αλλά και το 2021. Το χρέος αυτό, το οποίο είναι συναλλαγματικό (η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδώσει ευρώ), θα αποτελέσει την ταφόπλακα οποιασδήποτε προσπάθειας οικονομικής ανασυγκρότησης αλλά και δε θα επιτρέπει, ελλείψει πόρων, την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και άσκηση πολιτικών υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων έναντι της τουρκικής απειλής.

Οι Έλληνες θα δουλεύουν για να πληρώνουν τα τοκοχρεολύσια του χρέους και η εκάστοτε κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να υποτάσσεται στις γεωστρατηγικές επιδιώξεις των δανειστών, προκειμένου αυτοί να της εγγυώνται, με νέα δάνεια, την εξυπηρέτηση (ανακύκλωση) του χρέους. Αυτή είναι η «αφανής κατοχή» που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Η μεγάλη οικονομική ύφεση που έχει ξεκινήσει δε θα είναι προσωρινή αλλά διαρκείας, θα έχει τη μορφή U και σε συνδυασμό με την εκτίναξη του δημοσίου χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος θα έχει τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, με τη φτωχοποίηση ακόμη μεγαλύτερου τμήματος του ελληνικού λαού, ενώ θα επηρεαστεί καθοριστικά η γεωπολιτική θέση της χώρας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας και μιλάει για περιορισμένη, χάρη στα μέτρα που λαμβάνει, ύφεση το 2020 αλλά στη συνέχεια θα ακολουθήσει ισχυρή ανάπτυξη το 2021, δηλαδή, πορεία με μορφή V. Μόνο που η παρούσα ύφεση δεν είναι μια κλασσική οικονομική κρίση αλλά έχει ως αιτία μια υγειονομική απειλή που επηρεάζει καθοριστικά την όλη συμπεριφορά των ανθρώπων, την κατανάλωση, τις επενδύσεις και γενικότερα τον τρόπο διαβίωσης.

Διάφοροι επαΐοντες περί τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα προτείνουν διάφορες ενέργειες για παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλαγή οικονομικού μοντέλου και πολλά άλλα. Δεν τολμούν όμως να πουν ή δε γνωρίζουν ότι τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να γίνει χωρίς απαλλαγή της χώρας από το συναλλαγματικό χρέος (με δραχμοποίηση όποιου τμήματος αναγνωριστεί) και την ανάκτηση της νομισματικής ανεξαρτησίας ως προϋπόθεση χρηματοδότησης παραγωγικών επενδύσεων, αύξησης της απασχόλησης αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων.

«Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων» Δημοσθένης.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό  τουρισμό, ξεκίνησε με τη φράση του Λένιν ότι  «υπάρχουν δεκαετίες που δεν συμβαίνει τίποτα και μέρες που συμβαίνουν δεκαετίες».

«Διαλέξαμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Προβήκαμε, άμεσα και ακαριαία, σε λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου, ρισκάροντας με το καθολικό κλείσιμο της  οικονομίας. Γνωρίζαμε ότι το οικονομικό τίμημα ήταν βαρύ» είπε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε  : «Κερδίσαμε τον πρώτο γύρο της μάχης! Κρατήσαμε την κοινωνία και την οικονομία όρθια. Πώς το κάναμε αυτό; Με σκληρή δουλειά, σεβασμό στη γνώμη των ειδικών, συγκροτημένο σχέδιο, αποτελεσματικό management, έμπνευση εμπιστοσύνης στους πολίτες, απόδειξη των δυνατοτήτων της Ελλάδας, απόλυτη σύμπλευση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Ο κ. Λιβανός, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στο πολύ πετυχημένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού Restart Tourism, απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι «δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε οι γνώσεις σας επί του τουρισμού δεν είναι επαρκείς, αφού μόνο άγνοια θα δικαιολογούσε τοποθετήσεις όπως ότι «η αποδοχή από την κυβέρνηση των μη κενών θέσεων στα αεροπλάνα αποτελεί «εξυπηρέτηση συμφερόντων των αεροπορικών», και όχι το αυτονόητο ότι συμφέρει τη πατρίδα μας να έρχονται γεμάτα τα αεροσκάφη. Είτε ότι επανέρχεστε πλησίστιοι στις γενεσιουργές σας  αρχές της ανέξοδης πλειοδοσίας και του ανεύθυνου λαϊκισμού».

 Απαντώντας, δε, στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για χορήγηση 1 δις στους ανθρώπους του τουρισμού, την κάλεσε να απαντήσει άμεσα και χωρίς υπεκφυγές «από ποιο κοινωνικό κλάδο προτείνετε να αφαιρεθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια; Από τους ανέργους, από τους ελεύθερους επαγγελματίες, από τους μισθωτούς; Γιατί κάθε ευρώ που εξαγγέλλουμε πρέπει να αντιστοιχεί σε έναν κωδικό στον κρατικό προϋπολογισμό. Διότι τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης ο ελληνικός λαός τα πλήρωσε πολύ ακριβά. Ίσως, βέβαια, λάβουμε την απάντηση μας στο σίκουελ του «Μένουμε Όρθιοι», που σπεύσατε ατάκτως να αποσύρετε», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Καταλήγοντας, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο, όταν όμως αυτός, γίνετα με όρους πολιτισμένους και ευπρεπείς και όχι με χαρακτηρισμούς περί «χυδαίας Δεξιάς» και υπαινιγμούς για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Ρητορικές εμφυλίου ικανοποιούν το δικό σας μικρό ακροατήριο ενός κινήματος  διαμαρτυρίας και ανυπακοής, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτουν όμως το σύνολο του ελληνικού λαού. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας. Είναι, όμως, και εύπλαστη. Απαιτεί σοβαρότητα, ουσιαστικό και επιστημονικό διάλογο. Απαιτεί συνεργασία και συναίνεση. Δεν αντέχει σε κομματικούς διχασμούς και πολιτικούς λαϊκισμούς», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ