Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:27: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020

Ερωτήσεις προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, σχετικά με το θέμα  της ανακύκλωσης σε καθέναν από τους 25  Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσε ο Πρόεδρος της  «Ελληνικής Λύσης» και  Βουλευτής του Ν. Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος.

Στις ερωτήσεις επισημαίνονται τα εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, 

Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών ανά την Ελλάδα σχετικά με τη διαδικασία της ανακύκλωσης των μπλε και πράσινων κάδων των Δήμων, παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις,  κοινή αποκομιδή, ως μη όφειλε, που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή και μη αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων ειδών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,

1.Ποιο είναι το ακριβές ποσό των επιδοτήσεων που λαμβάνουν  οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας από φορείς που αφορούν την ανακύκλωση;

2.Ποια είναι η ακριβής ποσότητα των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγουν   οι υπηρεσίες των  Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, από το  χρονικό διάστημα που καταγράφονται, ανά έτος και ανά υλικό;

3. Ποιο διοικητικό στέλεχος   είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των διαδικασιών που αφορούν την ανακύκλωση σε κάθε  Δήμο της Στερεάς Ελλάδας;

4. Ποια είναι και πού δρομολογούνται  τα κέρδη από όλη τη διαδικασία της ανακύκλωσης εντός του κάθε Δήμου της Στερεάς Ελλάδας;

5. Ποιες είναι οι κυρώσεις σε περίπτωση επαλήθευσης μιας  καταγγελίας για πλημμελή εκτέλεση του έργου της περισυλλογής των υπό ανακύκλωση υλικών;

6. Σε ποιές τοποθεσίες εναποτίθενται τα απορρίμματα από τους «μπλε» και σε ποιες αντίστοιχα  από τους «πράσινους» κάδους των  Δήμων της Στερεάς Ελλάδας;»

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη δραματικότερη καμπή βρίσκεται η παραγωγή της ελιάς Καλαμών: οι τιμές για τη νέα σοδειά κυμαίνονται στα 40-45 λεπτά το κιλό και οι παραγωγοί είναι ανάστατοι, καθώς επικρατεί σύγχυση γύρω απ’ τους κωδικούς για την ενίσχυση που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση.

Από το Υπουργείο έλαβα την διαβεβαίωση ότι η ενίσχυση λόγω Covid-19, ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει και την επιτραπέζια ελιά Καλαμών που παράγεται στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να καλύψει κάποιες δαπάνες (όπως τα λιπάσματα), που είναι αναγκαίες προκειμένου να μην εγκαταλειφθούν τα δένδρα στην τύχη τους. Κάτι που έχει ήδη συμβεί με όσους είχαν νοικιασμένα χωράφια και τα εγκαταλείπουν όπως-όπως.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ενώσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των κωδικών που καλύπτουν τους παραγωγούς Αιτωλοακαρνανίας, μένουν εκτός πληρωμής. Ή θα γίνει κάτι επιπρόσθετα ή τα πράγματα θα πάρουν την πιο μοιραία τροπή για την παραγωγή της ελιάς Καλαμών στον νομό.

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 20:19

Η βάση ζητά το «Νόμος και Τάξη»

Πρωτοβουλίες που κινούνται σε τρεις άξονες – φύλαξη, πρόσβαση, αυστηροποίηση ποινών – αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας σε δημόσια πανεπιστήμια όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης που είχε χθες με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας.

Αφορμή βεβαίως η επίθεση στο πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και το φρικώδες θέαμα οι αναρχικοί και οι λοιποί τραμπούκοι να του περνούν στο λαιμό ταμπέλα με σύνθημα υπέρ των καταλήψεων. Ας ελπίσουμε οι πρωτοβουλίες αυτές να αποδώσουν. Γιατί οι προσδοκίες είναι πολλές και στο θέμα της ανομίας η ίδια η κυβέρνηση ανέβασε τον πήχη ψηλά. Μάλιστα ο αυστηρότερος κριτής στο θέμα αυτό για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η ίδια της η εκλογική βάση. Και όχι μόνο η βάση της ΝΔ, αλλά και τα στελέχη της. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε στα social media o δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, μια από τις πιο γνήσιες φωνές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

«Θα πρέπει να εφαρμοστεί το «Νόμος και Τάξη» που πρέσβευε ο Αντώνης Σαμαράς . Αυτό το δόγμα έστειλε στην φυλακή την Χρυσή Αυγή, αυτό θα προστάτευε και τα Πανεπιστήμια σήμερα !» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε με νόημα «υπάρχει άραγε κανένας να το εφαρμόσει ; Απλά ρωτάω, αλλά απάντηση δεν θα πάρω !»

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 20:05

Άνοιξε επίσημα το τζαμί στην Αθήνα

Ανοιχτό και επίσημα από χθες το Μουσουλμανικό Τέμενος στον Βοτανικό

Άνοιξε χθες τις πόρτες του το πρώτο επίσημο τζαμί στον Βοτανικό στην Αθήνα.

Οι πρώτοι 18 μουσουλμάνοι, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο ισλαμικό τέμενος της Αθήνας χθες στην Ιερά οδό, όπου πραγματοποιήθηκαν 5 προσευχές.

Ωστόσο από σήμερα λόγω των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, θα επιτρέπονται εννέα πιστοί σε κάθε προσευχή. Τα εγκαίνια του τεμένους, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».  Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το τέμενος λειτουργεί από χθες, 2/11/2020, «σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 “Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)».

Παράλληλα, το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι. Αναμένονται δε να γίνουν ακόμα τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Για τη θέση του πρώτου ιμάμη προσελήφθη επισήμως ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι. Πρόκειται για Έλληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά, και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών.

Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, «μιχράμπ» (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη, που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

Εσωτερικό από το τζαμί του Βοτανικού. Φωτογραφία αρχείου/ EUROKINISSI

lifo.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, όπου υπενθυμίζει εκ νέου την ανάγκη να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ανακοίνωσή του, σχολιάζει επίσης την αναστολή των χειρουργείων κατά 80%, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι «ξόδεψε τόσους μήνες -όταν ο κόσμος έμεινε συνεπής σε καραντίνα κι έδωσε όλο τον απαραίτητο χρόνο- χωρίς να γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για την υποστήριξη του δημόσιου συστήματος περίθαλψης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μιλούσε για γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι γιατροί και επαγγελματίες υγείας μιλούν για την οριακή κατάσταση που έχει φτάσει το σύστημα υγείας και ζητούν εδώ και τώρα αύξηση προσωπικού και μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Η εντολή του υπουργείου Υγείας να αναβληθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία κατά 80%, δείχνει ότι καταρρέει με πάταγο το αφήγημα για 900-1.200 κλίνες ΜΕΘ και χιλιάδες προσλήψεις, αφού το σύστημα υγείας άρχισε να πιέζεται σημαντικά μόλις οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 140.

Στην προηγούμενη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας είχε επισημάνει την ανάγκη να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο ορισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείο «Αναφοράς» για τον Covid-19, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη μηδενική του ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό. Είναι επίσης πέρα για πέρα παράλογο και υγειονομικά επικίνδυνο το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προμηθευτεί μοριακό αναλυτή για την ανίχνευση του ιού!

Επιπλέον, με τη μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων είναι βέβαιο ότι οι ήδη επιβαρυμένες χρονικά λίστες των ασθενών θα αυξηθούν περισσότερο, με ακόλουθη αύξηση των επειγόντων περιστατικών.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί ξόδεψε τόσους μήνες – όταν ο κόσμος έμεινε συνεπής σε καραντίνα και έδωσε όλο τον απαραίτητο χρόνο – χωρίς να γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για την υποστήριξη του δημόσιου συστήματος περίθαλψης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και με τις αναγκαίες υποδομές.

ΤΩΡΑ, αύριο θα είναι σίγουρα αργά , αν δεν γίνει:

Άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ
Άμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ
Άμεση και ουσιαστική εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, με διατήρηση και προστασία της μη Covid λειτουργίας του.

agriniovoice.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ήταν αναμενόμενο και έγινε. Το ΚΚΕ καλεί να «πάρει πόδι» το πλοίο του αμερικανικού ναυτικού από τα Πλατυγιάλι.

Υποστηρίζει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας πως «η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου είναι πρόκληση, για το λαό της περιοχής» και απαιτεί « να μην ξαναδέσει στο λιμάνι κανένα τέτοιο πλοίο, να μην αξιοποιούνται οι υποδομές του νομού για διευκολύνσεις σ’ αυτούς, που όπως και χτες, έτσι και αύριο, θα δολοφονούν παιδιά και αμάχους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους!

Η ανακοίνωση αυτούσια:

Να “πάρει πόδι” το αμερικανοΝΑΤΟϊκό πλοίο!

Να μην αξιοποιούνται οι υποδομές του νομού, για τις αντιπαραθέσεις των μονοπωλίων στην περιοχή μας, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό μας και τους άλλους λαούς!

Από την Κυριακή 1 Νοέμβρη ελλιμενίζεται στο Πλατυγιάλι, Αστακού, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Hershel “WOODY” Williams», το οποίο έχει ως μόνιμη βάση του τη Σούδα.

Το 230 μέτρων πλοίο, που καθελκύστηκε τον περασμένο Μάρτη, λειτουργεί ως πλωτή ναυτική πλατφόρμα – προωθημένη βάση και υποστηρίζει αεροναυτικές επιχειρήσεις των Αμερικανών σε απομακρυσμένα «θέατρα επιχειρήσεων».

Η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου είναι πρόκληση, για το λαό της περιοχής!

Με τις διευκολύνσεις, τις βάσεις, τις συνεκπαιδεύσεις-ασκήσεις, όπως και με τις, πάνω από 10 αποστολές εκτός συνόρων κ.ά., επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ (που η μια υπέγραψε την αναβάθμιση της παρουσίας του ΝΑΤΟ, που είχε προετοιμάσει η άλλη), συμμετέχουμε καθημερινά, όλο και πιο βαθιά, στις αντιπαραθέσεις στην ευρύτερη περιοχή, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, της ελληνικής αστικής τάξης, την αναβάθμιση των συμφερόντων τους.

Αντιπαραθέσεις, μεταξύ των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, που ξεκινούν από τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, περνούν από τη Μέση Ανατολή και φτάνουν μέχρι τον Καύκασο και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις αυτές υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα, προετοιμάζουν τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, για να παραμείνει η Τουρκία στο «δυτικό στρατόπεδο».

Η εργατική τάξη, οι βιοπαλαιστές αγρότες, η νεολαία, όλος ο λαός του νομού, δεν έχει να κερδίσει τίποτα, από αυτές τις αντιπαραθέσεις, από τον ελλιμενισμό αμερικανοΝΑΤΟϊκών πλοίων.

Είναι ξεκάθαρο ότι μ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται η ενίσχυση της άμυνάς μας, όπως υποστηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, αλλά στοχοποιούνται, η χώρα και οι υποδομές της, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια επιθέσεων και επεμβάσεων σε άλλες χώρες.

Απαιτούμε να φύγει τώρα και να μην ξαναδέσει στο λιμάνι κανένα τέτοιο πλοίο, να μην αξιοποιούνται οι υποδομές του νομού για διευκολύνσεις σ’ αυτούς, που όπως και χτες, έτσι και αύριο, θα δολοφονούν παιδιά και αμάχους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους!

Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν 50 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα διότι, όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους: «η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές».

Την επιστολή υπογραφούν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, μεταξύ τους και αυτός του Αγρινίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής Ψυχαγωγίας Αγρινίου, Κωνσταντίνος Ναστούλης, είχε ενεργή ανάμειξη στην προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Όπως υπογραμμίζουν, ζητούν «χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος και μένοντας μακριά από την δημιουργία εντυπώσεων, μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου, ως δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, να εξηγήσει και να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση του».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,  η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί από όλους στάση ευθύνης και ειλικρίνειας.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας και στο πρώτο δικό σας διάγγελμα, ζητήσατε να βάλουμε όλοι πλάτη για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Το σύνολο της κοινωνίας όπως και ο κλάδος μας, έδωσε εξαιρετική προσοχή και διαφύλαξε την χώρα από την κατάρρευση, τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς.  Στο οικονομικό κομμάτι όμως που αφορά την στήριξη της εστίασης, μας αντιμετωπίσατε με μια σειρά από λάθος χειρισμούς, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown για το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου.

Αρχικά και μόνο τα οριζόντια μέτρα στήριξης, χωρίς κανέναν κλαδικό διαχωρισμό, οδήγησε σε σπατάλη πολύτιμων πόρων καθώς 8 μήνες μετά ο κλάδος έχει συσσωρεύσει επιπλέον χρέη . Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και 8 μήνες ο κλάδος της εστίασης είναι στο έλεος της υγειονομικής κρίσης χωρίς να συμμετέχει ουσιαστικά στο πιο σημαντικό, στην διαβούλευση που θα σας βοηθήσει  να αντιληφτείτε το πρόβλημα και να δώσετε τις απαραίτητες λύσεις.

Την επιστολή αυτή την υπογραφούν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και ζητάνε χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος και μένοντας μακριά από την δημιουργία εντυπώσεων, μια συνάντηση μαζί σας, ώστε σαν δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, να σας εξηγήσει και να σας προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση του.

Βοηθώντας τον σκοπό της συνάντησης και θέλοντας να υπάρξει η μεγαλύτερη εκπροσώπηση όλων των γεωγραφικών περιοχών, προτείνονται στην συνάντηση να συμμετέχουν οι εξής:

#estiasigreece #menoumeoloimazi

 

Οι Σύλλογοι – Ενώσεις:

1. Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Ν .ΑΡΤΑΣ.
2. Σύλλογος Καφεστιατόρων ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
3. Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. ΑΧΑΙΑΣ.
4. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου ΣΗΤΕΙΑΣ.
5. Σωματείο Καφέ Εστίασης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.
6. Σύλλογος Επαγγελματιών Εστίασης Ν. ΧΑΝΙΩΝ.
Σωματείο καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων ΕΒΡΟΥ.
8. Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής Ψυχαγωγίας ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
9. Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Καφενείων, Κέντρων Ψυχαγωγίας και Εστίασης ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
10. Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
11. Σύλλογος Εστίασης και Καφέ Μπαρ ΠΑΡΓΑΣ.
12. Σύλλογος Καφεπωλών ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ.
13. Συντονιστικό Καταστημάτων Εστίασης ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.
14. Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
15. Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
16. Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
17. Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Κοινωνικής Εστίασης ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
18. Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.19. ΣΕΕΔΝΗ Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
20. Πρωτοβουλία Καταστημάτων Εστίασης ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
21. Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Σωματείο Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης & Συμποσίου Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
22. Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ και Καταστημάτων Εστίασης Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
23. Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
24. Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ.
25. Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ.
26. Σύλλογος Αναψυχής Εστίασης ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.
27. Σωματείο Καφέ Μπαρ ΚΟΖΑΝΗΣ.
28. Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΧΙΟΥ ΣΙΚΥΕΧ.
29. Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής ΑΡΓΟΥΣ.
30. Σωματείο Εστιατόρων Ψητοπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
31. Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίας Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ.
32. Σύλλογος Εστιατορίων Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ.
33. Σύλλογος Εστίασης ΝΑΥΠΛΙΟΥ.
34. Σωματείο Καταστηματαρχών Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ.
35.Συντονιστικό Καταστημάτων ΕΔΕΣΣΑΣ.
36.Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης BA.RE.CA.
37.Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης ΑΘΗΝΑ.
38.Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετερειων Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (ΣΙΚΚΕΔ) ΒΕΡΟΙΑΣ.
39.Σύλλογος Επιχειρηματιών Εστίασης Επαρχίας ΛΙΒΑΔΕΙΑ «Νέα Εστίαση».
40.Συντονιστικό Καταστημάτων Εστίασης ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.
41.Σωματείο Εστίασης και Διασκέδασης ΜΥΚΟΝΟΥ (Σωματείο ΣΕΔΕΜ).
42.Σύλλογος Επαγγελματιών Εστίασης-Αναψυχής-Ψυχαγωγίας Νάουσας ΠΑΡΟΥ.
43.Σωματείο Επαγγελματιών Εστίασης ΛΕΡΟΥ.
44.Σύλλογος εστίασης και ψυχαγωγίας ΣΑΜΟΥ.
45.Σύλλογος Εστίασης και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΛΗΜΝΟΥ.
46.Συντονιστικό καταστημάτων ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.
47.Συντονιστικό Καταστημάτων ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ.
48.Σύλλογος Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
49.Πρωτοβουλία Εστίασης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
50.Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής ΕΥΒΟΙΑΣ ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».

 

agriniopress.gr

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση θα αποδώσουν σε 10-15 ημέρες τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Κ.Ο. της ΝΔ.

“Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως, το μέτρο σύγκρισης και επιτυχίας της πολιτικής μας, δεν μπορεί να είναι τα έργα και οι ημέρες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν αναμετριόμαστε με την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κυβερνητικά πεδία. Αναμετριόμαστε με τις προσδοκίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ, αλλά θεωρώ διαχειρίσιμη»
“Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει και τα οποία τα πήραμε πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες -με μικρότερο, δηλαδή, αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες- θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Θα έχουμε μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την οποία θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη. Και πιστεύω ότι, εφόσον, τα μέτρα εφαρμοστούν θα έχουν αποτέλεσμα”, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Ελπίζω ότι τα μέτρα θα δουλέψουν, αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει»
“Υπάρχουν περιοχές στις οποίες πήραμε μέτρα πιο νωρίς. Παραδείγματος χάριν η περιοχή της Κοζάνης που ήταν η πρώτη η οποία μπήκε σε ζώνη αυστηρής επιδημιολογικής επιτήρησης με πολύ αυστηρά μέτρα, βλέπουμε τα κρούσματα εκεί να μειώνονται. Το ίδιο έχει γίνει και στην Καστοριά. Άρα, ξέρουμε ότι τα μέτρα δουλεύουν, θα δουλέψουν και τώρα και ελπίζω ότι μετά από έναν μήνα θα μπορούμε να επανέλθουμε σε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο -τονίζω το πιο κανονικό Δεκέμβριο- όχι κανονικό, πιο κανονικό Δεκέμβριο. Αλλά είναι βέβαιον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει ακόμα”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Γιατί αναγκαστήκαμε να πάρουμε τα μέτρα στην εστίαση»
Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στους κλάδους της εστίασης, του πολιτισμού και της διασκέδασης που πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα. “Άκουσα με ενδιαφέρον και προβληματισμό τις επισημάνσεις πολλών συναδέλφων ειδικά για τον κλάδο της εστίασης. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν παίρνουμε μέτρα δημόσιας πολιτικής δεν στοχοποιούμε ποτέ κανέναν κλάδο. Ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση, στην διασκέδαση, στον πολιτισμό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μας συμβούλευσαν οι ειδικοί να κάνουμε. Γνωρίζουν, όμως, και οι επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και εργαζόμενοι ότι όπως σταθήκαμε κοντά τους τις δύσκολες εποχές της άνοιξης, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Επειδή η κοινωνία μας εμπιστεύεται, εμπιστεύεται την Κυβέρνησή μας, υπάρχει μια ρεαλιστική ελπίδα η οποία είναι εύλογη και την οποία πρέπει να καλλιεργούμε, ότι παρά τις δυσκολίες σχετικά σύντομα θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια και μετά μας περιμένουν καλύτερες ημέρες”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Στη διάρκεια της συζήτησης, την οποία συντόνισε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, έλαβαν το λόγο 30 βουλευτές.

Ακολουθεί το κείμενο με τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού:

«Ευχαριστώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι για τα λεγόμενά σας τα οποία τα βρήκα εξαιρετικά χρήσιμα, κατατοπιστικά και ως προς τις γενικές πολιτικές σας παρατηρήσεις αλλά και ως προς τα ειδικά θέματα τα οποία θέσατε και αφορούν τις εκλογικές σας Περιφέρειες.

Κατέγραψα και εγώ και οι συνεργάτες μου τους προβληματισμούς σας και αναλόγως θα κινηθούμε ως προς την αντιμετώπιση των τοπικών εκκρεμοτήτων. Εξάλλου ξέρετε ότι η Γραμματεία της Κυβέρνησης έχει ζητήσει απ’ όλους τους συναδέλφους μια ιεράρχηση των τοπικών προβλημάτων ή των σημαντικών αναπτυξιακών έργων τα οποία εσείς προκρίνετε ότι πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτά να παρακολουθούνται με συστηματικότητα, έτσι ώστε να υπάρχει και μια τοπική εξειδίκευση της πολιτικής μας. Πέραν των γενικών πολιτικών παρεμβάσεων που αφορούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ολόκληρη τη χώρα.

Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι έχουμε μια υποχρέωση -ειπώθηκε από αρκετούς από εσάς- σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα να είμαστε ενωμένοι. Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία -όπως είπα και στην εισαγωγή μου- ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως, το μέτρο σύγκρισης και επιτυχίας της πολιτικής μας δεν μπορεί να είναι τα έργα και οι ημέρες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν αναμετριόμαστε με την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κυβερνητικά πεδία. Αναμετριόμαστε με τις προσδοκίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν πρέπει να μπαίνουμε εύκολα -αν θέλετε- σε αυτόν τον πειρασμό να αγνοούμε το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει όλοι μαζί πολύ σημαντικά πράγματα. Διότι, αρκεί να θυμηθεί κανείς τον απολογισμό του Κυβερνητικού έργου -όπως έγινε επ’ ευκαιρία της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα- αρκεί να ακούσουμε λίγο όλα αυτά τα οποία έχουμε κάνει αυτούς τους 15 μήνες για να θυμηθούμε ότι πολλές φορές θεωρούμε κάποια από αυτά δεδομένα. Δεν ήταν καθόλου δεδομένα. Έγιναν με πολύ κόπο, με πολλή δουλειά και τίποτα από αυτό το οποίο έχουμε πετύχει δεν είναι αυτονόητο.

Άκουσα από αρκετούς συναδέλφους κάποιες ενστάσεις, κάποια παράπονα σε σχέση με την επικοινωνία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τα Υπουργεία. Θέλω να σας πω ότι όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, βουλευτή, να συμμετέχω σε Κοινοβουλευτικές Ομάδες -το λέω, κυρίως, για τους νεότερους βουλευτές- πάντα αυτή η συζήτηση διαρκώς ανακυκλώνεται. Γι’ αυτό μπορώ να πω δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι η Κυβέρνηση, αυτή, έχει επιδείξει πολύ μεγαλύτερη συνέπεια ως προς τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Απαντώντας σε ερωτήσεις και της Αντιπολίτευσης και της Συμπολίτευσης. Και βέβαια στις περιπτώσεις εκείνες που οι Υπουργοί δεν είναι πολύ συνεπείς έχουν γίνει και οι σχετικές συστάσεις.

Το δεύτερο που μπορώ να πω -και αυτό είναι κάτι το οποίο το λέω και το επαναλαμβάνω συνέχεια στο Υπουργικό Συμβούλιο- είναι ότι οι νέοι Υπουργοί, όλοι μας, οφείλουμε να ακούμε την επιχειρηματολογία, τα αιτήματα, τα παράπονα των βουλευτών. Είναι μέρος της δουλειάς μας αυτό. Και πρέπει να βρίσκουμε χρόνο να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει -προσέξτε- ότι όλα τα αιτήματα ικανοποιούνται. Παίρνω αφορμή από την τελευταία παρατήρηση του Χριστόδουλου. Μερικές φορές, αρκετές φορές, μπορεί οι βουλευτές να είναι φορείς αιτημάτων τα οποία δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Όμως, και ένα έντιμο “όχι” είναι καλύτερο από το να αισθάνεται ο βουλευτής ότι ο Υπουργός, ο Υφυπουργός, ο Γενικός Γραμματέας, δεν του δίνει τη σημασία που του αναλογεί. Αυτό είναι κάτι στο οποίο προσωπικά θα επιμείνω πολύ, αφορά το Υπουργικό Συμβούλιο και την οργάνωση της Κυβέρνησης.

Έρχομαι, τώρα, στα δύο βασικά ζητήματα τα οποία θίξατε στις παρεμβάσεις σας. Πρώτον το ζήτημα του κορονοϊού. Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει και τα οποία τα πήραμε πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες -με μικρότερο, δηλαδή, αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες- θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Θα έχουμε μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την οποία θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη. Και πιστεύω ότι, εφόσον, τα μέτρα εφαρμοστούν θα έχουν αποτέλεσμα.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες πήραμε μέτρα πιο νωρίς. Παραδείγματος χάριν η περιοχή της Κοζάνης που ήταν η πρώτη η οποία μπήκε σε ζώνη αυστηρής επιδημιολογικής επιτήρησης με πολύ αυστηρά μέτρα, βλέπουμε τα κρούσματα εκεί να μειώνονται. Το ίδιο έχει γίνει και στην Καστοριά. Άρα, ξέρουμε ότι τα μέτρα δουλεύουν, θα δουλέψουν και τώρα και ελπίζω ότι μετά από έναν μήνα θα μπορούμε να επανέλθουμε σε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο -τονίζω το πιο κανονικό Δεκέμβριο- όχι κανονικό, πιο κανονικό Δεκέμβριο.

Αλλά είναι βέβαιον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει ακόμα. Και τα μέτρα να χαλαρώσουν πάλι αυτό το οποίο αποκλείεται να χαλαρώσει είναι οι βασικοί κανόνες ατομικής προστασίας και οι βασικοί κανόνες υγιεινής, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται μέχρι, τουλάχιστον, να έχει βρεθεί το εμβόλιο και να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Με πολύ μεγάλη ταχύτητα έχουν προσληφθεί χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές, σε πρώτη φάση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να αντιμετωπίσουμε τα κατεπείγοντα προβλήματα της πανδημίας. Και βέβαια, ναι, είναι σωστό να επισημαίνεται ότι η εμπιστοσύνη μας προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ακυρώνει τη διάγνωση την οποία κάνουμε, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται και αυτό σημαντικές παρεμβάσεις για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό και να υπηρετεί την αποστολή του προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών. Αλλά, προφανώς, είναι πολύ δύσκολο αυτές οι μεγάλες θεσμικές τομές να γίνουν την ώρα που διαχειριζόμαστε μια οξεία κρίση, όχι απλά μια οξεία κρίση, τη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας τα τελευταία 100 χρόνια.

Ως προς την οικονομία νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον καθένα από εσάς να έχει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία τα οποία δημοσιοποιεί πολύ τακτικά το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης σε σχέση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανά εκλογική περιφέρεια. Πρέπει να ξέρετε ο καθένας ξεχωριστά, στην εκλογική του περιφέρεια, πόσα χρήματα έχουν πέσει στην αγορά. Έχετε στη διάθεσή σας τα σχετικά στοιχεία, επικαιροποιούνται συνέχεια. Ειδικά το εργαλείο της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι πάρα πολύ σημαντικό για να στηρίξει τη ρευστότητα των μικρών, των πολύ μικρών, επιχειρήσεων αυτών των επιχειρηματιών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.

Άκουσα με ενδιαφέρον και προβληματισμό τις επισημάνσεις πολλών συναδέλφων ειδικά για τον κλάδο της εστίασης. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν παίρνουμε μέτρα δημόσιας πολιτικής δεν στοχοποιούμε ποτέ κανέναν κλάδο. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής σε αυτό. Ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση, στην διασκέδαση, στον πολιτισμό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μας συμβούλευσαν οι ειδικοί να κάνουμε. Ειδικά η εστίαση έχει την ιδιαιτερότητα ότι όσο τρως και όσο πίνεις τον καφέ σου δεν μπορείς να φοράς τη μάσκα. Άρα, αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Γνωρίζουν, όμως, και οι επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και εργαζόμενοι ότι όπως σταθήκαμε κοντά τους τις δύσκολες εποχές της άνοιξης, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα με χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά από τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να στηρίξουμε και τους επιχειρηματίες, να στηρίξουμε και φυσικά τους εργαζόμενους οι οποίοι θα μπουν σε αναστολή -ελπίζουμε, το τονίζω, ελπίζουμε- εφόσον όλα πάνε καλά για έναν μήνα για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα τον Δεκέμβριο. Ώστε οι γιορτές των Χριστουγέννων να μην είναι γιορτές πολύ μειωμένης οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Και, βέβαια, πολλές από τις επενδύσεις που έχουν κάνει οι επιχειρηματίες της εστίασης, είναι επενδύσεις οι οποίες ήρθαν για να μείνουν. Διότι και να ξανανοίξει -όταν ξανανοίξει η εστίαση- πάλι θα χρειαστούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας ή μπορεί να χρειαστούν οι θερμάστρες οι οποίες μπορεί να έχουν προμηθευτεί για να μπορούν να είναι σε εξωτερικό χώρο τους μήνες, τουλάχιστον, που ο καιρός θα το επιτρέπει.

Κλείνω, λέγοντάς σας και πάλι ότι θα κανονικοποιήσουμε αυτές, αγαπητέ μου Γενικέ, αυτές τις συναντήσεις, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε εύκολα μια το μήνα, με σκοπό να μιλάνε περί τους 30 βουλευτές. Νομίζω ότι χρονικά αυτό είναι, περίπου, το όριο που μπορούμε να διαχειριστούμε σε μια τηλεδιάσκεψη με 158 συμμετέχοντες. Οπότε προσβλέπω να έχουμε ακόμα μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Και βέβαια θέλω να επισημάνω και πάλι ότι θα έχουμε ένα πολύ πλούσιο Κοινοβουλευτικό έργο από τώρα μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού. Θα κλείσουμε ως είθισται την περίοδο προ των Χριστουγέννων με την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά μέχρι τότε υπάρχουν μια σειρά με πολύ σημαντικά Νομοσχέδια τα οποία θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Προσβλέπω στην στήριξή σας, όχι μόνο στη Βουλή -γιατί εκεί τη διαπιστώνω καθημερινά- και όπως σας είπα είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδος. Αλλά και την στήριξή σας στην ενημέρωση της κοινωνίας και στην διαχείριση -θα το ξαναπώ- στην ψυχολογική διαχείριση μιας κατάστασης η οποία αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολη, όμως επειδή η κοινωνία μας εμπιστεύεται, εμπιστεύεται την Κυβέρνησή μας, υπάρχει μια ρεαλιστική ελπίδα η οποία είναι εύλογη και την οποία πρέπει να καλλιεργούμε, ότι παρά τις δυσκολίες σχετικά σύντομα θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια και μετά μας περιμένουν καλύτερες ημέρες».

iefimerida.gr